https://imgix.femina.dk/2022-06-07/shutterstock_1902691279.jpg
Annonce
Annonce

10 skønne romaner, du skal læse i din sommerferie

16. juni 2022
Annonce for Gyldendal
Sommerferien er det ideelle tidspunkt at dykke ned i en god bog og forsvinde ind i en anden verden. Vi har samlet 10 romaner fuld af feelgood, romancer og kriminalstof, som er perfekte til strandturen eller solbadning i haven.
https://imgix.femina.dk/2022-06-07/gyldendal_logo.png

Sommeren står for døren, og vi kan ikke vente med at hoppe i shorts og sandaler og cykle til stranden med en god bog. At ligge på varmt sand og læse en feelgood-roman til lyden af bølgeskvulp – det er dansk sommer, når det er bedst!

Det er i sommerferien, at vi endelig har tid til at læse, og følelsen af at koble helt fra og forsvinde hen i en anden verden er den ultimative afslapning. Vi har fundet 10 spændende og romantiske romaner i feelgood-genren, hvor du bare skal læne dig tilbage i strandstolen og lade siderne vende sig selv.

Her får du 10 bøger, som du helt sikkert vil nyde at læse i din sommerferie!

https://imgix.femina.dk/2022-06-07/Mord_paa_kostskolen.jpeg

1. Mord på kostskolen af Lucinda Riley

Er du til god countrykrimi ude hvor kragerne vender (hvor de mest grusomme og tragiske hændelser oftest finder sted i bøgernes verden)? Så skal du læse den velskrevne Mord på kostskolen.

Vi befinder os på Skt. Stephens kostskole i Norfolk, hvor en elev pludselig dør på tragisk vis, og selv om forstanderen på skolen ihærdigt påstår, at der er sket en ulykke, efterforsker politiet også sagen som en forbrydelse.

Efter en pause fra politikarrieren er den dygtige Jazmine “Jazz” Hunter på sagen for at gøre sin tidligere chef en tjeneste. Men da hun sammen med kollegaen Alistair Miles begynder at efterforske sagen, tager historien en uventet drejning. For kostskolen gemmer på foruroligende og grufulde hemmeligheder, mørkere end Jazz nogensinde har stødt på før.

Find Mord på kostskolen hos Gyldendal her.

https://imgix.femina.dk/2022-06-07/Lejligheden_i_Paris.jpeg

2. Lejligheden i Paris af Kelly Bowen

Da den unge kvinde Aurelia Leclaire arver en gammel herskabslejlighed i Byernes By, er det på ingen måde forventet. Hun åbner bogstaveligt talt døren til fortiden, for lejligheden har stået komplet urørt siden Anden Verdenskrig.

Aurelias elskede mormor har aldrig fortalt hende om sin parisiske fortid, som rummer overdådige haute couture-kreationer, uvurderlige kunstskatte, nazistisk propaganda og et skjult rum i lejligheden.

I denne smukke, fængslende fortælling dykker vi ned i fortidens hemmeligheder og bliver præsenteret for mysterier, mod, lidenskab og kærlighed.

I Paris må Aurelia finde modet til at gøre det rigtige – præcis som hendes mormor måtte gøre det samme sted 75 år tidligere. At Lejligheden i Paris er inspireret af virkelige historiske hændelser giver kuldegysninger på en måde, som kun historiske romaner kan give.

Lejligheden i Paris er en medrivende og uforglemmelig fortælling til dig, som elsker historiske romaner. Find den hos Gyldendal her.

https://imgix.femina.dk/2022-06-07/Bare_paa_besoeg.jpeg

3. Bare på besøg af Beth O’Leary

Hvad kan man som ung lære af sin 79-årige mormor? En hel del, skal det vise sig.

Da Leena Cotton bliver tvunget til at tage til orlov fra sit arbejde og dermed sine store fremtidsdrømme, tager hun hjem til sin bedstemor, Eileen, som for nylig er blevet single. Nu leder Eileen efter en ny kærlighed, mens barnebarnet leder efter en pause.

Det er oplagt for de to at bytte bolig – og dermed liv – for en periode. Men at være på besøg i hinandens tilværelser viser sig at være mere udfordrende, end de to havde forestillet sig. Og hvad skal der ske, når de bytter tilbage og igen skal finde sig til rette i deres eget liv?

Bare på besøg er en varm og håbefuld fortælling fuld af kærlighedskvaler og svære familierelationer. Find den hos Gyldendal her.

https://imgix.femina.dk/2022-06-07/Sommer_paa_slottet.jpeg

4. Sommer på slottet af Jennifer Bohnet

Når en dør lukkes i, så åbner der sig ofte en ny. Det er netop, hvad der sker for hovedpersonen Pixie Sampson, da hendes mand dør pludseligt og efterlader hende et fransk slot. Sorgfuld og ulykkelig må hun sammen med sin mor rejse til Bretagne for at sætte slottet til salg.

Den rejse bliver begyndelsen på nye eventyr, der bringer ny kærlighed, nye venskaber og et nyt livssyn med sig. Da mor og datter kommer til Frankrig, finder de nemlig en ukendt logerende og opdager samtidig, at Pixies mand gemte på hemmeligheder, de ikke havde forestillet sig.

Sommer på slottet er den perfekte feelgood-sommerferiebog, der får varmen til at brede sig i kroppen og leder tankerne sydpå til den franske sol. Find den hos Gyldendal her.

https://imgix.femina.dk/2022-06-07/Det_lille_bibliotek.jpeg

5. Det lille bibliotek af Rachel Lucas

Da den udbrændte historielærer Lucy beslutter sig for at leje et hus i en lille idyllisk landsby, er det egentlig for at sætte tempoet ned og lære lidt om den nærliggende historiske park.

