Amadeus
Annonce
Se, lyt & oplev

Anmelderne elsker dette storslåede teaterstykke – og du kan stadig nå at se det

1. februar 2023
Annonce for Det Kongelige Teater
Er du også helt vild med de overvældende følelser, en teaterforestilling kan fremprovokere, så er her teaterstykket, du bare ikke må misse.
Logo

Der sker altså bare noget helt særligt, når man sidder i teatret. Skuespillernes overbevisende præstationer, musikken og de velkoordinerede bevægelser går op i en højere enhed og kan skabe følelser i os, som biografen simpelthen ikke kan hamle op med. Det hele bliver på en måde mere levende – og ekstremt medrivende.

Hvis du også er helt vild med at gå i teatret, så kender vi altså til et stykke, du simpelthen ikke må misse; det bliver nemlig ikke mere storslået end Amadeus.

En fortælling om Mozart

Kort fortalt, så handler forestillingen Amadeus om Mozart og komponisten Salieri. Mozart er som bekendt noget af et musikalsk geni – en kvalitet, der gør ham både elsket og hadet. Det er nemlig ikke så let at være komponist i en tid, hvor man sammenlignes med Mozart, og det er denne kattepine, Salieri sidder i.

Misundelse er en grim ting (om end vi nok alle sammen kender til den …), og det bliver ekstremt tydeligt i dette teaterstykke, hvor Salieri skaber både rygter og intriger, der ender med at få fatale konsekvenser for Mozart.

Alt i alt noget af et drama, der sammen med Mozarts musik og de utroligt flotte kostumer altså gør Amadeus til et enormt storslået teaterstykke, der kan imponere både den gængse teaterbeskuer og teater-nooben. Skal du starte et sted, så skal du altså starte her!

Det er Lukas Toya, der spiller rollen som Mozart i teaterstykket.
Det er Lukas Toya, der spiller rollen som Mozart i teaterstykket.

Anmelderne er enige

Det er heller ikke ligefrem stjerner, teaterstykket mangler. Den vælter sig nemlig i 5- og 6-stjernede anmeldelser fra blandt andet Børsen, Politiken og Berlingske. ”Amadeus er mesterlig”, ”Mozart får på alle tangenter” og ”Teater på allerhøjeste niveau” er blot nogle af de rosende ord, stykket får med sig af anmelderne.

Men her kommer et lille catch: Det går nemlig kun i teatret til den 17. februar. Hvilket heldigvis betyder, at du stadig kan nå at se det, men også at du altså skal handle hurtigt, hvis du vil afsted!

Billetter til forestillingen kan findes her hos Det Kongelige Teater.

Kostumerne og scenografien er med til at gøre Amadeus til årets måske største og mest storslåede teatershow.
Kostumerne og scenografien er med til at gøre Amadeus til årets måske største og mest storslåede teatershow.

Om forestillingen

Dramatiker: Peter Shaffer

Iscenesættelse: Kasper Holten

Genopsætningsinstruktør: Anna Schulin-Zeuthen

Scenografi og kostumer: Maja Ravn

Musikalsk ledelse: Mikkel Futtrup

Lysdesign: Bruno Poet

Lyddesign: Rasmus Balch

Lyddesign: Jakob Bo Nystrup

Koreografi: Signe Fabricius

Koreograf ved genopsætning: Olivia Sol Anselmo

Oversættelse: Kasper Holten

Find billetter til Amadeus på Det Kongelige Teater og læs mere om forestillingen her.

https://imgix.femina.dk/2023-01-31/Amadeus_Kglteater_2023_27.jpg

Læs også