Paradise Hotel
Paradise Hotel

De nye Paradise-værter: "Programmet skal også følge med tiden"

17. september 2021
af Bonna Haagen Pedersen
Foto: NENT
Emil Olsen og Olivia Salo glæder sig over, at det populære realityprogram udvikler sig i en mere progressiv retning.

– Man kan ikke sige Paradise Hotel, uden at sige Rikke. Men det er jo også derfor, vi er kommet... for at udvikle programmet.

Sådan lyder det fra youtuberen Emil Olsen, der er en af de nye værter på Paradise Hotel.

I 13 år har Rikke Gøransson været vært på programmet, der er igennem dets sytten sæsoner har været både elsket og udskældt.

Men nu har to nye værter indtaget paradiset i Mexico, og de er klar til at skubbe programmet et nyt sted hen.

Olivia Salo er kendt fra reality programmet "Love Island" og har siden været vært på programmet "Olivia og sexmyterne" på viaplay. Derfor er værtsrollen ikke helt ny for hende. For Emil Olsen, der til dagligt arbejder som beauty-youtuber, er det dog noget helt nyt.

– For mig var det sindssygt nervepirrende. At skulle være vært på Danmarks største realityprogram, som det er i min mening, var et kæmpestort pres, siger Emil Olsen.

– Jeg rejste helt klart også afsted med en kæmpe nervøsitet i min krop, men jeg tror den aller mest var forbundet med at være spændt på at blive givet den form for tillid fra en så stor produktion. Nu var det vores tur til at overtage den fakkel, siger Olivia Salo.

Emil Olsen og Olivia Salo

Emil Olsen:

Startede sin youtubekarriere med at lave beautyvideoer i 2016.

Selvlært makeupartist.

En del af værtsteamet på "Paradise Hotel" sæson 18.

Olivia Salo:

Deltog i realityprogrammet "Love Island" i 2018.

Vært på TV-programmet "Olivia og Sexmyterne" på Viaplay og influencer.

En del af værtsteamet på "Paradise Hotel" sæson 18.

Mere diversitet i Paradise

Det er første gang, programmet har ikke bare én, men to værter. Ligesom det også er første gang, programmet har en mand som vært, og at værten er homoseksuel.

– Homoseksualitet bliver desværre stadig set enormt meget ned på af mange mennesker. Det er også derfor, det er sindssygt vigtigt, at vi har Pride og at vi for eksempel har et program som Paradise, hvor Emil får lov til at være et så stort forbillede for så mange unge drenge og piger, siger Olivia Salo.

Emil følger op:

– Jeg tror også, det er vigtigt at tage et program som Paradise og ryste posen lidt. Det har været et heteronormativt program, og det har det været i lang tid. Det er ikke nødvendigvis en dårlig ting, men jeg synes også, det er vigtigt at følge med tiden, siger han.

– Jeg er selv en del af LGTBQ+ miljøet, og det er meget vigtigt for mig, at det, man laver, er noget, som folk kan relatere til og spejle sig i.

– Vi kan jo ikke bestemme, hvem det er, der melder sig til programmet. Men vi kan gøre vores for i hvert fald at tage formatet og ændre det, fra hvad det engang har været, til noget helt andet. Og det har vi gjort.

Emil Olsen, Olivia Salo

Ikke nok queer-repræsentation i realityverdenen

Hvordan har du selv oplevet at føle dig repræsenteret og at kunne spejle dig i reality-tv-formater?

– Der har manglet noget queer-repræsentation i reality-verdenen. Da jeg voksede op, blev repræsentation af homoseksualitet eller generelt bare andre minoriteter, brugt til at gøre grin med. Og det synes jeg bare ikke var passende i nogen formater. Derfor er jeg så glad for at realityverdenen er begyndt at lukke det ind, siger Emil Olsen.

Det er dog ikke første gang, at "Paradise Hotel" forsøger at gøre programmet mindre heteronormativt.

I sidste sæson kunne parrene for første gang benytte sig af muligheden for at stå med det samme køn til nogle af parceremonierne. Men deltagerne benyttede sig kun af muligheden enkelte gange.

– Fordi Paradise er sådan et veletableret format, skal castet også prøve at se udenfor den boks og spejle sig i noget andet, end hvad de har gjort, når de har set de tidligere sæsoner, siger Olivia Salo.

– Nu startede det med muligheden for kønsneutrale par i sidste sæson, og måske den mulighed også er der i vores sæson. Det ved man jo ikke endnu.

Noget at glæde sig til

Hvad kan man lære af den her sæson af Paradise?

– Det er et cast med virkelig stærke holdninger, som er gode til at træde igennem på en rigtig respektfuld og god måde. Og så er de alle sammen enormt woke, siger Olivia Salo.

"Paradise Hotel" har rullet over skærmen siden 2005. Ifølge Emil Olsen har programmet gennem tiden undergået en udvikling, som kun har været for det gode.

– Hvis man har set Paradise i 2010 eller 2011, så har man også set, hvordan produktionen har prøvet at tage nogle andre minoriteter ind, men hvor de virkelig ikke er blevet taget godt imod.

– Derfor er jeg også glad for og stolt over, at castet har været så åbne og opdaterede oven i hovedet og har taget godt imod os. Der er ikke nogen, som har peget fingre ad mig, som jeg godt kunne have været bange for. Og det er jeg sindssygt stolt af ved de gæster.

Den 18. sæson af "Paradise Hotel" har premiere tirsdag den 21. september.

Læs også