10 undervurderede serier
Se, lyt & oplev

Dem har du (nok) stadig til gode: 10 undervurderede serier

7. marts 2023
Af Freja Hertz Tefcke
Foto: PR
Det kan til tider være svært at finde rundt i det hav af serier, der findes, så her er 10 undervurderede serier, du måske ikke har set - men som bestemt er tiden værd.

Vi skal en bred vifte af serier igennem, så vi må hellere bare hoppe ud i det.

Unorthodox

Unorthodox
(V til H) Amit Rahav og Shria Haas som Yanky og Esther Shaprio.

Tjeneste: Netflix

Afsnit: 4

Genre: Drama

Medvirkende: Shira Haas, Amit Rahav, Jeff Willbusch m.fl.

En hasidisk jødisk kvinde, der egentlig bor i Brooklyn, flygter til Berlin for at komme væk fra et arrangeret ægteskab og bliver taget ind af en gruppe musikere. Hun håber på at kunne starte et nyt liv, men fortiden indhenter hende.

Det, der er virkelig fedt ved denne serie, er, at der egentlig ikke findes en person, der er decideret ond; alle forsøger nemlig at gøre det, de mener, er det rigtige.

Det er en fantastisk serie, og skuespillet især fra hovedrolleindehaveren, Shira Haas, er eminent.

Sisters

Sisters
(V til H) Lucy Durack og Maria Angelico som Roxy Karibas og Julia Bechly

Tjeneste: Netflix

Afsnit: 7

Genre: Drama, komedie

Medvirkende: Lucy Durack, Antonia Prebble, Maria Angelico m.fl.

Hvis der er noget, man ikke har lyst til at finde ud af, mens ens far er ved at dø, så er det altså, at man har mere end 100 brødre og to søstre. Det er ikke desto mindre det, Julia ender ud i – og hendes to søskende er ikke helt, hvad hun forventede.

Det er kriminelt, hvor få mennesker der har set denne serie!

Helt oprigtigt, så er det en fantastisk velskrevet serie, der får dig til at flække af grin i ét øjeblik og lige efter til at græde som pisket. Det er en smuk, dybtfølt og sjov serie, som virkelig fortjener meget mere kærlighed.

Atlanta

Atlanta
Donald Glover som Earnest Marks.

Tjeneste: Disney+

Afsnit: 2 sæsoner af 11 afsnit

Genre: Komedie, drama, musik

Medvirkende: Donald Glover, Brian Tyree Henry, Zazie Beetz m.fl.

Det er faktisk noget nær kriminelt, at Atlanta ikke snakkes om mere. Den er en af de bedste moderne serier, jeg har set.

Vi følger Earnest (Donald Glover, Community, Solo: A Star Wars Story), der vender tilbage til Atlanta, efter han droppede ud af Princeton – han finder hurtigt ud af, at hans fætter er blevet en stor og ret populær rapper i Atlanta, og derefter går tingene lige så stille fremad, og det på trods af, at de to gutter er ret modstridende, når alt kommer til alt, og at fætter Albert har en underlig stoner-ven, der måske nok også er lidt synsk.

Det er et indblik i rap-verdenen samt et fantastisk skrevet indblik i racisme, kultur og livet, og den fortjener virkelig at blive set.

Divorce

Divorce
Sarah Jessica Parker og Thomas Haden Church som Frances og Robert.

Tjeneste: HBO MAX

Sæsoner: 3

Genre: Komedie, drama

Medvirkende: Sarah Jessica Parker, Thomas Haden Church, Molly Shannon m.fl.

Divorce er en serie, der lidt blev glemt, efter at den fik premiere. Selv med tre sæsoner er der ikke mange, der husker – eller overhovedet kender – den, og det er altså synd, for den er god.

Frances (Sarah Jessica Parker, Sex & the City) beslutter sig for, at hun vil skilles fra sin mand, Robert. Denne beslutning kommer efter en ellers hyggelig fest, hvor hendes veninde ved et ”uheld” kom til at skyde sin mand.

Det kan ske. Under alle omstændigheder får det Frances til at tænke på, hvad hun egentligt gerne vil have ud af sit liv – og det leder så videre til en meget lang, stridig skilsmisse.

Serien er skrevet helt fantastisk, og skuespillet er virkelig også på toppen hele vejen igennem!

Crashing

Tjeneste: Netflix

Afsnit: 6

Genre: Komedie

Medvirkende: Phoebe Waller-Bridge, Jonathan Bailey, Adrian Scarborough m.fl.

Det er egentlig underligt, at lige præcis Crashing er en serie, der blev overset og undervurderet, fordi der i den er et ensemble af skuespillere, som er eminente og et manuskript, der bare fungerer – det er virkelig en skam, at der ikke er flere, der kender den!

En underlig gruppe mennesker i 20’erne flytter ind på et forladt hospital – for en lav husleje, så længe de holde øje med selve grunden.

