https://imgix.femina.dk/media/614a61286d9249589b5408511f89863c.jpg
Se, lyt & oplev

Bryllup for millioner

7. februar 2012
af Nicola Voss
Foto: SBS
Drømmer du om eksklusive, overdådige og dyre bryllupper, så skal du se med, når Kanal 4 i aften blænder op for sæsonpremieren på ”Bryllupper for Millioner”. Her kommer seerne helt tæt på de travle bryllupsplanlæggere, Christel Winther i Danmark og Frank Damgaard i Monaco, og så byder serien velkommen til Iben Dwight, som arrangerer nogle af verdens smukkeste bryllupper på Hawaii.

I aften blænder Kanal 4 op for sæsonpremieren på "Bryllupper for Millioner". Her kommer seerne helt tæt på de travle bryllupsplanlæggere, Christel Winther i Danmark og Frank Damgaard i Monaco. Er et udenlandsk bryllup øverst på din ønskeseddel, så læs med her. FEMINA har nemlig spurgt Iben Dwight, bryllupsplanlægger på Hawaii og Frank Damgaard, bryllupsplanlægger i Monaco, om deres bedste tips til bryllupper på Hawaii og i Monaco, og hvad de vil kunne hjælpe med.

Iben Dwight som oprindeligt kommer fra en lille flække uden for Aarhus, har arbejdet som bryllupsplanlægger på Hawaii siden 1998. Hun fandt selv kærligheden på øen som au pair pige i 1994 og blev gift med sin Gelston i 1997.

- Hvis du skal giftes på Hawaii, skal du huske at kontakte jeres kommune, hvor I får en godkendelse af retten til at indgå ægteskab. Denne godkendelse skal myndighederne på Hawaii underskrive, eller de udsteder et nyt officielt ægteskabsbevis. Dette bevis afleveres, når I er retur i Danmark, så I kan få udstedt et gyldigt dansk vielsesattest.
Iben Dwight fortæller, at hvis det er hende, der er bryllupsplanlægger på jeres bryllup, skal I huske ovennævnte dokument. I skal selv booke rejse, hotel, og bil, men alt udover det, vilhun tage sig af. Selve bryllupsarrangementet, aktiviteter, fotograf, restauranter osv.

https://imgix.femina.dk/legacy/media/0ddc0187a97b4dd6bc530ffeaa88b13c.jpg
- Hawaii er et super dejligt ferie sted. Vejret er varmt hele året rundt. Det er det perfekte sted at komme med familien og vennerne for at blive gift og samtidig holde ferie. Tidspunktet på dagen for brylluppet er vigtigt, så I ikke har det for varmt, specielt med et strandbryllup. Men også lyset er meget afgørende for de bryllupsbilleder, der skal tages.

Ibens fem tips der er gode at huske inden dit bryllup på Hawaii:
1. Dit pas og ID til Marriage license appointment
2. Komme til tiden på bryllupsdagen
3. Ikke at blive solbrændt - det ser ikke godt ud på billederne
4. Drikke rigeligt med vand, så du ikke er dehydreret og spis frugt
5. Få nok søvn

Læs mere om Iben på http://www.hawaii-wedding.com

Frank Damgaard, eksklusiv bryllupsplanlægger i Monaco, fortæller, at han arrangerer bryllupper i Monaco, hvor priserne er pebrede og Sydfrankrig, hvor priserne er mere rimelige.
-Hvis I skal vies i Frankrig eller Monaco, er det vigtigt, at I er blevet gift på rådhuset derhjemme først. Alternativt skal I bo i Frankrig minimum 30 dage op til brylluppet.

Når Frank Damgaard arrangerer bryllupper, så står han for alt omkring parret og gæsterne. Det er en 360 graders pakke, man får, hvor han både står for rejser, hoteller, transport og alt omkring selv brylluppet.

I Monaco er der ingen billige steder at holde festen, det er alle store flotte steder, der er meget dyre og kræver nærmest over hundrede gæster for at få kuvertprisen ned. I Sydfrankrig er der derimod flere muligheder for at få det hele lidt billigere. Ifølge Frank Damgaard er det bedre at invitere færre mennesker end at gå ned i standard, men det gør naturligvis kuvertprisen dyrere.

-Skal du holde bryllup i Monaco, skal du regne med en kuvertpris på minimum 3.500 kr. og i Sydfrankrig minimum 2.000 kr. baseret på over hundrede gæster.
Han gør opmærksom på, at priserne dog er inklusiv alt - rejser, hotel, transport og selvfølgelig Frank selv, der arrangerer hele brylluppet.

https://imgix.femina.dk/legacy/media/a5e3ea5aafd44a429dfa7390c6dcdc0a.jpg
- Der er en helt fantastisk stemning i Monaco og Sydfrankrig, lyset og vejret er fantastisk, siger Frank, der selv har boet i Monaco i omkring 30 år og har været gift i 28 år med sin amerikanske hustru Grisel.

Franks fem bedste tips inden brylluppet:

1. Lav en liste til fotografen over hvem, han skal tage billeder af, så fx bedstemor også kommer med på billederne. Og sørg for, at der er én som kan samle de folk, der skal tages billeder af.
2. Tænk over om jeres bryllup skal have et tema fra begyndelse til slut
3. Send invitationen ud på e-mail, så snart I kender datoen, så folk kan sætte kryds, og bed folk om at besvare e-mailen med deres adresse til den rigtige invitation. Tjek evt. www.paperlesspost.com
4. Hvis I selv arrangerer brylluppet, så lav aftaler med hotellet og forhandl priser med dem. Tjek Tripadvisor for standard på hotellerne
5. Begynd i god tid at klippe i blade og magasiner for inspirationog for at fortælle, hvad I vil have, hvis det fx er Frank, som skal stå for arrangementet

Læs mere om Frank på http://www.montecarloweddings.com

Se meget mere til både Iben og Frank på Kanal 4, der de næste mange tirsdage sender "Bryllupper for Millioner" kl. 20.00

Guide: Find de rigtige makeupfarver til dine øjne

Fire tendenser for efteråret 2012. Se dem her

Den virkelige grund til, at i ikke har sex

Læs også