https://imgix.femina.dk/media/websites/femina-dot-dk/website/kultur-og-rejser/boger-film-musik/2013/01/1303-3-tvserier-du-skal-se-lige-nu/1303-3-serier-du-skal-se-lige-nu-3-tvserier-art.jpg
Se, lyt & oplev

3 tv-serier, du skal se lige nu

18. januar 2013
af Mette Rou Lund
foto: PR
Der er skuespil i toppræstation fra Kevin Spacey og Ulrich Thomsen i de nye, seje amerikanske serier, du skal se på tv, mener FEMINAs kulturredaktør Mette Rou Lund

https://imgix.femina.dk/legacy/media/b7c8aad591e444c9b39b7855d52c401c.jpg

HOUSE OF CARDS - DEN MED KEVIN SPACEY

I aften er der premiere på Netflix-serien House of Cards i London, og fra 1. februar kan du se serien på Netflix, som det eneste sted.

FEMINAs kulturredaktør Mette Rou Lund fik lov at smugkigge to afsnit før premieren, og hvis den holder niveauet fra de to første afsnit, så kan du lige så godt nu afsætte tid i kalenderen til at være i selskab med Kevin Spacey, som er genial i rollen som Francis Underwood, der er medlem af den amerikanske kongres og på snedigste vis er en politisk master of puppets i en verden domineret af magtliderlighed, lyssky aftaler og kyniske strategier. Robin Wright er den lige så ambitiøse kone, og up comming-skuespillertalentet Kate Mara er journalisten, der lader sig styre af Spacey.



Læs også: Christiane Vejlø fra elektronista.dk bedømmer: 5 fede og 5 ufede ting ved Netflix


https://imgix.femina.dk/legacy/media/cffd4317f6f0426b948780376e9d54f1.jpg

BANSHEE - DEN MED ULRICH THOMSEN

Har du HBO Nordic, så er der ingen vej uden om Banshee, som er en ny stor serie fra HBO, der også står bag verdens mest piratkopierede serie - Game of Thrones.

I Banshee følger vi mestertyven Lucas Hood (spillet af spændstige Antony Starr), der efter et langt fængselsophold opsøger sin tidligere kæreste og partner in crime og for at blive i nærheden af hende lader han som om, han er byens nye sherif. Lidt af en opgave i en by, der er tungkriminel og styret af den psykopatiske og magtfulde Kai Proctor, som bliver spillet af vore egen Ulrich Thomsen, og han kan jo det der med at se led ud på an raffineret måde. Helt bestemt også en must see-serie, hvor du dog skal kigge væk engang imellem, når den bliver for voldelig. Første afsnit ligger der allerede, og andet afsnit frigives i morgen (lørdag d. 19. januar).



Læs også: Top 20 over de mest populære bøger lige nu


https://imgix.femina.dk/legacy/media/d46968d4b81d4218b10601c36ea42d52.jpg

BORGIA - DEN MED DEJAN CUKIC

I Borgia- faith and fear bliver vi sendt tilbage til Da Vincis og Michelangelos tidsalder og følger den magtfulde Rodrigo Borgia (John Doman - kendt som vicepolitikommissær William Rawls i den succesfulde politiserie The Wire).

Borgia leder fra hjertet af Vatikanet, som var verdens centrum dengang, og selvom det er oplysningstiden, så er det også en tid med lovløshed, krige og intriger med grusomme konsekvenser. Danske Dejan Cukic er med som Giuliano Della Rovere, manden, der senere blev pave Julius II. Borgia har premiere på HBO nordic 6. februar.

Læs også