Netflix' nye store serie hedder Love is blind
Se, lyt & oplev

Denne datingserie har taget alle med storm

5. marts 2020
af Freja Bang Lyngbo
foto Netflix
Netflix' nye datingserie er en hybrid af alle de bedste realityprogrammer gennem tiderne, og måske er det netop det, der gør den så populær.

'Love is blind' - alt det bedste fra reality

Har du ligesom os slugt samtlige sæsoner af programmer som 'Gift ved første blik' og 00'er-hittet 'Dating in the dark' råt, vil du helt sikkert elske Netflix' nye streaming-satsning. Opskriften på den amerikanske serie 'Love is blind' er nemlig alt det bedste fra realityverdenen mikset sammen i én stor gryderet - krydret med humor, spænding og, ja, kærlighed!

LÆS OGSÅ: Derfor hitter ægteskaber på TV

Love is blind - ny serie på netflix

I 'Love is blind' dater en række singler og forsøger at lære hinanden at kende - helt uden at se eller røre hinanden, for præmissen er, at de må kun tale med hinanden igennem en væg i hver deres såkaldt 'pod'. Er kemien der, kaster den ene part sig ud i et frieri. Og her bliver det for alvor interessant, for først herefter får de to parter lov at møde hinanden ansigt til ansigt og se, om den person, de har kastet deres kærlighed efter, lever op til deres forventninger om den ultimative partner.

Den nye serie på Netflix hedder Love is blind

Spændingskurven går for alvor opad, når parrene efter kort tid på tomandshånd skal mødes med de øvrige deltagere på det luksushotel, de er blevet indlogeret på. Deltagere, som de også har datet og i nogle tilfælde betroet sine dybeste hemmeligheder til. For hvad sker der, når man egentlig hellere så sig selv være forlovet med en anden end den, der få dage forinden put a ring on it?

Forelskelsen bliver også sat på prøve, når virkeligheden rammer. For når parrene flytter sammen, er det fx svært at skjule en tårnhøj gæld eller et heftigt temperament. Og hvad siger svigerforældrene til det nyerhvervede familiemedlem?

Kun hvis parrene kommer igennem alle disse prøvelser, får de hinanden, det halve kongerige og et bryllup for åben skærm.

Love is blind - ny serie på netflix

Derfor hitter dating på TV

Hver gang en ny sæson af 'Gift ved første blik' og 'Landmand søger kærlighed' ruller over skærmen, lægger de sig i toppen af listen over populære programmer. Men hvorfor er vi egentlig så interesserede i at følge med i, hvordan komplet fremmedes romantiske relationer udfolder sig - og så endda under ret så iscenesatte forhold? Livsstilsekspert Christine Feldthaus fortalte sidste år i en artikel til Berlingske, at svaret skal findes i vores egne problemer.

- Vi synes, det er fedt, fordi vi spejler os i det. Det kan godt være, at der sidder nogle elitære typer, der synes, det er banalt, men det er faktisk ret instruktivt", siger hun og fortsætter:

- I et program som 'Gift ved første blik', bliver vi spejlet i alle de problemer, som vi selv tumler rundt med, og det er uanset, hvor veluddannet man er. Alle de veluddannede har også problemer med kærligheden og banaliteterne. Noget af det, der ikke lykkes for os, er kærlighed. Der findes ikke noget quick fix, og det er ikke noget, vi kan lære på et Djøf-kursus. Kærlighed er noget af det, jeg tror det moderne menneske har det sværest med, siger hun.

Første sæson af 'Love is blind' kan streames på Netflix.

https://imgix.femina.dk/call_to_action/fe_abo_web_8nr_1138x370_4.png

Læs også