3 gode serier med modne kvinder
Se, lyt & oplev

3 gode serier med modne kvinder

15. august 2019
af Louise Kidde Sauntved
Gråt hår er filmverdenens nye sølvmine. For ikke særlig længe siden var ældre skuespillerinder henvist til roller som kedelige bedstemødre, men nu dyrkes den ældre kvinde – heldigvis – med både saft, kraft og humor. Her tre bud på serier, der hverken er grå eller kedelige.

3 GODE SERIER MED MODNE KVINDER

 

Grace and Frankie
To mildest talt umage kvinder skaber et stærkt venskab, da de deres mænd gennem en menneskealder forlader dem – for at blive kærester med hinanden! Jane Fonda, 81 år, og Lily Tomlin, 79, er ganske enkelt fabelagtigt skønne, skøre og elskelige. Serien er nået til femte sæson – med en sjette på vej næste år. Kan ses på Netflix.  
  Downton Abbey  
Mens vi venter på ”Downton Abbey”-filmen, der får premiere om kort tid, er der mange gode grunde til at genbesøge TV-serien af samme navn. Ikke mindst 84-årige Dame Maggie Smiths fuldstændig fabelagtige præstation som Violet Crawley, der har så mange sylespidse  oneliners, at de er blevet til en hel meme-industri. Kan ses på Amazon Prime.   LÆS OGSÅ: 3 gode serier (med læger), du skal se   One Day at a Time
Det kan godt være, det er 45-årige Penelope, der er hovedkarakter i ”One Day at a Time”, men det er hendes mor, der stjæler billedet, hver gang hun træder ind ad døren. 87-årige Rita Moreno er simpelthen skøn som matriarken Lydia, der gerne hjælper sin fraskilte datter med at opdrage børnebørnene. Også når hun ikke bliver bedt om det. Kan ses på Netflix.