https://imgix.femina.dk/media/article/1421_cannes_robert_pattinson.jpg
Se, lyt & oplev

Direkte fra Cannes: Robert Pattinsons lange seje kamp

23. maj 2014
af Jacob Wendt Jensen, Cannes
Foto: All Over m.fl.
Efter at være blevet et verdenskendt ansigt i "Twilight"-filmene skal Robert Pattinson nu bevise, at han også er en god skuespiller

Det kan godt være hårdt, at være en flot mand og samtidig skulle bevise, at man er en god skuespiller. Spørg bare Brad Pitt eller Leonardo DiCaprio. De er efterhånden ved at have samlet bevismateriale nok, men det har krævet en lang og viljestærk kamp gennem flere år. Det samme gælder for Robert Pattinson, der heldigvis ser ud til at have stor lyst til at vælge meget forskelligartede roller i spændende film af gode instruktører.

LÆS OGSÅ: Direkte fra Cannes: Yves Saint Laurent -større end film

Sit første skridt i retning af kunstnerisk troværdighed tog han med David Cronenbergs "Cosmopolis", der fik verdenspremiere i Cannes for to år siden. Selv om det var tid til, at den økonomiske krise i verden blev reflekteret i filmverdenen, lavede Cronenberg for en sjælden gangs skyld en helkikser. Men det er der heldigvis - også for Robert Pattinson - rettet op på med Cronenbergs nyeste film "Maps to the Stars". Det er en dejligt forskruet satire på Hollywood, hvor Robert Pattinson har en større birolle som chaufføren, der betragter det skøre og lettere incestuøse miljø.

I Cannes har Pattinson også været at se i en hårdkogt australsk thriller med titlen "The Rover", hvor han spiller sammen med Guy Pearce. Instruktørerne bag hans næste stribe film virker næsten endnu mere alsidige og originale. Werner Herzog, Anton Corbijn og dansk-gifte James Marsch, der lavede "Man on Wire". Det er den slags valg, der gør, at man tror på, at Robert Pattinson kan overleve sit image som pretty boy og overleve med en karriere som langt mere. Indstillingen til karrieren er også sund:

"Jeg har ikke efterspurgt den store succes. Det har bare været held. I mit eget hoved er jeg stadig en skuespiller, der kæmper for at få enderne til at mødes".

LÆS OGSÅ: Verdens smukkeste kvinder UDEN makeup - kan du kende dem?

· Maps to the Stars (2014)

· The Rover (2014)

· Cosmopolis (2012)

· Twilight (2008, 2009, 2011 og 2012)

· Harry Potter og flammernes pokal (2005)

Læs også