dronning elizabeth
Dronning Elizabeth

Efter dronning Elizabeths død: Nu stopper Netflix optagelser til "The Crown"

9. september 2022
Af Klara Hauberg Hansen
Foto: MEGA
Som en hyldest til den netop afdøde britiske dronning, har streaminggiganten valgt at stoppe alle optagelserne til den kommende sæson af seriehittet.

Blot få timer efter, det lød, at den 96-årige dronning Elizabeth lå syg på slottet Balmoral, kunne det britiske kongehus bekræfte, at hun var sovet stille ind med sine nærmeste omkring sig.

Den melding fik hurtigt holdet bag Netflix’ populære seriehit "The Crown" til at melde ud, at de som en hyldest til den afdøde monark ville stoppe alle optagelserne til den kommende sæson.

Det skriver Deadline.

Især forfatteren bag, Peter Morgan, beskriver serien som "et kærlighedsbrev" til Elizabeth, hvorfor han kun mener, det er det rette at stoppe optagelserne.

– Jeg har ikke meget at sige, kun stilhed og respekt. Jeg forventer derfor, at vi vil stoppe optagelserne ud af respekt for hende, lyder det fra ham.

Det vides dog endnu ikke, hvor længe det forventes, at optagelserne indstilles til den sjette sæson.

The crown
Olivia Colman som dronning Elizabeth i "The Crown"
Foto: Netflix

Planlagt hele tiden

Den femte sæson af serien har planer om at få premiere til november, og der har længe været planer for, hvad der skulle ske, hvis og når Elizabeth ville sove ind.

Allerede i løbet af første sæson var planen, at skulle det ske, så ville produktionen stoppe for en hvis rum tid.

– Ingen af os ved, hvornår det vil ske, men det vil kun være på sin plads, at vi viser dronningen den respekt. Det vil være en simpel ære. Hun er en global figur, og det er uden tvivl det, vi skal, lød det allerede i 2016.

I løbet af de seneste sæsoner har "The Crown" haft tre forskellige skuespillerinder til at portrættere dronning Elizabeth: Claire Foy, Olivia Colman og Imelda Staunton.

Artiklen blev første gang bragt på Se og Hør. Dette er en redigeret version.

Læs også