Netflix
Se, lyt & oplev

Deler du dit Netflix-login med en ven? Så er det slut med at gøre det gratis

25. maj 2023
Af Bonna Haagen Pedersen
Foto: Unsplash
Netflix vil sende e-mails til brugere, der deler deres login med personer, de ikke bor sammen med.

Hvis du, ligesom mange andre, deler dit Netflix-login med andre, end dem du bor sammen med, så går den ikke meget længere.

For Netflix har nu taget første skridt i at stoppe såkaldt kontodeling i Danmark. Fra i går begyndte Netflix nemlig at sende e-mails til alle kunder, der deler deres konto med personer, de ikke bor sammen med.

Det oplyser Netflix i en pressemeddelelse.

– En Netflix-konto er beregnet til en enkelt husstand. Alle, der bor i den husstand, kan bruge Netflix, uanset hvor de er – hjemme, på farten, på ferie – og udnytte de nye funktioner til profiloverførsel og administration af adgang og enheder, skriver Netflix i pressemeddelelsen.

Der er altså fortsat ikke noget i vejen for at dele sin konto med dem, man bor sammen med.

Hvis man derimod gerne vil dele sin konto, med en ven, en kæreste eller en anden person, man ikke bor sammen med, kan man købe et ekstra medlem til sin konto.

Det koster yderligere 39 kroner om måneden, hvis man vil gøre brug af funktionen. Den information, vil også indgå i e-mailen, som Netflix sender til de medlemmer, der deler deres konto med personer uden for deres husstand i Danmark.

I mailen skriver Netflix også, at det bliver muligt at overføre en profil, der er oprettet på din konto, til et andet medlemskab, som ejeren af profilen selv betaler for.

Initiativet med at stoppe gratis kontodeling sker efter, at Netflix tidligere har varslet, at de vil sætte ind over for, at den samme konto bliver delt med personer, man ikke bor sammen med.

Et initiativ, som Netflix allerede har igangsat i andre lande, heriblandt også i USA.

Denne artikel blev første gang bragt af Vi Unge. Dette er en redigeret version.

Læs også