https://imgix.femina.dk/2021-02-25/emoji.png
Sociale medier

Der er nye emojis på vej - se dem her

25. februar 2021
af Kristine Enevold Villadsen
Foto: Screenshot fra Emojipedia
De nye emojis bliver en del af den nyeste iPhone-opdatering, som kommer senere på året. Her kan du se, hvilke emojis du kan glæde dig til.

Emojis afspejler mere og mere det samfund, vi lever i.

Senere på kommer der hele 217 nye emojis, og nu er de første blevet offentliggjort.

En kvinde med skæg, en vaccine og par med forskellig hudfarve, er nogle af de emojis, som vi kan se frem til, skriver Emojipedia.

https://imgix.femina.dk/2021-02-25/couples-with-skin-tones-ios-14-5-emojipedia_0.jpg

Der har længe været efterspørgsel på større diversitet, når det kommer til emojis.

Blandt andet sangeren Miley Cyrus, der på sin Twitter skrev, at emojis havde brug for en "update på etnicitet". Derudover har der også været en underskriftindsamling, hvor folk har efterspurgt større diversitet, skriver TV 2.

Blandt de nye emojis kan du finde skæggede damer, par med forskellige etniciteter, og så er sprøjte-emojien opdateret, så den ikke længere indeholder blod - og dermed er brugbar i forhold til covid-19.

De unge bruger ikke emojis

Femina har tidligere skrevet om et forskningsprojekt fra Københavns Universitet, der viser, at det primært er den ældre generation, der gør brug af de små ikoner.

Marianne Haugaard Hansen, der har skrevet speciale i unges brug af emojis, fortæller, at de unge skriver kortere beskeder og bruger mindre tegnsætning i deres beskeder.

- De vil hellere have tempo og flow i deres kommunikation. Det minder lidt mere om at tale rigtigt sammen, siger Marianne Haugaard Hansen.

Selvom de unge ikke bruger emojis, tror Marianne Haugaard Hansen dog ikke, at de er på vej ud.

Størstedelen af befolkningen bruger dem stadigvæk til at udtrykke sig online, og nu er der endnu flere ikoner på vej til at gøre det med.

Se de nye emojis her

Der kommer blandt andet tre nye emojis i den kommende opdatering. En, der udånder, en med spiraløjne og en, der er dækket i tåge.

Hjerterne er populære, og derfor kommer der også to nye varianter af dem, skriver Emojipedia.

https://imgix.femina.dk/2021-02-25/new-emojis-ios-14-5-emojipedia_0.jpg
https://imgix.femina.dk/2021-02-25/ios-14-5-new-hearts-emojipedia_0.jpg

Læs også