https://imgix.femina.dk/media/2be6e618f372428fba3fe368c2fcca47.jpg
Se, lyt & oplev

3 hurtige til Sissel-Jo Gazan

15. september 2009
af Charlotte Hallbæck
Forfatter og boganmelder i FEMINA, Sissel-Jo Gazan, får nu udgivet sin gennembrudsroman ”Dinosaurens Fjer” i Tyskland og 10 andre lande. Læs Sissel-Jo Gazans svar på tre spørgsmål om hendes forfatterskab

Forfatter og boganmelder for FEMINA, Sissel-Jo Gazan, slog for alvor igennem herhjemme med sin seneste roman "Dinosaurens Fjer", der udkom på Gyldendal i 2008. Siden da har hun modtaget adskillige priser. Nu udgives "Dinosaurens Fjer" også i Tyskland og 10 andre lande. I den anledning har vi stillet Sissel-Jo Gazan tre hurtige spørgsmål om sit forfatterskab.

Hvad betyder det for dig, at Dinosaurens Fjer nu også er solgt til Tyskland, Norge, Holland, Italien, USA og Sverige?
- Jamen det er fantastisk. Jeg samler på oplevelser, og jeg kan næsten ikke forestille mig noget bedre end at tage min datter under armen og rejse til fjerne destinationer og blive mødt af folk, der elsker min bog og byder mig velkommen. Og udgivelsen i Tyskland er jo næsten det allerbedste, fordi jeg bor i Berlin og mine venner endelig kan læse det, jeg har lavet de sidste fire år.

Hvad er det næste projekt, du skal i gang med?
- En thriller med en ung kvindelig biolog og enlig mor i hovedrollen, sjovt nok. Denne gang kommer romanen til at udspille sig delvist i Afrika, hvor hovedpersonen falder over en medicinsk skandale. Jeg opholdt mig i marts måned i det vestafrikanske land Guinea-Bissau, hvor jeg researchede til romanen. Jeg regner med, den skal udkomme i foråret 2011.

Hvad er din egen yndlingsroman?
- Jeg har læst mange fantastiske romaner og læser hele tiden. Jeg har en svaghed for min barndoms klassikere som Brødrene Løvehjerte af Astrid Lindgren, "Baskervilles hund" af sir Arthur Conan Doyle og "Farlig Midsommer" af Tone Jansson. For nylig har jeg læst Ida Jessens "Børnene" og Mikkel Fossums digtsamling "Muldvarp og Pelikan", og de gjorde begge stort indtryk.

Se mere om Sissel-Jo Gazan og hendes forfatterskab her

Læs også:

3 hurtige til Julia Lahme

3 hurtige til Trine Dyrholm

3 hurtige til Gun-Britt

Læs også