https://imgix.femina.dk/storage_1/media/1327_boeger_jeg_husker_julie_oolgaard_1.jpg
Se, lyt & oplev

Bøger jeg husker: Julie Ølgaard

8. juli 2013
Af Ida S. Richardt 07/08/2013 - 13:00
Skuespillerinden Julie R. Ølgaard elsker at læse og har bøger overalt i sin lejlighed. Hun har altid gang i to på samme tid – en rigtig og en fotobog – og altid af den slags, der har noget at fortælle. Følg hendes skriblerier på julierolgaard.dk

Romeo og Julie
AF SHAKESPEARE
Jeg var i Verona med min familie, og så syntes mine forældre, at jeg skulle læse ”Romeo og Julie”. Den gjorde særligt indtryk, da det er en af de første bøger, jeg kan huske at have læst.

Et glas mælk, tak
AF HERBJØRG WASSMO
Bogen handler om en 15-årig pige fra Litauen, der bliver solgt til human trafficking og spærret inde i et lille rum. Det er en meget stærk bog, som jeg blev virkelig berørt af – jeg synes faktisk, det er en bog, alle bør læse. Efter at jeg har læst den, er jeg begyndt at arbejde for Reden International. Bogen er virkelig god – men også ubehagelig.

Vindens skygge
AF CARLOS RUIZ ZAFÓN
Det er min yndlingsbog og har altid været det. Den handler om en ung dreng, hvis far er boghandler, og hvis mor er død. Drengen kommer til en bogkirkegård, hvor han får lov til at vælge én bog. Og så følger man hans liv. Den er simpelt hen så godt skrevet, og man bliver fuldstændig tryllet ind i den. Jeg tror måske, jeg har givet den i gave 20 gange – både til drenge og piger i forskellige aldre, for den har lidt af det hele. Den er både spændende og humoristisk og lidt romantisk.

Hollywood
AF CHARLES BUKOWSKI
Han skriver om druk, stoffer, fest og damer. Hvis man kan lide TV-serien ”Californication”, må man også kunne lide Bukowski, jeg tror i hvert fald, forfatterne bag serien har ladet sig inspirere af ham. Han skriver helt fantastisk – jeg har læst alle hans bøger, og jeg kunne lige så godt have valgt ”Notes of a Dirty Old Man”.

Læs også: Bøger, jeg husker - Laura Christensen

Læs også