Fifty Shades
Se, lyt & oplev

Bag om Fifty Shades-filmene: 15 ting, du ikke vidste

af Charlotte Hallbæck og Charlotte Kobberøe Fink 30. januar 2015
Foto: All Over og Universal Pictures
Ventetiden har været lang, men nu er premieren på Fifty Shades – I mørket lige om hjørnet! Vi lader op med 15 facts, som du – måske – ikke vidste om Fifty Shades-universet.

Fifty Shades - I mørket får premiere den 9. februar!

For fans verden over er ventetiden endelig forbi: Fifty Shades – I mørket får i denne uge premiere. Herhjemme kan du fra den 9. februar synke ned i biografsædet og blive opslugt af fortsættelsen på den erotiske kærlighedshistorie mellem Anastasia Steele og Christian Grey.

Selvom kritikere ikke just var begejstrede for forgængeren, Fifty Shades of Grey, talte salgstallene for sig selv: Filmen omsatte for over 400.000 dollars på verdensplan i løbet af de første 10 dage efter premieren! 

 

LÆS OGSÅ: Fifty Shades-bølgen: Tænk, at det stadig overrasker samfundet, at kvinder har en stor seksuel appetit

 

Og noget tyder på, at to'eren også bliver en biografbasker af de store. Traileren byder på både maskebal, shower-sex og eks-elskere, og vi er ikke i tvivl om, at der er lagt op til en hed omgang, når Dakota Johnson og Jamie Dornan igen spiller over for hinanden.

 

Efter sigende skulle Fifty Shades - I mørket også være mere thriller-inspireret end den første film, så selv hvis du ikke er til  pirrelige kærlighedshistorier og mænd med hang til S/M, kan det være, det er værd at svinge forbi biografen (eller også kan det være undskyldningen for at lokke din bedre halvdel med). Og mon ikke, vi nok skal få rigeligt af det andet også. 

 

LÆS OGSÅ: Fifty Shades - det synes vi på femina

 

Klik dig igennem billedgalleriet herunder, og læs de sjove - og måske overraskende facts - om Fifty Shades-filmene og skuespillerne i dem.

 

Galleri: Bag om Fifty Shades of Grey - 11 ting, du ikke vidste

Klik dig gennem galleriet og bliv klogere på Fifty Shades-universet

Traileren for Fifty Shades – I mørket slog alle tidligere rekorder, da den blev set over 114 millioner gange i løbet af de første 24 timer, den lå på nettet. 

Jamie Dornan har en succesfuld modelkarriere bag sig. Blandt andet har han arbejdet sammen med stjerner som Eva Mendes og Kate Moss i kampagner skudt for Calvin Klein.

Castingen til rollerne som Christian Grey og Anastasia Steele var én af de mest omtalte i Hollywood. Mange fans havde deres egen holdning til hvem, der skulle have hovedrollerne. Garret Hedlund, Ian Somerhalder, Ryan Gosling, Robert Pattinson og Chris Hemsworth var populære navne til rollen som Christian, mens Emma Watson, Scarlett Johansson, Olivia Wilde, Jennifer Lawrence og Alexis Bledel var i tankerne til rollen som Anastasia.

Fra 2003-2005 datede Jamie Dornan den britiske skuespiller Keira Knightley.

I dag er Jamie Dornan gift med den engelske skuespiller og singer/songwriter Amelia Warner, som han har to børn med.  Amelia Warner har dog aldrig set Fifty Shades of Grey. 

Beyonce har genindspillet hitsangen ”Crazy in love” til Fifty Shades of Grey. Miguel står for et cover af selvsamme sang til traileren til Fifty Shades – I mørket.

Dakota Johnson blev kåret som Miss Golden Globe 2006. Prisen bliver traditionelt givet til et barn af en berømthed, og hun blev samtidig den første prismodtager, der også havde en mor, der havde vundet prisen. Melanie Griffith blev nemlig også kåret tilbage i 1975.

Det flygel, som Christian Grey spiller på i filmene, et såkaldt Fazioli F278, er vurderet til at koste op imod 270.000 dollars!  

Charlie Hunnam, der oprindeligt skulle have spillet rollen som Christian Grey (men sprang fra, da han ikke kunne forene det med optagelserne af serien Sons of Anarchy) mener, at Jamie Dornan ”sandsynligvis ser meget bedre ud og er meget glattere” end ham selv. Av!

Dakota Johnson gik i 2007 i behandling for et stof- og alkoholmisbrug på Visions Teen Treatment Center i Malibu. I dag er det dog et lukket kapitel, og hun har haft det godt siden.

I Fifty Shades of Grey var der 19,31 minutters sexscener, hvori vi så 14 spanks, 35 brystvorter og otte sæt bare baller. (Ja, der er blevet talt!) 

Klikker man ind på forfatteren bag Fifty Shades of Grey, E.L. James’ hjemmeside, kan man finde playlister med de sange, der hjalp hende til at skrive sexscenerne i bogen. Hver af de tre bøger i trilogien har sin egen playliste, der inkluderer sange som Britney Spears' Toxic, Frank Sinatra's Witchcraft and Kings of Leon's Sex on Fire.

Se playlisterne her 

Efter premieren på Fifty Shades of Grey modtog producerne flere klager over, at en nybarberet Jamie Dornan ikke var sexet nok som Christian Grey. Derfor besluttede de, at han kunne beholde sine skægstubbe i de næste to film. 

Jamie Dornan har fået umådeligt mange komplimenter for sit pæne ydre. Blandt andet blev han efter Fifty Shades of Grey den højest placerede udefrakommende i Heat Magazines “Hottest Hunks”-afstemning.

Under indspilningerne til Fifty Shades-filmene brugte Dakota Johnson en lap, der dækkede over hendes intime område. De kønshår, vi så i den første film, blev altså efterfølgende tilføjet i redigeringen! 

 

Kilde: Cosmopolitan, MTV UK, MTV