https://imgix.femina.dk/1402-house-of-cards.jpg
Se, lyt & oplev

7 afsløringer om House of Cards sæson 3

27. februar 2015
af Mette Rou Lund
Foto: PR
FEMINA har smugkigget på de tre første afsnit af tredje sæson af den politiske spændingsserie House of Cards, som netop er blevet tilgængelig på Netflix. Her er fire ting, vi kan lide, og tre vi er mindre begejstrede for

4 x det kan vi li’

1: Det er stadig en overdreven opvisning i oneliners. “I want the Lexus not the Lada” (den russiske præsident til Frank), “To president Petrov and his little pickle” (Claire skåler offentligt med den russiske præsident), “I don’t want a version. I want a vision” (Frank til et møde med det politiske team).

2: Vi får lyst til at være ved magten bare for at kunne gå i Claires figursyede og cool kjoler. Hun er indbegrebet af underspillet, kølig elegance, og hendes garderobe og look er kun blevet endnu mere gennemført i tredje sæson.

3: Men Robin Wright som first lady kan meget mere end at se fantastisk ud i stilede kjoler. Hun er en eminent skuespiller, og efter hvad vi har set i de tre første afsnit, så kommer hun bestemt ikke til at fylde mindre i den nye sæson. De der øjeblikke, hvor man fornemmer kvinden under isbjerget, og følelserne tager over – det er der, serien er allermest intens.

4: Danske Lars Mikkelsen er ikke bare med i tredje afsnit. Han er simpelthen grunden til, at det for alvor bliver underholdende. Som den russiske præsident, Petrov, får han både drukket de andre stive, flirtet med Claire og fornærmet alle omkring sig på det groveste (og sjoveste). Men ingen kan gøre noget, for hvem har lyst til at starte en krig?

3 x det er vi ikke så vilde med

5: Det er næsten for gråt og glat – både i det visuelle udtryk, stemningen og karaktererne. Det bliver til tider så køligt, at det bliver lidt for distanceret.

6: Vi mangler en mere overraskende og også mere menneskelig modspiller til Frank & co. Som den unge og ambitiøse journalist Zoe Barnes var det, inden Frank kastede hende ud foran et tog i anden sæson(bastard). Vi kan ikke lade være med stadig at savne Zoe, for hun var bare sådan en cool karakter.

7: Nu har vi ligesom set tricket med, at Frank taler direkte til kameraet, så det er ikke lige så effektfuldt mere. Det kan næsten virke lidt karikeret, og det bliver for forudsigeligt, hvornår han gør det.

Redaktionen indrømmer: Tv-serier, vi ikke vil gribes i at se

Bonus-spoiler: Frank og Claire har faktisk sex! (en enkelt gang i løbet af tre afsnit). Men vi afslører ikke, hvem der sidder øverst. Gæt selv.

Om House of Cards:

I House of Cards 3 følger vi den amerikanske præsident Frank Underwood og hans præsidentfrue Claire i deres utallige strategiske magtkampe med alle omkring dem. Deres grådighed efter at blive ved magten gør, at ingen kan stole på hinanden i det betændte politiske spil, hvor det handler meget lidt om det amerikanske folk, og hvad de har brug for og meget mere om, hvad Frank Underwood har brug for. Det nye slagord er at få bugt med arbejdsløsheden, men spørgsmålet er, om Frank (bogstaveligt talt) bliver indhentet af lig i lasten, inden han får overbevist de andre, efterhånden ret skeptiske, politikere og det amerikanske folk om, at han skal blive siddende i Det Hvide Hus.

Læs også