https://imgix.femina.dk/media/article/1540-ting-til-efteraarsferien.png
Se, lyt & oplev

10 ting du kan lave i efterårsferien

6. oktober 2015
af Where2go
Efterårsferien 2015 er det perfekte tidspunkt til opleve det bedste, Danmark har at byde på. Mandag den. 12 oktober begynder efterårsferien officielt, men allerede i weekenden op til kan du begynde at dyrke efteråret og alle de efterårsagtige ting, du kan foretage dig. Her får du 10 tips til, hvad du kan lave i efterårsferien

Sejltur og picnic i Københavns kanaler

Goboat.dk kan du leje din egen båd fra Islands Brygge. Man kan sidde op til 8 personer i bådene, som er den perfekte måde at komme ud og opleve efterårsferien sammen. De lydløse og solcelledrevne både er monteret med et bord i midten, så du kan medbringe en hjemmepakket picnickurv eller en af de lækre, økologiske, som Goboat sælger. Lej så længe, du lyster – prisen starter fra 399 kr. for en time. OBS: Bestil 48 timer i forvejen.

Bliv klogere på fortiden

Lige nu og i efterårsferien kan du se en særudstilling om de hvide busser, som under 2. verdenskrig havde til mission at køre til kz-lejre i Tyskland og hente danske og norske fanger hjem. Der er gratis adgang til Nationalmuseet og særudstillingen.

Spænd rulleskøjterne i Aalborg

Efterårsferien er som bekendt den sidste chance for at komme ud og nyde det gode vejr, inden vinteren for alvor sætter ind, så hvorfor ikke gøre det med rulleskøjter på? I Aalborg findes Europas længste rulleskøjteløjpe. Den ligger i Aalborg Øst og løber igennem Bundgårdsparken – en rute på ca. 12 kilometer lang rute, som er godt afmærket og med fin belysning.

Aalborg er fuld af oplevelser i efterårsferien for hele familien. På VisitAalborg.dk kan du se alle aktiviteter i Aalborg i efterårsferien 2015.

Lav en smuk krans

Snart skifter træerne til efterårsdragt, og de fantastiske røde og gyldne nuancer, som breder sig i landskabet, kan bruges til andet og mere end at blive kigget på. På naturguide.dk kan du finde inspiration til, hvordan du binder en flot krans med de materialer, du kan finde i naturen. Hæng kransen på døren eller brug den som en sød borddekoration.

Kig på træskibe i Aarhus Træskibshavn

Den relativt nyligt anlagte træskibshavn i Aarhus finder du bag fiskeri- og lystbådehavnen på Nordre Mole. Her kan du se gamle træskibe med og uden master, som nænsomt restaureres af dedikerede ejere. For tiden finder du også Skoleskibet Danmark her, imens det renoveres.

Pluk vilde urter ved Dragsholm Slot

Chefkokken på Dragsholm Slot tager dig med på en lille vandring på 4 km. gennem skov og strand og over mark og eng. Her kan du se og smage de vilde urter, der bruges i slotskøkkenet på Dragsholm Slot. Vandringen foregår i efterårsferien onsdag den 14. oktober kl. 09.30-12. Det koster 60 kr. for voksne at deltage og 30 kr. for børn. Læs mere om udflugten på Visit Odsherred.

Tag til Kulturnat i København

Kickstart efterårsferien med en aften i København, hvor du får adgang til steder, der ellers ikke sådan lige er til at komme til. Fredag den 9. oktober er der Kulturnat i København, og her kan du prøve chokolademeditation og meget andet. Som det eneste tidspunkt på året kan du også besøge Botanisk Have og Rosenborg Slot efter mørkets frembrud. Se hele Kulturnats program her

Vadehavesfestival

Der er der Vadehavsfestival på Fanø i efterårsferien, som du ikke for nogen pris bør gå glip af. Her er der oplevelser for alle sanserne, marked med boder og telte samt aftener med fest og musik. Læs mere om festivallen på Fanø Vadehavsfestival hjemmeside, og hold dig opdateret på events på begivenhedens facebookside.

Halloween i Tivoli og Tivoli Friheden i efterårsferien

Tivoli København: I efterårsferien, fra den 9. oktober til den 1. november, er der halloween i Tivoli i København. Det betyder masser af græskar og ‘hyggelig uhygge’ for både børn og voksne. Se hele programmet over uhyggelige aktiviteter i efterårsferien på deres hjemmeside her.

Tivoli Friheden: I Aarhus kan du også opleve halloweenudsmykning i Tivoli Friheden, som har lavet et program med masser af aktiviteter for børnefamilier. I hele efterårsferien kan du spare 20% på entré + turbånd, hvis du køber det dagen inden dit besøg i Tivoli Frihedens webshop. Læs mere om Tivoli Frihedens arrangementer i efterårsferien på deres hjemmeside her.

Tag til Magiske Dage i Odense

Hver efterårsferie afholdes der magiske dage for alle, der elsker fantasy i Odense. Så hvis du elsker Harry Potter eller magiske trylledrikke, er Odenses magiske dage helt sikkert et besøg værd! Læs mere om eventet her.

Læs også