7 gode bøger til din sommer
Se, lyt & oplev

7 gode bøger til din sommer

7. maj 2019
af Dorthe Liljensøe, redigeret til web
Foto: PR
Mangler du inspiration til en god bog til de lysere tider? Her får du syv gode bud, som udkommer lige i tide til at blive pakket i feriekufferten.

7 af sommerens bedste udgivelser fra forlagene

Jussi afslører Assad

https://imgix.femina.dk/bog-jussi.jpg

Carl Mørck, Rose og Assad er tilbage − om seks uger! I skrivende stund har ottende bind i Afd. Q-serien ingen titel, men historien har form. Fans af serien elsker Assad, men ved vi, hvem han er, hvor han kommer fra, og hvilke forfærdelige hemmeligheder han tynges af? Nej − og vi er revnefærdige af nysgerrighed. I over 10 år har den humoristiske krøltop arbejdet sammen med Carl Mørck og Rose. Han har demonstreret viden på de mest uventede områder, store sprogkundskaber og evnen til at pacificere en voldelig modstander på sekunder. Men hvorfor kan han og ved han alt det? Nu får vi svarene − på trods af deres voldsomhed − og sammen med Carl Mørck, Rose og Gordon kommer Assad på svære opgaver, mens uret tikker.

JUSSI ADLER-OLSEN: ”Offer 2117”, 480 s., 300 kr. Politikens Forlag. Udkommer 14. juni

Et umage venskab

https://imgix.femina.dk/bog-kate-og-rosemary.jpg

Energien, lydene og den vidunderlige mangfoldighed i bydelen Brixton i London springer op fra siderne i Libby Pages livsbekræftende roman om storbyliv og venskab. Rosemary er 86 år og har boet i Brixton hele sit liv. Kate er 26 og nytilflytter. Da hun får til opgave at dække lukningen af den lokale udendørs swimmingpool for en lille lokalavis, møder hun blandt andet Rosemary, som svømmer i poolen hver dag. Kate opdager, at der eksisterer et tæt sammenhold bag storbyens til tider kaotiske og upersonlige overflade, og snart bliver hun selv en del af et fællesskab, der kæmper for at bevare poolen, og ud af fællesskabet spirer også et venskab, der forandrer alting for både Kate og Rosemary.

LIBBY PAGE: ”Kate og Rosemary”, 328 s., 299,95 kr. Gads Forlag. Udkommer 10. maj

LÆS OGSÅ: Få ugens bedste kulturoplevelser med SØNDAGs kulturguide

Finurlige Loe

https://imgix.femina.dk/bog-afrika.jpg

Fire mænd og en kvinde mødes til et foredrag om dyreetik. Alle fem lever gennemregulerede og tilsyneladende lykkelige liv – men alligevel synes de alle at være kommet til et slags vendepunkt i livet, hvor de vil væk fra det beskyttede liv i Norge. Og alle fem bærer på en mere eller mindre eksplicit længsel efter at redde dyr. Så de beslutter sig for at rejse til Kenya for at kæmpe for dyrene. Med i bagagen har de en snedig, ekstrem plan om at gennemføre en happening ved hjælp af de fem ikoniske dyr: bøffel, løve, leopard, næsehorn og elefant. For ekstreme planer er nødvendige, når nu mennesket fucker med flora og fauna.

