https://imgix.femina.dk/2021-12-13/20211203-023308-7-1920x1358we.jpg
Sex and the City

Derfor skulle vi sige farvel til en ikonisk "Sex and the City"-karakter

14. december 2021
af Mariah Leitisstein
Foto: Craig Blankenhorn/Ritzau Scanpix, Planet Photos/Hbo Max/Ritzau Scanpix, Nipi/Backgrid/Ritzau Scanpix
SPOILER! Du skal ikke læse denne artikel, hvis du ikke vil vide, hvad der sker i det første afsnit af "And Just Like That ..."

Denne artikel blev første gang udgivet hos Se og Hør.

Det kom som et chok, da Big forlod os!

Det var ikke mange fans, der havde set den komme. Naturligvis lige med undtagelse af dem, der rent faktisk havde set den komme.

Men for alle andre lagde den nye "Sex and the City"-serie "And Just Like That" ud med noget af et chokerende plottwist.

I første afsnit fik vi nemlig sagt farvel til en af de højt elskede hovedpersoner i form af Mr. Big.

Selve dødsfaldet og et farvel til den populære karakter, der spilles af den amerikanske skuespiller Chris Noth, var bestemt ikke det eneste, der har skabt røre efter tv-premieren.

Mr. Big døde nemlig på en særlig motionscykel – en såkaldt Peleton, og det har fået selskabet bag cyklen til at tage afstand til serien.

Mr. Big

Det var for Carries skyld

Nu forklarer seriens skaber, Michael Patrick King, imidlertid, hvorfor de valgte netop en Peleton-cykel, og hvorfor det blev Mr. Big, vi skulle sige farvel til.

– At dø var den originale historie. Ingen ville komme til serien, hvis der ikke var noget, der var anderledes. Da jeg fortalte Chris, at Mr. Big dør i det afsnit, vidste han helt klart, at det ikke ville blive det samme. Og vi blev nødt til at tale om det.

– Han ville virkelig gerne tale om, hvorfor han skulle dø, og hvad det gjorde for serien. Desto mere vi talte om det, desto mere forstod han, at det var for Carrie. Og for Carries historie er det bedre at have elsket og mistet end aldrig at have elsket overhovedet, siger Michael Patrick King til Vanity Fair.

Mr. Big, Carrie Bradshaw

– Da Chris forstod, at det ville være fantastisk for Carrie, ofrede han sig selv for os, og fordi han elsker Sarah Jessica så meget.

Til det store spørgsmål om, hvorfor det lige skulle være den nu famøse Peloton-cykel, der skulle bruges i dødsscenen, lyder svaret:

– Altså, vi vidste, at han ville få et hjerteanfald. Så Peloton-cyklen har ikke noget at gøre med hjerteanfaldet.

– Peloton-cyklen er en ting, folk har nu, ikke? Det afspejler et moderne samfund. Jeg ville have noget, der viste, at Mr. Big var nutidig.

Han forklarer også, at valget faldt på motionscyklen, fordi han havde brugt meget tid på at forestille sig, hvad en karakter som Mr. Big mon ville have foretaget sig under coronanedlukningen.

– Han ville lytte til sin pladsesamling og træne derhjemme, siger han.

"Sex and the City" og "And Just Like That" kan ses på HBO Max.

Læs også