https://imgix.femina.dk/media/websites/femina-dot-dk/website/kultur-og-rejser/boger-film-musik/2013/05/1319-lisbeth-wulff-boeger-jeg-husker/1319-lisbeth-wulff-boeger.jpg
Se, lyt & oplev

Bøger, jeg husker: Lisbeth Wulff

9. maj 2013
af Ida S. Richardt
Foto: Birger Storm
Alvor, humor og fortællinger fra det virkelige liv og hendes barndoms Afrika er noget af det, der har bidt sig fast i ”Borgen”-skuespiller Lisbeth Wulff, når hun tænker tilbage på de bøger, hun har læst.

I morgen er det slut
af Christiane F

Den første tunge bog i mit liv - meget hård læsning om en pige på livets sværeste vej, og jeg var med hende hele vejen. Jeg var både fascineret, skræmt og indimellem bange for, at mit liv kunne ende dér, selv om jeg på ingen måde levede som hende - men vi var unge i den samme tid, og det var nok for mig dengang.

Afrika
-trilogien af Jakob Ejersbo

Det var forløsende læsning for mig. Jeg boede selv noget af min barndom i Lesotho, fordi min far var konsul dér. Vi havde en fantastisk tid, som jeg hele mit liv har idylliseret. Med "Afrika"-trilogien kom min fortid lidt ned på jorden, og jeg forstod pludselig, hvorfor jeg gik rundt med så mange spørgsmål om min fortid.

Jeg har elsket
af Anna Gavalda

Jeg nyder hendes skrivemåde - det virker, som om det strømmer ud af hende. Intet er konstrueret eller snobbet, og visse bøger er nærmest kun i replikform, hvilket gør det til en meget levende fortælling. Og så er der meget alvor og humor på én gang. Det er smertefuldt, men også healende at følge hovedpersonen i hendes sorg efter en skilsmisse. Svigerfaren bliver en stor hjælper, og mødet mellem de to generationer er meget rørende. Det er min yndlingsbog.

Just kids
af Patti Smith

Hun fortæller den smukkeste kærlighedshistorie, der springer ud af en tid, hvor punk møder rock, der møder Warhol. Det er en historie om et spirende kunstmiljø på det legendariske Chelsea Hotel på Manhattan. Her bliver der prøvet grænser af i stor stil, og det har omkostninger for de følsomme sjæle. Jeg er vild med den bog.

https://imgix.femina.dk/legacy/media/0a8b5a9c85d74ad697856b577b014bb4.jpg

Læs også