Det er hysterisk morsomt og virkelig godt skrevet, og selvom der kun er 6 afsnit (indtil videre, jeg krydser fingre for en sæson 2), så er de virkelig det værd at se!

Se trailer til serien her.

Genera+ion

Generaion
Uly Schlesinger, Chase Sui Wonders og Justice Smith som Nathan, Riley og Cheaster.

Tjeneste: HBO MAX

Afsnit: 16

Genre: Drama, komedie

Medvirkende: Justice Smith, Nathanya Alexander, Nava Mau m.fl.

En moderne verden, mange seksualiteter og endnu flere kønsidentiteter. Det er det, vores gruppe af unge står overfor i Genera+ion, hvor de alle sammen forsøger at navigere og udforske deres seksualitet og køn i en moderne verden.

Det er virkelig en serie, der har meget fyld, og som går i dybden med en masse problematikker og oplevelser, som LGBTQ+ unge kan støde på – desuden er skuespillet simpelthen så fantastisk, at jeg næsten ikke kan være i det.

Det er et ærligt indblik i livet som en teenager, der forsøger at finde sig selv, og det er fantastisk.

iZombie

iZombie
Rose McIver som Olivia Moore.

Tjeneste: Netflix

Sæsoner: 5

Genre: Komedie, drama, krimi, comic-baseret, let gys

Medvirkende: Rose McIver, Rahul Kohli, Malcolm Goodwin

Hvorfor der ikke er flere, der er faldet pladask for iZombie, forstår jeg ikke.

Det er en sjov, spændende og til tider både dyster og dybfølt serie, der er så bizar i sit præmis, at man næsten ikke kan tro det.

Olivia er en medicinstuderende, der har det hele – og så bliver hun bidt af en frådende zombie, som for to minutter siden bare var en gut, der havde taget lidt sjov til næsen.

Hun bliver selv en zombie, men en fungerende en af slagsen – og får et job i et lighus for politiet, så hun har adgang til hjerner.

Problemet er bare, at hun får minder, lyster og personligheden fra de hjerner, hun spiser, og hun skal forsøge at holde sin tilstand hemmelig … Men altså, hun kan jo bruge hjernekraften til noget godt.

Det er en hamrende sjov serie, der bruger hot sovs som en indikator for zombie-ism. Mere skal jeg ikke sige.

Starstruck

Starstruck
Nikesh Patel og Rose Matafeo som Tom og Jessie.

Tjeneste: HBO MAX

Sæsoner: 2

Genre: Komedie

Medvirkende: Rose Matafeo, Nikesh Patel, Emma Sidi m.fl.

Det er ikke en særligt gammel serie, den kom i 2021 og har en 7,6 rating på IMDb, men alligevel kender nærmest ingen til serien. Det er så ærgerligt, for den er faktisk virkelig sjov og underfundig.

Jessie tumler rundt i London uden egentlig at vide, hvad hun vil eller skal med sig selv og sit liv, og efter hun går i seng med Tom Kapoor, vågner hun op til … at han er en virkelig hot og stor filmstjerne.

De to møder derfor en masse uventede (og ventede) udfordringer, og skal forsøge at takle den lidt akavede dagen derpå.

Det er virkelig en sjov serie, der har enormt meget bag sig, og fortjener at blive set af mange flere!

Schitt’s Creek

Schitts_Creek
Eugene Levy som Johnny Rose.

Tjeneste: C More

Sæsoner: 6

Genre: Komedie

Medvirkende: Eugene Levy, Dan Levy, Catherine O’Hara m.fl.

Det er en så skæv, vidunderlig og skør serie, og mange, mange flere burde se den!

Vi følger en meget velhavende familie, der lige pludselig mister alt, de havde – og bliver nødt til at flytte til den lille by Schitt’s Creek, som de for sjov købte en gang for længe siden.

Her skal de lære at leve med mindre luksus og mere … ydmyghed.

Det er en virkelig sjov serie, hvor især Catherine O’Hara og Eugene Levy får lov til at udfolde deres talenter indenfor komediens verden, og det passer dem godt!

Zoey’s Extraordinary Playlist

Zoeys_Extraordinary_Playlist
Jane Levy som Zoey.

Tjeneste: C More

Sæsoner: 2

Genre: Komedie, musical

Medvirkende: Skylar Austin, Jane Levy, Alex Newell m.fl.

Zoey’s Extraordinary Playlist er en af de serier, ikke mange kender til og fortjener hele verden.

Zoey får et lille stød og opdager, at hun kan høre de helt hemmelige og private tanker fra andre folk omkring hende … Men i sang. Og dans. Altså, i virkeligheden sidder folk bare på deres kontorstol eller står i kø til den næste bagel, men for Zoey?

Der er det store musical-numre, der udspiller sig – og hun bruger sin evne til at forstå folk omkring sig og hjælpe dem, så meget hun nu kan … med varierende succes.

Det er virkelig en serie, der både er sød, sjov og hamrende hjertevarm.

Denne artikel blev første gang bragt af Vi Elsker Serier. Dette er en redigeret version.

Læs også