https://imgix.femina.dk/media/dbf0c30a86c449838a6652758a7e88bb.jpg
Se, lyt & oplev

Anders Matthesen tror på karma

10. juni 2009
af Jacob Wendt Jensen
Foto: Claus Boesen All Over og Sandrew Metronome
Anders Matthesen, der lige nu er aktuel med filmen Sorte Kugler, vælger at se positivt på livet

Han er manden, der får os til at grine med stand-up-comedy, rapmusik, teaterroller og film. Filmen Sorte kugler får premiere den 12. juni, og Anders Matthesen har både skrevet manuskriptet, instrueret filmen og spiller selv hovedrollen i filmen om ejendomsmægleren Alex, der har det med at se negativt på livet.

Buddhistisk tankegang
Karmabegrebet er et gennemgående tema for Anders Matthesen, og hans nye film er gennemsyret af, at man får det tilbage, som man selv sender ud. - Temaet går igen i mine shows og andre ting, jeg har lavet. Mest det her med, at tingene altid har flere sider. Man kan vælge at kigge på det på flere forskellige måder. Éns fokus afhænger af, hvordan man har det med tingene, fordi man selv bestemmer fokus. I filmen har Alex rent faktisk meget, der kører for ham, men han vælger at se nederen på det, siger Matthesen.

Rollemodel for mange mennesker
Man kan faktisk sige, at Anders Matthesen er gået hen og blevet folkekær, og det betyder at han tænker en del over, hvilke signaler han sender ud. - Til mit sidste show kom der alle mulige slags mennesker: Unge, gamle, børn, rockere - ja alle. Så jeg har vist udvidet rammerne for, hvad folkelighed er, fortæller han. Han er også godt klar over, at hans succes har gjort ham til en rollemodel for mange. Derfor mener han også, at han må leve med et stort ansvar. - Succes giver ansvar. Jeg prøver at give folk en god behandling og lytte til de unge komikere, der har brug for hjælp, er et af de eksempler, han kommer med.

Uden ansvar på hjemmefronten
- Hvis jeg er en figur, der bliver set som en, der sætter en standard, så er jeg nødt til at leve efter nogle sunde idealer. Hvis jeg kommer kørende i et stort fedt dollargrin, der trækker en flænge i ozonlaget, er det er dårligt signal. Jeg må have en elbil. Sådan noget tænker jeg meget over, siger Anders Matthesen. Privat nyder han dog sin frihed, da han som 33-årig stadig er single. - Jeg har ikke børn, hund, kæreste, eller noget som helst, så jeg føler mig lidt ligesom et kæmpestort barn, der har fået et checkhæfte og et fyldt køleskab, og som bare må være længe oppe hver nat, siger han.

Læs også:

Lærke Winther: Jeg har det godt med Velsignelsen

Karen Mukupa: Har lavet plade til sig selv

Læs også