https://imgix.femina.dk/2022-10-07/DR-0684721.jpg
Gift ved første blik

Det så du ikke på tv: Benny advarede Tanja flere gange

7. oktober 2022
af Benedikte Brix
Foto: DR
Det så voldsomt ud, da Benny i det nyeste afsnit af "Gift ved første blik" bad hustruen om at pakke sine ting og gå. Nu forklarer begge parter, hvad vi ikke så på skærmen.

Inden Benny og Tanja gik i clinch i det nyeste afsnit, var der sket flere ting imellem dem, som "Gift ved første blik"-seere ikke er blevet indviet i. Indtil nu.

Til Se og Hør fortæller de nu begge, at Benny også inden, han bad Tanja om at pakke sine ting og gå, havde fortalt hende, at han ville skilles.

Ifølge Benny går det galt torsdag aften, da parret har en telefonsamtale, dagen inden Benny skal hjem til Tanja i Aarhus.

– Tanja kan godt være lidt påståelig engang imellem. Når hun har sagt noget, så er det sådan, det er – hun kan ikke se andre indgangsvinkler, siger Benny.

– Så siger jeg: Jeg gider ikke snakke med dig længere. Hun siger: "Sov godt, vi ses i morgen", og jeg svarer, at det er ikke sikkert, vi gør det. Om morgenen skriver jeg til hende, at jeg ikke kommer, og at jeg trækker mig fra eksperimentet.

Efter lidt betænkningstid beslutter Benny at ringe til Tanja.

– Jeg tænker, vi skal tale sammen, så hun kan få en ordentlig forklaring. Så taler vi sammen en times tid og bliver enige om, at jeg alligevel kommer derover, forklarer han.

Da tiden er kommet til, at parret skal hjem til Benny på Falster, inden den tirsdag står på parterapi i København, vender de igen forholdet.

– Da vi er nået til Fyn, spørger hun, hvordan jeg synes, det går. Jeg fortæller, at jeg ikke kan mærke noget som helst, og at jeg vil trække mig tirsdag til parterapien. Den tror jeg ikke lige, hun havde set komme, selv om der har været optræk til det. Hun siger, at så ved hun ikke, om hun gider køre med til Falster, og det kan jeg godt forstå. Men det ender hun alligevel med at gøre.

Det skulle jeg ikke have sagt

Det kommer dog som en overraskelse for Tanja, da Benny aftenen før parterapien meddeler hende, at han vil skilles.

– Han havde jo lidt tidligere ladet mig forstå, at han ønskede at blive skilt. Men vi var i bilen fra Aarhus til Falster netop lige blevet enige om at holde fast i den forstående parterapi i håbet om, at det kunne gøre noget godt for os, forklarer Tanja til Se og Hør.

I programmet ser vi, at hun spørger ind til sin mands beslutning og siger, hun gerne vil lære ham bedre at kende. Det reagerer Benny voldsomt på og beder hende pakke sine ting og tage hjem til Jylland.

– Jeg synes, den var meget dramatisk og også lidt overdrevet, men Benny var en presset mand, og jeg tror, at det på det her tidspunkt var de muliges kunst for ham. Så selv om jeg også både blev sur og frustreret over hans træk, så gjorde det også stort indtryk at se ham sårbar, så det var en meget ambivalent oplevelse, fortæller Tanja i dag.

Til Se og Hør forklarer Benny, hvorfor han reagerede så hårdt, som han gjorde.

– Tanja bliver ved med at prøve at grave i noget. Jeg føler, hun er belærende, og det gider jeg ikke høre på. Jeg er presset til atomer, og da hun begynder med sine beskyldninger om, at jeg spiller skuespil, der knækker filmen for mig.

– Så fik jeg sagt nogle ting, som ikke var i orden. Jeg skulle ikke have sagt, at hun bare skulle køre hjem til Jylland – jeg skulle have sagt: "Jeg trækker mig i morgen, men selvfølgelig kan du sove her i nat", erkender Benny.

https://imgix.femina.dk/2022-10-07/DR-0682923.jpg

– Det var en voldsom ting, jeg sagde. Jeg råber det ikke til hende, vi taler stille og roligt sammen, men selvfølgelig er det ikke i orden at sige. Det er ikke fair at smide en person ud af dit hus – en person, du faktisk er gift med. Men der er flere ting, der gør, at det desværre ender sådan. Jeg er helt afklaret på det tidspunkt.

Parret hjælpes ad med at fordele bryllupsgaverne, og pakningen af Tanjas ting foregår ifølge Benny i fred og fordragelighed.

– Vi er ikke splitterravende uvenner. Vi giver da også hinanden et farvelkram.

Skulle have givet slip

Tanja ser da også ud til at tage hele seancen med ophøjet ro, men hun føler sig både misforstået og forundret over, at hun kan trigge Benny så meget, fortæller hun:

– Skiftet fra hvor alting umiddelbart går godt, til at han lige pludselig føler nul, sker i min oplevelse, som når man slukkede lyset i en pære. Han lader mig det dog ikke vide til en start, og da han kommer ud med det, sker det på en sådan måde, at kommunikation slet ikke er en mulighed. Det efterlader mig superforvirret, og uden en reel chance for at prøve at forstå. Så jeg bliver træt i mit hoved af, at alting enten skal være sort eller hvidt.

tanja benny

– Det var voldsomt, og indvendig var alt i oprør, og jeg var vred – måske den (vreden, red.) var min styrke. Jeg nærede jo ikke en kærlighedsrelation til ham, så på den måde følte jeg mig ikke ramt. Derfor var det nu alligevel en grim situation, men noget sagde mig, at Benny havde det værre end mig, og jeg havde ikke brug for en optrapning af konflikten – men jeg er bestemt på overarbejde.

Når hun i dag ser afsnittet, fortryder hun, at hun holdt så længe fast i Benny, selv om hun bare gerne ville lære ham at kende.

– Jeg skulle nok ikke have haft så stor tillid til vores aftale om at fastholde parterapien, for så havde jeg været fri for at køre hele vejen til Falster. Måske jeg i virkeligheden bare skulle have givet slip, første gang han nævnte, at han vil skilles, indrømmer hun.

– Men i min optik så har jeg svært ved at forstå, at man kan gå tre dage med armene over hovedet og have set lyset i såvel kone som match, for så på fjerdedagen at kvittere med, at man lige pludselig "mærker ingenting" så meget, at man få dage senere trækker stikket. For mig ligner det ikke en gennemtænkt beslutning.

Denne artikel blev først bragt på Se og Hør. Dette er en redigeret version.

Læs også