https://imgix.femina.dk/storage_1/media/article/1324_de_3_bedste_bryllupsfilm_0.jpg
Se, lyt & oplev

De 3 bedste bryllupsfilm

30. april 2014
Af Mette Rou Lund
Se, hvilke 3 film FEMINA har som bryllupsfilmfavoritter

FEMINAs 3 bryllup-på-film-favoritter:

# Den kitchede:
Mamma Mia! (2008)
En græsk ø, ABBA-toner og Amanda Seyfried i flagrende hvide skørter. Så bliver det ikke mere kitchet. Men vi kan alligevel ikke lade være med at holde af MAMMA MIA!, og historien om Sophie (Seyfried), der vil finde sin far, så han kan føre hende til alter. Hun har hele tre kandidater (Stellan Skarsgård, Pierce Brosnan og Colin Firth) at vælge imellem, da moderen Donna (en syngende Meryl Streep) har været MEGET ombejlet. Sophie inviterer alle tre fædre til øen, hvor hun skal giftes, og så er der ellers dømt underholdning med (falsk) sang, dans og spas. Baseret på en musical skrevet af ABBA-drengene Björn og Benny.

LÆS OGSÅ: Do’s and don’ts når du skal til bryllup

# Den bittersøde:
27 bryllupper (2008)
Havde det ikke været for skønne Katherine Heigl, så havde vi nok ikke været så vilde med denne her film. Men Katherine oser så meget af frustreret sødme som den evige brudepige Jane, der har været til 27 bryllupper, men ikke kan blive gift med ham, hun er forelsket i, for han er nemlig forlovet med hendes søster. Heldigvis dukker James Marsden op som manden, der ikke tror på bryllupper, men til gengæld tror på Jane. Viser hvor fjollet, kunstigt, overdreven og absurd bryllupsfanatisme kan være. Og hvor belastende det er at skulle troppe op til endnu et bryllup og smile anstrengt, hvis ens eget kærlighedsliv er til rotterne.

# Den sjove/grove:
Brudepiger (2011)
Bruden i Brudepiger burde nok ikke have valgt Annie (charmerende og kejlede Kristen Wiig) som sin brudepige, for det er en underdrivelse at sige, at hun ikke har helt styr på det. Det bliver ikke mindre kaotisk, da en anden brudepige (Rose Byrne) er så perfekt, at Annie må ty til drastiske metoder for at holde på sin maid of honour-titel. Alene scenen, hvor Annie er pivstiv (og PINLIG) på et fly, er hele filmen værd. For ikke at tale om scenen, hvor alle får madforgiftning og stødbrækker sig/skider midt i kjoleprøvningen. Det nye komiske talent Melissa McCarthy som den brovtende og underlige brudepige har et par guldscener, som var med til at gøre hende ekstra populær. Kan vi ikke få flere af denne her slags film, som tager alle de typiske ”pigefilms”emner og giver dem et stærkt underholdende twist.

Læs også