https://imgix.femina.dk/media/article/serier-prim.jpg
Se, lyt & oplev

5 gode serier, du kan streame, mens vi venter på foråret

7. februar 2019
af Louise Kidde Sauntved
Foto: DR, HBO m.fl
Dagene kan godt stadig føles lidt vel lange og mørke, selvom kalenderen nu siger februar. Og hvad er så bedre end at krybe under tæppet med en god serie? Vi iler med fem gode bud på, hvad du skal nå at se!

Der er næsten ikke noget bedre end at smide sig på sofaen, trække et tæppe over benene og så binge en masse afsnit af yndlingsserien. Mangler du inspiration til, hvad du skal sætte på fjernsynet eller iPad'en, så læs med her, hvor vi giver dig fem gode tips til nye serier:

The Little Drummer Girl (C-More)

Der er grund til at forvente sig noget særligt, når den provokerende og visionære koreanske instruktør Park Chan-wook står som instruktør på en John le Carré-serie. Og The Little Drummer Girl er da også noget for sig. En sær, foruroligende thriller i pangfarver med Florence Pugh som skuespilleren, der i 70’erne bliver rodet ind i et terrorkomplot. Hun spiller over for Michael Shannon og Alexander Skarsgård.

Top of the Lake: China Girl (HBO)

Elisabeth Moss har siddet tungt på seriefavoritterne, siden hun brød igennem med ”Mad Men”. Næste år får vi en tredje sæson af ”The Handmaid’s Tale”, og netop nu kan hun opleves i anden sæson af Jane Campions Top of the Lake, der har undertitlen China Girl. Her undersøger hendes hovedperson Robin et mord på en uidentificeret asiatisk pige i Sydney. Nicole Kidman, Gwendoline Christie – og danske David Dencik – er også på rollelisten.

LÆS OGSÅ: 7 youtubeklip du skal se, hvis du virkelig trænger til at grine igennem

Babylon Berlin (DR)

Babylon Berlin er den dyreste tyske TV-serie nogensinde og muligvis også en af de bedste. Det er svært ikke at blive opslugt af fortællingen om Berlin i de såkaldt gyldne 20’ere, hvor byen var centrum for politiske og sociale forandringer – og ikke så lidt dekadence. Den kan ses frem til midten af marts på dr.dk, så det er bare om at komme i gang.

Sex Education (Netflix)

Den usikre 16-årige teenager Otis kan – på trods af sin egen manglende erfaring – svare på alt, hvad der omhandler sex, takket være hans frisindede mor Jean, der arbejder som sexterapeut. Derfor foreslår hans veninde Maeve, at han opretter en hemmelig sexterapiklinik på skolen, hvor elever kan komme og få svar på alle deres tabubelagte spørgsmål.

‘Sex Education’ er en moderne skildring af seksuelle og romantiske oplevelser, identitet, venskab og livet som teenager, og selvom du ikke selv er i målgruppen, er det en sød og skøn tv-serie, der bringer dig tilbage til dine egne usikre teenageår.

LÆS OGSÅ: Lyt til feminas podcast-serie "Det nye sort"

Bodyguard (Netflix)

BBC-serien ”Bodyguard” følger politimanden og ekssoldaten David Budd (spillet af Robert Madden, der også spillede Robb Stark i ’Game of Thrones’), der ansættes som bodyguard for den hårde og magtinteresserede indenrigsminister Julie Montague. Som krigsveteran og PTSD-ramt er David Budd et sammensat og til tider plaget menneske, og samspillet mellem ham og indenrigsministeren er både interessant og fængslende, ligesom det øvrige politiske plot gør, at det er svært ikke at blive hængende og se endnu et afsnit.

”Bodyguard” er blevet et fænomen i England, og det er helt forståeligt, for det nervepirrende drama holder så absolut kadencen hele vejen igennem seriens seks afsnit.

https://imgix.femina.dk/call_to_action/fe_abo_web_8nr_1138x370_4.png

Læs også