Budget_pension
Se, lyt & oplev

Anette vil på pension som 60-årig. Her er rådet fra Sofie Østergaard

10. maj 2023
Af Regitze Ørnstrup Christensen
Foto: Martin Høien
Anette Staberg har en drøm om at gå på pension, når hun bliver 60, men det kræver, at hun lægger sig i selen rent økonomisk.

Der er stor forskel på, hvornår folkepensionsalderen er nået.

Den unge generation kan se frem til markant længere tid på arbejdsmarkedet, mens den ældre generation snart kan kaste sig ud i livet som pensionister.

Én af dem, der dog gerne havde fået en endnu tidligere pensionsalder er 48-årige Anette Staberg.

Hun arbejder til daglig hos Novo Nordisk, og så kan hun gå på pension som 66-årig.

Men hun går rundt med en drøm. En drøm om at have den økonomiske frihed til at gå af og leve livet som pensionist allerede som 60-årig.

Derfor har hun kontaktet Sofie Østergaard og ”Boost dit budget”.

1.400.000 kroner på 12 år

Hun har nemlig brug for at finde ud af, hvordan hun skal bære sig ad for at opnå den drøm.

Anette er nemlig ganske økonomisk ansvarlig. Hun har modsat tidligere deltagere af ”Boost dit budget” intet underskud. Tværtimod.

Når alle udgifter er lagt sammen, ender hun månedligt med et overskud på cirka 1.000 kroner.

Men desværre for Anette er det langt fra nok, hvis hun skal gøre sig forhåbninger om at kunne gå på pension som 60-årig.

For at kunne det skal hun være selvfinansierende i de seks år, der går, indtil hun begynder at kunne bruge af sin pensionsordning, der fra hun er 66 år gammel giver hende en indtægt på 21.000 kroner hver måned.

Hvis hun skal opnå samme beløb de første seks år uden nogen former for hjælp, skal hun finde 1.400.000 kroner de næste 12 år.

Hun skal altså finde intet mindre end 7.500 kroner i sit budget fra nu, og til hun bliver 60 år.

Jeg kommer til at gå som 60-årig

Men Anette har blod på tanden og har lagt sig i selen.

Da Sofie Østergaard besøger hende igen en måned efter første besøg, har hun skåret kraftigt ned på sit madbudget, og så er hun næsten sikker på, at hun vil skille sig af med sin bil.

Og så har hun fået gode råd til, hvordan hun skal ”gemme” sine 7.500 kroner. Eksperten Helle Snedker har anbefalet Anette at investere pengene, og det har hun tænkt sig at gøre med 5.000 kroner. De resterende 2.500 kroner skal gerne komme af et overskud fra de resterende poster.

- Ganske vist har jeg et mål om at gå af som 60-årig, og det kommer jeg til, men der skal også stadig være tid til at leve i de næste 10-12 år, lyder det fra Anette Staberg i ”Boost dit budget”.

Denne artikel blev første gang bragt af Billed-Bladet. Dette er en redigeret version.

Læs også