Dolly_Parton
Se, lyt & oplev

Dolly sms'er ikke. Hvis du vil i kontakt med hende, må du sende en... fax

25. oktober 2023
Af Mariah Leitisstein, Katrine Rosenbæk
Foto: Anna Gordon/Reuters/Ritzau Scanpix
Country-megastjernen Dolly Parton har en helt særlig form for kommunikationsmetode, som hun foretrækker at gøre brug af.

Det er den der enorme maskine, der står på din bedstefars hjemmekontor, men som du ikke helt rigtigt ved, hvad er. Den mytiske faxmaskine.

For de unge ækvivalenten til at gøre kumler på en runesten.

Efter sigende blev den første fax-lignende maskine opfundet af den skotske ingeniør Alexander Bain tilbage i - og hold nu fast - 1842. I 1964 blev den første kommercielt anvendelige maskine præsenteret.

Og for den 77-årige Dolly Parton er maskinen altså vejen frem, hvis man har et ønske om at komme i kontakt med hende.

Tidligere på måneden kunne Dolly Partons veninde gennem mange år, Reba McEntire, afsløre, at det faktisk udelukkende er via faxmaskinen, at hun kan komme til at tale med Parton.

- Dolly sms'er ikke, lød det fra den 68-årige McEntire, da hun gæstede "Watch What Happens Live".

- Jeg har ikke hendes telefonnummer, og jeg spurgte en gang Kenny Rogers: "Har du Dollys nummer?" Han sagde nej.

Det betød naturligvis, at Dolly Parton, der blandt mange ting kan kalde sig Miley Cyrus' gudmor, måtte forklare hele telefax-situationen, da hun senere gæstede det amerikanske talkshow "The View".

- Jeg vil faktisk ikke ind i den verden, lyder forklaringen fra countrystjernen om, hvorfor hun ikke bryder sig om moderne måder at kommunikere på.

- Jeg er omringet af mennesker nok i forvejen.

- Jeg gik bare aldrig igang med at bruge noget af alt det, fordi det vil tage for meget af min tid, hvis jeg prøvede at tage kontakt til alle, der prøver at komme i kontakt med mig.

- Så jeg siger bare: Send en fax.

Dolly Parton er en amerikansk sanger, sangskriver, skuespillerinde, forfatter og iværksætter, der begyndte sin musikkarriere som barn og for alvor brød igennem med nummeret "Dumb Blonde" i 1967, som er blevet en ikon i countrymusikken.

Denne artikel blev første gang bragt af Se og Hør. Dette er en redigeret version.

Vil du lytte til femina update? Så lyt til vores podcast, hvor vi en gang om ugen dykker ned i en af de største historier fra vores verden og folder den ud for dig. Du kan lytte til podcasten i appen Ally, i Apples podcast-app eller på Spotify:


Læs også