https://imgix.femina.dk/media/websites/femina-dot-dk/website/kultur-og-rejser/boger-film-musik/2013/01/1301-cecilie-beck-boeger/1301-cecilie-beck-copy.jpg
Se, lyt & oplev

Cecilie Beck: Her er mine yndlingsbøger

8. januar 2013
af Redaktionen
Nyhedsværten elsker stærke og fascinerende fortællinger, når hun skal læse bøger

Stærke, fascinerende og morsomme fortællinger er noget af det, der kan gribe nyhedsvært Cecilie Beck.
Og så kan en god bog holde hende vågen til langt ud på natten.

Her er fire af hendes yndlingsbøger.

Peter Fidus af Sven Wernström
En rigtig 70'er-klassiker, som godt nok er skrevet med temmelig unuancerede socialistiske briller, men som
stadigvæk er morsom i sin karakteristik af samfundets værste kommercielle mekanismer og menneskers
grådighed. Den unge Peter rejser ud i verden og bliver i stand til at lure, hvordan man bedst muligt slår mønt på menneskers begær, frygt og flokmentalitet. Alene de naive tegninger af de onde kapitalister - som alle sammen hedder Møller - er hele bogen værd.

Forfatter Charlotte Roche mener, at din mand må have sex med andre. Læs hvorfor her

Dina-trilogien af Herbjørg Wassmo
En meget nordisk fortælling fra det forrevne, rå Nordnorge. Et stærkt billede af det barske liv i 1800-tallet og samtidig en lige så stærk psykologisk skildring af et femårigt barn, der ufrivilligt bliver skyld i sin mors meget voldsomme død. Et drama om skyld, svigt og vrede og om, hvordan vi giver vores tunge bagage videre i arv til vores børn.

Ålen vil gerne læse bøger med skurke og sex. Læs om hans yndlingsbøger her

Tugt og utugt i mellemtiden af Svend Aage Madsen
Jeg kan huske, jeg startede på første bind en fredag aften klokken 22 og først lagde den fra mig igen, da mine øjne bare ikke ville mere langt ud på natten. En fascinerende fortælling om et mord, et justitsmord og den efterfølgende ufatteligt udspekulerede hævn over alle de involverede, som hovedpersonen nøje har udtænkt igennem flere års fængselsophold. Alt sammen i Svend Aage Madsens helt særlige fortælleunivers.

Halvbroderen af Lars Saabye Christensen
Han er en af mine absolutte yndlingsforfattere, men denne fantastiske slægtsfortælling er lige et mulehår foran hans andre romaner. En fabulerende, tragisk og til tider helt vildt morsom fortælling, der strækker
sig fra midten af 1940'erne og frem til i dag. En skildring af et familieliv, hvis tråde fører os vidt omkring, samtidig med at de alligevel bindes sammen. Den skal jeg snart læse igen.

Læs også