Nissan
Annonce
Se, lyt & oplev

5 vinteraktiviteter, du kan lave udendørs med børn

27. december 2022
Annonce for Nissan
Foto: Unsplash
Det er ikke kun om sommeren, at det er rart at komme udenfor, men det kan være svært at finde på sjove vinteraktiviteter for hele familien i den kolde mørke tid. Her får du fem ideer til udendørs vinteraktiviteter, du kan lave med børn.
Nissan logo

Den danske vinter kan føles utrolig lang, og hvis kulden allerede kommer snigende i slut oktober, er der lange udsigter til foråret, som oftest først starter midt i marts. Især hvis familiens yngste skal underholdes indenfor hele vinteren.

Det er jo faktisk meget rart at komme ud i det fri, selv om det er koldt. I elbilen Nissan Ariya får du enestående beskyttelse af både børn og voksne samt mulighed for endnu bedre vejgreb i varianten med firehjulstræk, hvor du kan vælge køreindstillingen snow mode, så hele familien trygt kan køre rundt i selv et snedækket landskab.

Her guider vi til fem sjove og lærerige udendørs aktiviteter, som hele familien kan samles om – og som nemt, hurtigt og bekvemt kan nås i en Nissan Ariya.

1. Kør ud til en naturlegeplads

Hop på en tur med svævebanen mellem træer, tag en klatretur i et net af reb spændt ud mellem træer, eller lær at holde balancen ved at gå på væltede stammer.

Naturen gemmer på masser af sjove og lærerige udfordringer for både børn og voksne, og dem kan du finde på naturlegepladser rundt omkring i Danmark.

Pak godt med snacks og vand, tag varmt tøj og overtræksbukser på, og tag bilen til den nærmeste naturlegeplads. Find et kort over naturlegepladser her.

Sådan kommer du let, hurtigt og sikkert rundt i Danmark

Skal du ud i naturen og have børn med, er den fuldt elektriske crossover Nissan Ariya helt oplagt. Du vil nemlig gerne være sikker på, at sikkerheden er i top, når du skal køre med børn.

Her er Ariya et rigtig godt valg, da den får hele fem stjerner ved den seneste sikkerhedsbedømmelse fra Euro NCAP. I beskyttelse af børn scorer Ariya en bedømmelse på 89 %, og i crashtesten for 6-10-årige opnår elbilen 22,9 point ud af 24 mulige.

Sikkerheden for voksne og udsatte trafikanter er også i top, og Ariya er dermed ideel til børnefamilier, der ikke vil gå på kompromis med sikkerheden.

Det er blandt andet Nissans intelligente førerassistance- og sikkerhedsteknologi, der gør, at den er tryg at køre i. Ariya er udstyret med midter-airbag og en intelligent nødbremse, der advarer dig og selv bremser op, når der er risiko for kollision med andre biler, cyklister eller fodgængere.

Ariyas førerassistent advarer dig også om biler i den blinde vinkel, puffer dig blidt tilbage i egen vejbane og begynder selv nedbremsningen, hvis den registrerer, at bilerne foran bremser. Og så hjælper den med parkering.

Derudover fås elbilen med Nissans unikke e-4ORCE-teknologi, som giver Ariya firehjulstræk og gør bilen endnu lettere at manøvrere i al slags vejr. Med firehjulstræk kan Ariya trække op til 1.500 kg, så hele familien kan tage på tur med campingvognen til sommer.

Den nye udgave af Ariya er en del af Nissans elektrificering, og rækkevidden på op til 533 km gør, at du har ro til at køre uden at skulle tænke på opladning undervejs. Og på ca. 40 minutter kan Ariya lynlade op til 300 km.

Læs mere om Ariya her.

2. Tag på sælsafari

Det er ikke kun i udlandet, man kan se eksotiske dyr. Hvis solen er fremme, og vejret roligt, kan I faktisk være heldige at spotte en sæl eller to ved de danske kyster.

I Danmark kan I finde to sælarter: Gråsæler og spættede sæler. Det er oplagt at tage på sælsafari i februar eller marts, hvor de får unger. Den spættede sæl findes i hele landet bortset fra Det Sydfynske Øhav og Lillebælt, mens gråsælen findes ud for flere af de større danske øer. Der er flest sæler og unger ved Rødsand syd for Lolland.

Selv om sæler er menneskesky, kan de ses på afstand på sandstrande, i vandet eller på en sten ved kysten. Så tag kikkerten under armen, og kom ud i det danske vinterlandskab.

3. Find dyrespor i sneen

Forår, sommer og efterår kan det være svært at finde spor efter dyr, men når der falder sne om vinteren, er der pludselig tydelige tegn at finde efter både små og store af skovens dyr.

Tag børnene med ud i naturen – til skov, mose eller strand – og undersøg, hvilke dyr der har været på spil natten forinden. Det er både sjovt, lærerigt og overraskende. Ved at følge dyresporene kan I se, hvad dyrene har foretaget sig, hvor de er gået hen, og hvad de har spist. Her kan I finde en guide til sporene.

4. Se på stjerner

Måske forbinder du det at se på stjerner med en sommerovernatning i det fri. Men faktisk er vinteren en helt oplagt årstid at agere stjernekigger i, da det bliver tidligt mørkt, så familiens yngste kan være med.

Tag varmt tøj på, find de tykke tæpper frem, fyld en termokande med varm kakao, og kør ud til et sted, hvor der ikke er gadelygter, der forstyrrer øjet. Det er muligt at se over 3000 stjerner og 5-10 stjerneskud i timen, hvis det er mørkt nok. Hent appen Night Sky, hvis I vil undersøge, hvilke stjerner og stjernebilleder I får øje på.

5. Byg et snelandskab

Der er intet, der siger vinter, som et smukt snelandskab. Lad den snedækkede have danne legeplads, og se magien udfolde sig i en lille sneby med snehuse, snebiler, snefigurer og snedyr.

Gå først på jagt i haven, på stranden eller i skoven efter grene, kviste, muslinger og sten, og herefter kan I gå i gang med at bygge små fine huse. Måske I endda kan sætte en lygte ind i et af husene og lade lyset strømme ud ad vinduer og døre.

Bagefter kan I se, om en snefigur mangler en hat, en gulerodsnæse eller knapper på jakken. Det kan blive til det fineste snelandskab.

Nissan Ariya

NISSAN

Er du på udkig efter en familiebil med sikkerheden i top, er Nissans modeller værd at stifte bekendtskab med. Hos den japanske bilfabrikant er der nemlig masser af muligheder for at vælge en bil med høje sikkerhedsbedømmelser fra Euro NCAP. Nissan er gået all in på elektrificering, og det betyder, at du kan vælge lige den form for el, der passer dig: Klassisk elbil, e-POWER, hybrid og mild-hybrid. De nyeste modeller er udstyret med en avanceret førerassistent, som hjælper dig med alt fra parkering til nedbremsning og sørger for, at du får den mest behagelige og trygge køretur. Læs mere om alle Nissans biler her.

Læs også