https://imgix.femina.dk/media/article/149-oscar-bluejasmine.jpg
Se, lyt & oplev

De skal ha' en Oscar!

26. februar 2014
Mette Rou Lund
På søndag den 2. marts er der dømt filmstjerner i smukke rober på den røde løber, når Oscar deles ud. Her er dem, vi hepper på. Det ikke dem, der nødvendigvis har størst chance for at vinde, men vi har da lov at håbe. Se, om du er enig.

Bedste film

https://imgix.femina.dk/149-oscar-gravity_1.jpg
Uha, den er svær, men rumdramaet Gravity for at ha’ et så enkelt plot, og alligevel være så nervepirrende. Og så er det en film, hvor det for alvor betyder noget, at man ser den i biografen. Men vi tror, det er ”12 Years a Slave”, der vinder, den er som skræddersyet til at vinde med sit fokus på et dystert kapitel i amerikansk historie. Nominerede: ”American Hustle”, ”Captain Phillips”, ”Dallas Buyers Club”, ”Gravity”, ”Her”, ”Nebraska”, ”Philomena”, ”12 Years a Slave”, ”The Wolf of Wall Street”.

Mandlig skuespiller

https://imgix.femina.dk/149-oscar-dallasbuyersclub.jpg
Matthew McConaughey er rykket langt væk fra at være indbegrebet af romantisk komedie og altid i bar overkrop med smilende blondine ved sin side, og han fortjener en oscar for sin rolle som den aids-ramte, handlekraftige cowboy i ”Dallas Buyers Club”. Men det bliver nok Leo som overgearet Wall Street-ulv, der løber med Oscar, selv om vi synes, den mest oplagte pris til ”Wolf of Wall Street” burde gå til netop Matthew for hans birolle som nynnende Wall Street-guru. Nominerede: Christian Bale (”American Hustle”), Bruce Dern (”Nebraska”), Leonardo DiCaprio (”Wolf of Wall Street”), Chiwetel Ejiofor (”12 Years a Slave”), Matthew McConaughey (”Dallas Buyers Club”).

Kvindelig skuespiller

https://imgix.femina.dk/149-oscar-bluejasmine.jpg
Woody Allen ramte plet med ”Blue Jasmine”, og det er især Cate Blanchetts fortjeneste for hendes portræt af Jasmine – narcissistisk overklassefrue gone broke. Her er det virkelig svært at gætte, hvem der vinder, og Cate har lige så god chance som de andre. Nominerede: Amy Adams (”American Hustle”), Cate Blanchett (”Blue Jasmine”), Sandra Bullock (”Gravity”), Judi Dench (”Philomena”), Meryl Streep (”August: Osage County”).

Bedste udenlandske film

https://imgix.femina.dk/149-oscar-jagten_1.jpg
Selvfølgelig hepper vi på Thomas Vinterberg og Mads Mikkelsen med "Jagten", men i skrivende stund, bliver den ikke spået de store chancer. Det gør derimod den italienske ”Den store skønhed”, som også gaflede Golden Globe. Men så gafler vi da bare den gyldne dreng i kategorien bedste dokumentar (”The Act of Killing”) eller bedste kortfilm (”Helium”). Nominerede: ”The Broken Circle Breakdown” (Belgien), ”The Great Beauty” (Italien), ”Jagten” (Danmark), ”The Missing Picture” (Cambodia), ”Omar” (Palæstina). Se kjolehit og kjoleflops fra Oscarfesten (2013) her

Læs også