https://imgix.femina.dk/storage_1/media/diana_2_0.jpg
Se, lyt & oplev

Dianas store kærlighed - filmanmeldelse

26. september 2013
Rikke Rottensten
Diana er filmen om prinsesse Diana og et glødende kærlighedsforhold, vi ikke har hørt så meget om. Men bliver vi klogere på Diana og den mand, hun elskede mere end nogen anden? Læs anmeldelsen, og kom med dit bud på, hvorfor Diana stadig er et ikon.

I dag ville prinsesse Diana have været farmor. Lidt surrealistisk, for hun er for evigt fastfrosset som den smukke unge kvinde, hele verden dyrkede. Instruktøren bag mesterværket ”Der Untergang”, Oliver Hirschbiegel, har lavet en biopic om de sidste to år af Dianas liv, dér, hvor hun ”bare” er Diana, men samtidig er allermest i offentlighedens søgelys. Filmen er nu ikke en historie om det samfund, Diana er stjerne i, kongefamilien nævnes knap nok. I stedet er Hirschbiegels Diana en film om den umulige kærlighed mellem to, der virkelig elsker hinanden, prinsessen og kardiologen Hasnat Khan (Naveen Andrews).

Klassisk kærlighedsfilm
Men selv om filmen præsenterer den ellers så berømte Dodi Al-Fayed, som Diana dør sammen med i Paris, som en marionet i hendes leg med følelserne og pressen, og selv om filmen tør skubbe til glorien over prinsessens lyse hoved, og selv om Naomi Watts er en uhyggeligt vellignende prinsesse, så er ”Diana” ikke nogen gribende interessant film. Den er en klassisk kærlighedsfilm, der svækkes af at handle om to virkelige personer, som aldrig har været åbne om deres forhold. Den ene er død, den anden en ægte gentleman, der aldrig har talt om sit forhold til Diana.

Naomi Watts om rollen
Naomi Watts var meget i tvivl om, hvorvidt hun skulle sige ja til rollen som Diana, da alle har en holdning til den ikoniske kvinde, og derfor også vil have det til Naomis version. Men hun sagde ja, fordi det, at der er noget på spil, gør det til en mere interessant rolle.

Læs også