https://imgix.femina.dk/storage_1/media/article/1322-boeger-theresa_0.jpg
Se, lyt & oplev

Bøger jeg husker: Therese Philipsen

4. juni 2013
Af Mette Rou Lund 06/04/2013 - 12:45
- Bøger er hele min verden, siger forfatter og journalist Therese Philipsen. Hun har altid gang i to-tre bøger på sin Kindle og forsøger at leve op til Stephen Kings råd til forfattere om skrive fire timer og læse fire timer hver dag

Åndernes Hus - Isabel Allende
Den smukkeste og vigtigste bog jeg nogensinde har læst. Personskildringerne er så vidunderlige, at man både ler og græder på samme tid, og dens plot så grusomt at man har lyst til aldrig at åbne en bog igen. Jeg har netop genlæst den efter mange års hvile og igen formåede den at fremtrylle magien, fra dengang jeg læste den for første gang for omkring tyve år siden.

Vilde Svaner - Jung Chang
Bogen gjorde et dybt indtryk på mig, da jeg læste den i gymnasiet. Det er historien om modige kvinder, der trodser alle odds, blandet med en utrolig vigtig del af Kinas historie. Som i Åndernes hus blev jeg klogere på et land og på menneskers grusomhed, samtidig med at jeg blev fyldt af et håb om, at der - midt i al grusomheden - altid er mennesker, der klarer den og tør.

Skuespillerinden Anne Louise Hassing elsker bøger. Se her, hvilke bøger der opmuntrer og inspirerer hende

The Wolfgift - Anne Rice
Jeg elsker alle Anne Rices bøger og har læst de fleste. Hun er en meget speciel forfatter, som oftest deler vandene. Jeg finder hendes bøger sensuelle og spændende, og jeg elsker den måde, hun fletter filosofi og de store spørgsmål, som hvorfor vi er her, ind i en spændingsroman med utroligt sanselige oplevelser.

Cujo - Stephen King
Jeg elsker at blive skræmt. Aldrig på tv, da jeg ofte finder det patetisk og plat, men kan jeg få fingrene i en god 'scary-story' i bogform, er jeg solgt. King er fantastisk til at underdrive, mens han bygger spændingen op. Han holder læseren hen, til man skriger efter at få sit gys, og så giver han det i en sådan grad, at man ville ønske, man aldrig havde bedt om det. Elegant og stærkt vanedannende.

Nyhedsvært Cecilie Beck elsker stærke og fascinerende fortællinger, når hun skal læse bøger

Læs også