https://imgix.femina.dk/media/article/1610-serier-prim.png
Se, lyt & oplev

5 guilty pleasure-serier

10. marts 2016
af Mette Rou Lund
Foto: All Over Press
Visse tv-serier er lidt som billig mælkechokolade. Du ved godt, det ikke er den bedste kvalitet, og måske får du også lidt kvalme bagefter. Men damn, det smager godt, mens det står på. Her er vores bud på 5 guilty pleasure-serier, som vi nok ikke burde bruge så meget tid på at se. Men vi kan ikke lade være…

The O.C.

https://imgix.femina.dk/1610-serier-oc.png

Plot: Solen skinner altid i Californien, især når du bor i det velhavende Orange County med udsigt til havet og egen pool. Her lander den utilpassede teenager Ryan, da hans forsvarsadvokat lader ham flytte ind og blive en del af familien. Ryan bliver gode venner med familiens nørdede teenagesøn og smaskforelsket i naboens smukke datter, men det er ikke så let for ham at falde til i rigmandskvarteret, og hans fortid banker engang imellem på.
Derfor bliver vi afhængige: Evig solskin, teenagekvaler og et drys af glamour. Det er bare en cocktail, man bliver afhængig af. Og så er Adam Brody ret sjov som speed-snakkende nørd.
Derfor burde vi nok se noget andet: Ryan er ikke den mest troværdige bad boy, og konflikterne er både fjollede og forudsigelige.

Pretty Little Liars

https://imgix.femina.dk/1610-serier-pretty-littke.png

Plot: Fire teenageveninder er i sorg over at have mistet en veninde, som tilsyneladende er blevet myrdet. De fire veninder begynder alle på samme tid at få mystiske beskeder fra en A, som ved alt om dem, og helt klart ikke vil dem noget godt. Pigerne forsøger selv at opklare mordet på deres veninde og finde ud af, hvem A er.
Derfor bliver vi afhængige: De fire veninder er så karikerede, at man ikke kan lade være med at have en favorit, og man må give skaberne bag serien, at et afsnit ALTID ender med en cliffhanger, som gør, at man lige bliver nødt til at se et afsnit (og en sæson) til.
Derfor burde vi nok se noget andet: Det var nok ikke meningen, at serien skulle køre så mange sæsoner, for plottet bliver efterhånden så forvirrende og langt ude, at man mister interesse for, hvem A er. Og nu er det også blevet afsløret.

Glee

https://imgix.femina.dk/1610-serier-glee.png

Plot: En gruppe unge, der hver især har deres at bøvle med, melder sig til highscool-koret, hvilket er noget af det mindst cool, man kan gøre, så de må udholde mobning fra andre elever og især den lede lærer, der styrer skolens cheerleaders.
Derfor bliver vi afhængige: De KAN både synge og danse, og det er topunderholdende at se de mange kendte og forskellige numre fra fx Lady Gaga, Fleetwood Mac og Madonna forvandlet til kornumre på meget fantasifuld vis. Og den lede lærer Sue er virkelig sjov.
Derfor burde vi nok se noget andet: Der er MEGET amerikansk – og man kan godt få en overdosis af skolebalkjoler, musicalballader og Rachel Berry (korets primadonna)-hysteri.

Gossip Girl

https://imgix.femina.dk/1610-serier-gissip-girl.png

Plot: De to veninder Blair og Serena går på samme fancy privatskole i den dyre ende af Manhattan. De er BFF, men de bliver også misundelige på hinanden, skændes og roder sig hver især ud i en masse sammen med deres on/off-kærester og lige så privilegerede og snotforvirrede venner. Den anonyme blogger Gossip Girl afslører skandaler og hemmeligheder og gør livet svært for overklassekliken.
Derfor bliver vi afhængige: Tøjet! Der er et par dygtige stylister ansat på den serie. Og så ved man aldrig, hvad de to unge damer roder sig ud i, men kedeligt, det er det helt sikkert ikke.
Derfor burde vi nok se noget andet: Det lugter lidt af virkelighedsflugt, når man æder den ene sæson efter den anden om en egocentrisk Manhattan-klike, som heller ikke er det sundeste forbillede.

The Carrie Diaries

https://imgix.femina.dk/1610-serier-carrie.png

Plot: Vi følger Carrie Bradshaw fra Sex and the City i hendes unge år. Hvor hun er nuttet og uskyldig, men ligeså forvirret omkring kærlighed som den voksne Carrie. Og lige så forelsket i New York, som hun lander i efter highschool-tiden i Connecticut. Her møder blandt andet hun den sjove og frække Samantha, som hun flytter sammen med. And the rest is history…
Derfor bliver vi afhængige: Fordi vi ELSKEDE Sex and The City og derfor lige måtte tjekke ud, hvordan Carrie var som ung.
Derfor burde vi nok se noget andet: Det bliver aldrig Sex and The City, så måske skulle man hellere se den igen, igen, igen i stedet for The Carrie Diaries, som aldrig kommer helt op at ringe, og som vi jo, helt ærligt, nok også er lidt for gamle til at se.

Alle serierne kan ses på Netflix.

Hvis du godt kan lide serier, der er let underholdning og har velklædte kvinder i hovedrollerne, så kan vi godt anbefale serien Black Widows på Viaplay.

Læs også