gift ved første blik
Gift ved første blik

Den oksecuvette må virkelig være god. Olivia og Patrick står for sæsonens største overraskelse

12. oktober 2022
Af Aja Nøhr Larsen
Foto: DR
Nogen kommer – mest fysisk – tættere på hinanden ved hjælp af vildmarksbad og oksecuvetter i sjette afsnit af "Gift ved første blik". Andre kører i rutsjebane for at undgå at tale sammen …

Steen og Mette

Tiden flyver ikke ligefrem afsted hos Steen og Mette, som begge er overraskede over, at frokosten ikke har taget mere end en time.

Som Steen selv pointerer, er det ikke lykkedes ham og Mette at finde noget andet at tale om end veganisme.

Mette har lokket Steen med på gårdferie, hvor de mest af alt skal spise vegansk og kigge på dyr.

gift ved første blik

Steen ville hellere have været til Monte Carlo og drikke vin, men Mette synes, at de har fået for meget strit med lillefingeren og fortæller også, at hun faktisk ikke rigtig drikker vin.

Steen påpeger håbefuldt, at hun da gjorde det på bryllupsrejsen, men det tyder på, at Mette og Steen træder ind i en af parforholdets klassiske faser: Når man ikke længere gider opretholde den mere festlige og løsslupne persona, man påtog sig, da man mødtes.

Man ser lyset slukkes i øjnene på livsnyderen Steen. Jeg leder stadig efter ting, de er matchet på.

Steen prøver at klemme mælkebøttefritterne ned og sige noget okay om maden, men Mette kan ikke holde sig i skindet fra din-mad-er-en-sød-lillegris-i-mineøjne-temaet, og sammenligner kød med en gammel gummistøvle.

Klippet ender med, at Steen bliver lidt stille. Måske en ny strategi?

Selv om det i små glimt også er dyrene, der kan bringe dem tættere sammen, som da Mette ser begejstret til, mens Steen klapper hendes to nye vovsevenner, er det stadig dyrene, der er det evige konfliktpunkt.

Som min mor altid har sagt til mig om kærlighedslivet:

Det første rigtige problem man har, bliver også grunden til, at man går fra hinanden.

Nogle gange kan man bare ikke ændre på forskellighederne, lige meget hvor entusiastisk man spiser en LEVEpostej.

Efter sælsafarien ender Mette med selv at sige det, som vi måske alle sammen har tænkt hele tiden.

At selv på en god dag kan Steen højst kæmpe sig op på en tredjeplads i hendes hjerte lige efter Gunnar og de nuttede sæler.

Benny og Tanja

Puha, vi skulle vist alle lige sunde os lidt efter sidste uges brud mellem Benny og Tanja. En scene, som faktisk var mere ubehagelig end underholdende at se på.

En grædende Benny indrømmer nu, at det ikke var i orden at han smed Tanja ud.

Er den indrømmelse nok til, at parterapeuten igen og igen fortæller ham, at han er en god mand?

gift ved første blik

Benny fortæller, at det åbenbart allerede knækkede for ham, dengang Tanja (efter hans egen overbevisning) fortalte ham, at han var for sød og rar.

En misforståelse, der godt snart må være en ekspert, der afklarer for ham.

Det er fedt at se Tanja modsætte sig selv samme parterapeut, da hun får at vide, at hun selv har en andel i, at Benny flippede ud.

Og jaja man er altid to til en tango, men lige i den her situation forstår jeg godt Tanja, som hele tiden har holdt bolden på sin banehalvdel og prøvet at kommunikere sine følelser på en behersket måde, selv da Bennys nakkehår rejste sig, når hun udbryder:

“Jeg kan ikke se, hvad jeg skulle have gjort anderledes.”

Var det mig, der havde fået sådan en reaktion fra en mand, jeg var blevet sat op med i et datingprogram, ville jeg have brug for et kram og nogen, der fortalte mig, at jeg godt måtte være rystet.

Melissa og Michael

Michael er, efter sidste uges full body massage-kit, på pletten igen med projektet om at få Melissa til at være intim med ham.

