https://imgix.femina.dk/storage_1/media/1333-boeger-laura-christensne.jpg
Se, lyt & oplev

Bøger jeg husker: Laura Christensen

21. august 2013
af Ida S. Richardt
Hun har allerede læst det, hun kalder ”relativt meget”, men der er stadig mange bøger, skuespilleren Laura Christensen gerne ville have tid til at kaste sig over. Det er nemlig tiden, det som regel kniber med. Men når den er der, er det dejligt at forsvinde ind i en bog og bruge fantasien

Harry Potter - AF J.K. ROWLING
”Harry Potter”-bøgerne er geniale! Jeg var en stor pige, da den første udkom, så jeg har også læst dem som voksen. For det første er det et fantastisk univers, hun har skabt – men det er også gode historier med et fint værdisæt. Og så leverer hun det hele på en super sjov, elegant og original måde.

Frihed - AF JONATHAN FRANZEN
Det er en bog, som har gjort stort indtryk på mig. Den er fuldstændig fænomenal – den er både godt skruet sammen og godt skrevet. Det er ikke min generation, den portrætterer, men uanset hvad så nød jeg virkelig at læse den. Jeg læser relativt hurtigt, og det er virkelig sådan en bog, man ikke lægger fra sig igen, så jeg var ikke mange dage om at læse den, selv om den er lang.

Dobbeltgængeren - AF DOSTOJEVSKIJ
Den er helt vild – og SÅ uhyggelig. Den er godt skrevet – og har en virkelig fin beskrivelse af sindssygdom. Jeg var nødt til at lægge den fra mig nogle gange, fordi den er så uhyggelig. Jeg er heller ikke så svær at skræmme – jeg læser for eksempel aldrig gysere. Det kan jeg simpelt hen ikke.

De smukke og fortabte - AF F. SCOTT FITZGERALD
Den handler om et society-par, og man kan selvfølgelig godt mærke, at den foregår i en anden tid, men den er faktisk ret moderne. Og så er den både spændende og finurlig. Der er blandt andet en passage, som handler om, at skønheden skal ned på jorden igen – det er ret originalt og poetisk løst.

Når TV-vært Camilla Ottesen læser en bog, falder valget ofte på historiske biografier. Se hvilke bøger hun ellers læser

Læs også