ERLEND LOE: ”Dyrene i Afrika”, 232 s., 299,95 kr. Gyldendal. Udkommer 10. maj

Hed sommer i Toscana

https://imgix.femina.dk/bog-to-uger-i-toscana.jpg

Så er der guf til alle, der har lyst til at drømme sig bort til de sydlige himmelstrøg. Forfatterdrømme, jalousi og kærlighed blomstrer under den toscanske sommersol, da en gruppe håbefulde forfattere mødes til to ugers skrivekursus på Patricia Wilsons pittoreske slot i bjergene. De vidunderlige omgivelser og kokken Aldos forførende melanzane er altid sikre hits, men i år er noget anderledes. De ubetalte regninger hober sig op, og mens Patricias tanker kredser om slottes fremtid, sker der et og andet omkring hende: Snart kører Aldo rundt med 74-årige Mary på sin Vespa, og altmuligmanden Fabio har sat mere end ét hjerte i brand. Temperaturen stiger, mens der sladres, flirtes og rettes manuskripter ved poolen, og efterhånden som både spøgelser og uventede gæster dukker op, er én ting sikker: Det bliver en sommer som ingen anden… Bag forfatternavnet gemmer sig den populære krimiforfatter Elly Griffiths, som altså her skriver under eget navn – men med sin vanlige forførende og sprudlende fortælleevne.

DOMENICA DE ROSA: ”To uger i Toscana”, 352 s., 249,95 kr. Gads Forlag. Udkommer 12. juni

LÆS OGSÅ: 13 bøger, der hittede i efteråret

Et år på selvhjælp

https://imgix.femina.dk/bog-et-bedre-jeg.jpg

Journalist Marianne Power var kørt fast – hun havde godt nok et fedt job, men hun kom ikke rigtig nogen vegne med de store ting – mand, børn, hus, økonomi. Så fik hun en idé: Hvad, hvis hun forsøgte at efterleve rådene i nogle af de selvhjælpsbøger, hun elskede at læse? Hvis hun et helt år – måned for måned, bog for bog – kastede sig ud i de ting, hun var bange for, følte nuets kraft, talte med engle og tillagde sig syv gode vaner? Bevæbnet med 12 af de mest kendte selvhjælpsbøger begyndte Marianne på et nyt år, der bragte hende steder hen, hun ikke havde forestillet sig. For selvhjælp kan godt forandre dit liv – men ikke nødvendigvis til det bedre. En uimodståelig, underholdende og bevægende bog, der vil appellere til alle, som på et tidspunkt har drømt om at finde lykken.

MARIANNE POWER: ”Et bedre jeg...”, 350 s., 249,95 kr. People'sPress. Udkommer 4. juni

Modsætninger mødes

https://imgix.femina.dk/bog-normale-mennesker.jpg

Connell og Marianne er vokset op i den samme lille landsby i Irland, men det er også det eneste, de har til fælles. Marianne bor i den hvide palævilla med den lange indkørsel, Connells mor gør rent hos Mariannes familie. Connell er populær og afholdt i gymnasiet, Marianne er en enspænder, og hun ved af smertefuld erfaring, at det er bedst at undgå de andre fra skolen. Men da Connell og Marianne en dag indleder en samtale i Mariannes køkken, bliver det begyndelsen på en kærlighedshistorie, der kommer til at vare mange år frem og ændrer deres liv for altid. En kærlighedsfortælling om, hvor stor betydning ét menneske kan have for et andet menneskes liv.

SALLY ROONEY: ”Normale mennesker”, 288 s., 299,95 kr. Rosinante. Udkommer 10. maj

Kærlighed pr. post-it

https://imgix.femina.dk/bog-lejlighed-til-deling.jpg

Deres venner synes, de er skøre, men det er den perfekte løsning, når man er to pengefattige, nogleogtyveårige i dyre London. Leon optager sengen i den etværelses lejlighed det meste af dagen og går på arbejde om natten. Tiffy arbejder om dagen og har lejligheden resten af tiden. Men jaloux ekskærester, krævende kunder på arbejdet, brødre, der er blevet uretfærdigt dømt, og den kendsgerning, at de aldrig har mødt hinanden, gør, at deres kommunikation på de små, gule post-it-sedler bliver længere og længere, og deres forhold blomstrer langsomt op. Kan man virkelig forelske sig i en, man aldrig har mødt?

BETH O'LEARY: ”Lejlighed til deling”, 400 s., 269,95 kr. Harper Collins. Udkommer 27. maj

LÆS OGSÅ: 3 kvinder: Her er bogen, der ændrede mit liv

https://imgix.femina.dk/call_to_action/abbo_banner_qlinique_940x200.jpg

Læs også