Denne gang er han på hårdt arbejde med at få skrubbet et vildmarksbad rent med en opvaskebørste, hvorefter han bruger seks timer på at få temperaturen så varm, at Melissa ikke har flere undskyldninger tilbage for ikke at hoppe i en bikini.

gift ved første blik

Man kan ikke klandre Michael for ikke at prøve at skabe den fysiske tiltrækning, og Melissa har faktisk taget ja-hatten en del mere på end tidligere.

Det er lige før, hun faktisk overvejer et kys, da de ligger og kigger på stjerner i det lunkne vand. Michael synes, at det er helt fantastisk og har vist ikke været så glad, siden han fik fodmassage af Melissa.

Generelt har Michael virkelig sat sig for at vinde Melissa over med noget initiativtagen.

Og det er da også det, som kvinderne i programmet igen og igen efterlyser, så måske er han en af de sjældne deltagere, der faktisk har lært lidt af forrige sæsoner.

Desværre glemmer han lidt, at initiativerne også gerne må tage en smule hensyn til den andens behov og interesser.

Hans “getaway” består af en slags militærmuseum og en helikoptertur – ting, som han selv beskriver som lidt af en drengedrøm.

Melissa er lidt ked af, at hun ikke har bidraget med noget til deres tur. Michael forstår ikke hvorfor.

Men okay, Melissa hev også Michael med til familiefest i Herning i stedet for badeferie på Mallorca, så man kan måske sige, at den står 1-1.

Olivia og Patrick

Var vi de eneste, der efter teaseren i sidste afsnit tænkte, at sætningen: “Vi har haft sex flere gange” fra Patrick, måtte handle om en gammel kæreste og ikke Olivia?

Det gjorde den ikke, og det er måske et af de mest WTF-agtige øjeblikke i sæsonen indtil videre. Hvordan kom de lige derhen? Den oksecuvette må virkelig have været god.

Patrick ligger i hvert fald og kigger ind i kameraet og fortæller, at han synes Olivias sleepover-weekend er gået “rigtig, rigtig godt”.

gift ved første blik

I mellemtiden har Olivia igen besluttet, at hun vil skilles.

Hun fortæller det bare ikke til Patrick. I stedet synes hun, det er hårdt, at de sidder og planlægger deres fremtid, som “ikke kommer til at ske”.

Hun begrunder igen sin manglende kommunikation med, at hun ikke vil såre ham. Det virker lidt mere til, at hun ikke rigtig kan beslutte sig.

Særligt da hun senere i afsnittet bliver “pisseirriteret”, når han siger, at han har det okay, efter hun har smidt bomben.

Da Patrick endelig mærker efter i sig selv og ikke har lyst til at komme til kaffe hos hende, lige efter hun har forladt ham, synes hun, han er barnlig.

Mon ikke vi var flere, der rynkede lidt på brynene, da parterapeuten sagde, at: “Olivia vælger at være tydelig over for Patrick på en respektfuld måde.”

Anders og Sebastian

Anders og Sebastian er kommet igennem et helt afsnit, uden at røre en eller anden form for mousserende, alkoholfyldt drik – det tyder på, at noget er helt galt.

Anders har igen-igen-igen forsøgt at kommunikere sine følelser, og han er også blevet konkret ved at sige, at det ville være dejligt med en lille sms fra Sebastian.

Efter flere dages venten er der ikke kommet nogen sms, og det er Anders selvfølgelig træt af.

gift ved første blik

Kan Anders og Tanja please hoppe over i ekspertstolene og rådgive de her par, i stedet for at skulle hives rundt i manegen med mennesker, de er matchet helt håbløst med, og som ikke har halvt så meget følelsesmæssig indsigt eller kommunikative værktøjer som dem selv.

Anders skifter strategi og forsøger at have det sjovt med Sebastian i stedet for at tale om de ting, der er i vejen. Han har også forliget sig med, at Sebastian ikke spørger ind til ham.

Hvor længe mon den strategi holder?

De virker i hvert fald begge til at være mere begejstrede over en tur i rutsjebane og lidt kraftig vind, end de er over hinanden.

Læs også