https://imgix.femina.dk/media/439f387de1e845e6a697ea48d34e54d2.jpg
Se, lyt & oplev

Colin som konge

4. marts 2011
af Rikke Rottensten
Colin Firth er det helt rigtige valg som stammende og hæmmet konge i ”The King’s Speech”. Han vandt da også en Oscar for rollen, ligesom filmen blev hædret som årets bedste

Bliver Colin Firth ikke bare en bedre og bedre skuespiller? Et er, at han blev sin generations store romantiske helt efter wet shirt-scenen i "Stolthed og fordom". Noget andet er at komme videre i sin karriere efter det. Især når man vil mere med sin karriere end være romantisk. I den fremragende The King's Speech er han i stedet en stammende prins, der pludselig skal være konge.

Hæmmet, men følsom
Colin Firth spiller nemlig den engelske kong George VI, far til dronning Elizabeth, som pludselig skal overtage tronen, da hans bror vil giftes med sin store kærlighed, Wallis Simpson. George er genert, hæmmet af en talefejl og meget mere følsom end sin karismatiske bror. Er det lige en rolle, Colin Firth behersker til fuldkommenhed? Filmen har da også været vundet et hav af priser, og Firth ligeså.

Den sværeste tale
Talen, som filmen har titel efter, er den live radiotale, George skal holde, da England er gået med i 2. verdenskrig. Den sværeste tale, en konge kan blive bedt om at holde. Det er et rørende, gribende og indimellem decideret spændende historisk drama fra moderne tid med en vidunderligt stærk og kærlig Helena Bonham-Carter i rollen som den berømte Dronningemoder, Georges hustru, og Jeff rey Rush med det udtryksfulde ansigt som den kreative, skæve talepædagog Lionel Longue.

Relevante links

https://imgix.femina.dk/legacy/media/6800f930c5dc49cdaad87192dcf17cdb.jpg

Se årets
Oscar-kjoler

https://imgix.femina.dk/legacy/media/0e20e4acdcca43789f8c168095a49083.jpg

Susanne fik
sin Oscar

femishop

Køb Oil blotting film
Hollywood Fashion tape
I feminashoppen.dk

Læs også