https://imgix.femina.dk/storage_1/media/1401-6-film-prim.jpg
Se, lyt & oplev

6 film vi glæder os til i 2014

2. januar 2014
Mette Rou Lund og Rikke Rottensten
Bradley Cooper og Jennifer Lawrence som ægtepar, smukke kjoler og kærlighedshistorier er noget af det, vi glæder os til at se på det store lærred i 2014. Filmåret 2014 tegner rigtigt godt, og her er seks film, vi glæder os særligt meget til.
https://imgix.femina.dk/1401-6-film-kapgang.jpg

Kapgang
Morten Kirkskov er i dag teaterchef på Aalborg Teater og skuespiller. Men engang var han seksuelt forvirret og sorgramt teenager i Sdr. Omme. Det skrev han den fine bog Kapgang om. Niels Arden Oplevs filmatisering er fyldt med pragtfulde stjerneskuespillere - blandt andet Sidse Babett Knudsen som Lizzie, der holder sammen på det hele og har sex med alle. Filmen har premiere 30. oktober.
Foto: Nordisk film

https://imgix.femina.dk/1401-6-film-gracemonaco.jpg

Grace of Monaco
Der har været meget postyr, vrede og debat om Oliver Dahans biopic Grace of Monaco. Familien har undsagt den. Det er nu ikke derfor, den er på listen over 2014’s seværdigheder – men fordi: 1) Grace Kelly bliver spillet af Nicole Kidman. 2) Kjoler og interiør er genskabt ualmindeligt indbydende. 3) Det bliver svært at styre sin lyst til at gå med hat og handsker. Filmen har premiere 3. april.
Foto: Scanbox

https://imgix.femina.dk/1401-6-film-ysl.jpg

Yves Saint Laurent
Vi satser på, at der kommer til at være en masse fabelagtige kjoler i filmen Yves Saint Laurent, som kommer 3.april. Filmen tager os tilbage til 1958, hvor en purung Yves Saint Laurent har taget over efter Christian Dior og står foran at skulle præsentere sin første haute couture-kollektion. Det er også den dag, han møder sin store kærlighed og trofaste forretningspartner Pierre Bergé. Derfra går det stærkt, men selvom YSL fik masser af succes, så kæmpede han med et skrøbeligt sind og manglende selvtillid. Jalil Lespert har instrueret, og i hovedrollen som YSL ses Pierre Niney.
Foto: SF film

https://imgix.femina.dk/1401-6-film-monicaz.jpg

Monica Z
Per Fly kendte ikke det svenske sangikon Monica Zetterlund for andet end hendes meget karakteristiske, sexede stemme, da han blev bedt om at lave en film om hendes ikke ukomplicerede liv med mange mænd, som enlig mor og midtpunkt i store våde fester. Det må have været frygtindgydende at sige ja. Men den svenske modtagelse har været begejstret – og alt tyder på, at der er meget at glæde sig til. Også som dansker. Filmen Monica Z har premiere 20. marts.
Foto: SF film

https://imgix.femina.dk/1401-6-film-serena.jpg

Serena
Vi kan ikke lade være med at være stolte (og misundelige) over, at Susanne Bier har fået lov til at instruere selveste blue eye-Bradley Cooper i Serena. Her har han Jennifer Lawrence ved sin side i filmen, der er baseret på en novelle af Ron Rash, der foregår i North Carolina under den store depression. George Pemberton (Cooper) og hans brud Serena (Jennifer Lawrence) skaber et tømmerimperium, men der er knas i ægteskabet og i Serenas sind, da hun opdager, at hun ikke kan blive gravid, og George har en uægte søn. Filmen skulle have haft premiere 20. februar, men nu er rykket til maj.
Foto: Nordisk film

https://imgix.femina.dk/1401-6-film-verdens-vrimmel.jpg

Fjernt fra verdens vrimmel
Thomas Vinterberg har gaflet selveste Den store Gatsby-stjerne Carey Mulligan (også kendt fra An Education) til sin engelsksprogede film Fjernt fra verdens vrimmel. Det er en filmatisering af Thomas Hardys klassiker fra 1874 af samme navn, og den findes også i en version fra 1967 med Julie Christie i hovedrollen. Historien om en kvinde og hendes forhold til tre forskellige mænd bliver sikkert smuk at skue, for den er blandt andet optaget i bedårende Oxfordshire. Skulle være klar til efteråret, men vi venter stadig på at få en premieredato.
Foto: Fox Film

Læs også