https://imgix.femina.dk/media/websites/femina-dot-dk/website/kultur-og-rejser/boger-film-musik/2012/11/1247-de-uroerlige/1247-de-uroerlige-swi.jpg
Se, lyt & oplev

De urørlige: Fransk feelgood-komedie

23. november 2012
af Rikke Rottensten
Foto: PR
De urørlige er en fransk feelgood-komedie og slet ikke til at stå for, mener FEMINAs filmanmelder Rikke Rottensten.

Kender du den slags film, hvor man en time inde i den, opdager, at man har siddet og smilet konstant? Sådan en film er De urørlige. Hvilket man jo ikke skulle tro med en film, der handler om den lamme Phillipe, der bor omgivet af hjælpere i sit store hus i Paris.
Men der bliver i den helt rigtige feelgood-ånd vendt om på det hele den dag, han ansætter den småkriminelle, utilpassede Driss som hjælper. De er et meget umage, men godt makkerpar, for Driss er med sin fuldstændige cool tilgang til plejer og pæn opførsel lige præcis dén omvæltning, Phillipe og hans fine omgivelser har brug for.

"De urørlige" er fransk feelgood-komedie og slet ikke er til at stå for, trods sin alvorlige baggrund (som endda er sand, for filmen bygger på en virkelig historie). Det har gjort den til fransk films største succes nogensinde. Filmen har premiere 22. november.

FFFFF

Rikke

Læs også