https://imgix.femina.dk/media/websites/femina-dot-dk/website/kultur-og-rejser/denne-uge/1243-denne-uge/1243-forside-copy-2.jpg
Se, lyt & oplev

Det store guldnummer

23. oktober 2012
af Camilla Kjems
I denne uge får du 260 sider af FEMINA, hvor vi hylder 100 af Danmarks mest fantastiske kvinder. Kvinder, der tør og gør, kvinder der brager igennem

Puha - sidder her og skriver med en klump i halsen, for når man stiller sig selv spørgsmålet: "Hvem er guld værd for dig?" må man jo dykke ned, der hvor livet virkelig mærkes. Der hvor alt ikke er rosenrødt. Der hvor sårbarheden blotter sig. Der hvor man er inde at røre ved kernen. Og hvor mange er det lige, man har lukket derind gennem tiderne? (Uden at de løb skrigende væk ...).

Jeg er den type menneske, der har mange bekendte, men knap så mange venner. Jeg er lidt genert. Lidt kejtet, når det kommer til smalltalk. Og med en forkærlighed for at dykke ned i emner, der på en eller anden måde gør ondt, er svære eller belagt med tabu. Mange mennesker finder det (og dermed også nogle gange mig) vildt grænseoverskridende, men de få, der ikke gør, kalder jeg mine venner. Og DE er guld for mig. De tør også blotte sig, vende vrangen ud på sig selv og tale, hvor andre vælger at pudse overfladen yderligere.

Jeg har cirka en håndfuld skønne damer, jeg kunne hylde i denne leder, men en særlig kvinde springer frem foran de andre: Min tidligere nabo, præst og kunstner Marianne Ring. Hun flyttede ind i huset ved siden af, da jeg og min familie allermest stod og manglede råd. Om sorg, magtesløshed og kærlighed i krise. Og hun delte rundhåndet ud af sig selv, sin viden og sin kunst. Da jeg fyldte 35, købte min mand en af hendes statuer til mig, en nøgen kvinde i bronze, der holder sin nyfødte baby. Og halvandet år efter lå jeg - mod alle odds (vi burde ikke kunne få flere børn ...) med min nyfødte datter i favnen. Et mirakel i Vanløse - takket være denne Guld-dame. Marianne.

I dette 260 sider store særnummer af FEMINA hylder vi 100 af Danmarks mest fantastiske kvinder. Kvinder, der tør og gør. Kvinder, der brager igennem. Kvinder, der har idéerne, evnerne og modet inden for mode, kultur, skønhed, sundhed, karriere, design og forskning. Læs, nyd og lad dig inspirere. Rigtig god fornøjelse!

https://imgix.femina.dk/legacy/media/a6e47cefdf374c55be40e3b9aca7ab72.jpg

Camilla Kjems
Chefredaktør

Læs også