https://imgix.femina.dk/storage_1/media/article/1323-elsebeth-egholm-eget-ansvar.jpg
Se, lyt & oplev

Danmarks Dicte i topform

3. juli 2013
Af Julia Lahme
Bedst som TV2-serien Dicte har taget os med storm i Danmark – og givet os en tandpastafri Iben Hjejle tilbage – udkommer Elsebeth Egholm med en ny Dicte-bog: Eget Ansvar (Politikens Forlag), og her er Dicte mere udsat end nogensinde før.

Det hele rykker tæt på Dicte, da der findes ligrester i en rævegrav, nogenlunde samtidig med at Dictes datter Rose og dennes kusine kidnappes, hvilket gør, at Dicte er nødt til at arbejde tæt sammen med politiet. Da der oveni er indbrud i Dictes hus, begynder hun at overveje, om hun måske er kommet i besiddelse af noget, ”nogen” gerne vil have fingrene i?

Dicte bliver mere udsat end nogensinde før, og de aftaler, hun er nødt til at indgå for at få pigerne tilbage, koster mere, end hun kunne have forestillet sig.

Spændingen er fint bygget op, så vi som læsere får vores ahaoplevelser, samtidig med at Dicte krakelerer under presset og frygten for ikke at få sin datter tilbage. Det er, som om Egholm efterhånden kender sin stjerne så godt, at hun tør vise os mere af hende, for Dicte virker mindre og mindre karikeret og får i stedet flere sider, man kan holde af og relatere til. Uha, den er god! Der er 6 F'er fra FEMINA.

Læs også: Bøger jeg husker: Sofie Lassen-Kahlke

Læs også