Men da hun ankommer, viser tingene sig at være lidt anderledes. For en nedsættelse i huslejen lover hun at holde lidt øje med sin nabo Bunty – en smågnaven kvinde i 90’erne. Da landsbyens lokale får Lucy til at hjælpe til med at forvandle bytorvets gamle telefonboks til et lille bibliotek, finder hun ud af, at Bunty har en helt særlig og hemmelighedsfuld relation til både telefonboksen og den historiske park.

Nogle gange kan de største oplevelser vise sig i de mindste landsbyer, og det må Lucy sande, da lokalbefolkningen og især snedkeren Sam kommer ind under huden på hende.

Find Det lille bibliotek hos Gyldendal her.

https://imgix.femina.dk/2022-06-07/Vild_i_natten.jpeg

6. Vild i natten af L. Sherman

Der har altid været noget særligt mellem Laura og William. Måske var der også opstået noget mere mellem dem, hvis ikke Laura havde været højgravid og i et forhold, da de mødte hinanden.

Nu er hun single, og det samme er William. De er i læsegruppe sammen, og dermed er han lige for næsen af hende – men er det en fordel eller en ulempe at være blevet gode venner og se hinanden hele tiden, når man gerne vil noget mere?

Deres liv er helt forskellige. William lever det vilde singleliv, mens Lauras liv handler om økonomistudiet og hendes toårige søn, Elias. Kan deres modsætningsfyldte liv på nogen måde kombineres?

Du skal læse Vild i natten, hvis du ikke kan få nok af den der helt uimodståelige forelskelsesfølelse, som kan opstå, når modsætninger mødes. Bogen er første og fritstående bog i L. Shermans Forført i Aarhus-serie. Find den hos Gyldendal her.

https://imgix.femina.dk/2022-06-07/Den_du_er.jpeg

7. Den du er af Henriette Vesterbak

Følelserne sidder helt uden på tøjet, da Sofie forelsker sig i Jacob fra kunstakademiet. Og selv om han har dummet sig og været sammen med en anden, kort efter han flirtede med Sofie, så har hun umådelig svært ved at sige nej til hans insisterende løfte om, at han vil gøre alt for en chance til.

Midt i en vigtig kunstudstilling og svære valg må Sofie stole på sig selv og på Jacob for at få styr på både faglighed og kærlighed uden at lade sig fange af fortiden.

Er du til forvirrende, grundvoldsrystende hjertesmerte-kærlighed fortalt med masser af humor, så er Den du er lige en sommerbog for dig! Romanen er det første uafhængige bind i serien Kærlighedens kunst. Find den hos Gyldendal her.

https://imgix.femina.dk/2022-06-07/Kys_din_kaereste_0.jpeg

8. Kys din kæreste på rejsen af Pia Konstantin Berg

For de fleste af os blev livet vendt op og ned på den ene eller den anden måde under corona. Det gør det også for 29-årige Caroline, som endelig har det liv, hun altid har drømt om. Hun har købt en lejlighed, arbejder som musikanmelder og scoret sin gifte chef.

Men da landet lukker ned, forsvinder det hele med ét for hende. Hun bliver sendt hjem på tvungen orlov og kan se til, mens vennerne isolerer sig med deres kærester, og chefen med familien. For hende selv består interaktionen med andre mennesker af telefonsamtaler og sms’er samt altanmøder med den 94-årige nabo John, som elsker alkohol og technomusik.

Lige da det hele ser allermest sort ud, møder hun Casper, og romantikken sitrer i luften, selv om Casper slet ikke er hendes type. Måske kan han blive det alligevel, for han smitter hende med sit optimistiske sind.

Find Kys din kæreste på rejsen hos Gyldendal her.

https://imgix.femina.dk/2022-06-07/Dronningens_dilemma.jpeg

9. Dronningens dilemma af Sarah MacLean

Feministisk hævntogt møder lidenskabelig kærlighed i den underholdende fortælling om Grace, der igen står ansigt til ansigt med den eneste mand, hun nogensinde har elsket, og som forrådte hende dengang.

For hertugen Ewan er hun the one who got away, og hans indædte kamp for at vinde hende tilbage udløser et førsteklasses drama med alt, hvad det indebærer.

Grace vil ikke forsones, men søger i stedet hævn over Ewan, der engang har såret hende så dybt. Hun har skabt et nyt liv for sig selv i London, hvor hun klarer sig udmærket med sin skarpe tunge og propre næve. Men det er svært at bevare standhaftigheden, når de gamle følelser blusser op igen.

Dronningens dilemma er den tredje og sidste bog i Bareknuckle Bastards-trilogien. Du skal læse den, hvis du holder af historisk drama, lidenskabeligt begær og storslået romance. Find den hos Gyldendal her.

https://imgix.femina.dk/2022-06-07/Road_trip.jpeg

10. Roadtrip af Beth O’Leary

Meget kan ske på en køretur. Det lærer Addie, da hun modvilligt ender i samme bil som sin ekskæreste Dylan og bliver tvunget til at se ham og deres fælles fortid i øjnene.

Da Addie og hendes søster er på vej til et bryllup i Skotland, kører Dylan, som skal til samme bryllup, ind i dem. Nu må de dele bil på turen, som udvikler sig til en rejse gennem hemmeligheder og gamle følelser, der vækkes til live. På vejen støder gæsterne på bilproblemer, flirts, forsvindingsnumre og skænderier.

Er du til hed, intens kærlighed, fremragende karakteropbygning og masser af humor, så skal du læse Roadtrip. Find den hos Gyldendal her.

Find din næste sommervarme læseoplevelse hos Gyldendal

Sommerens læseoplevelser er nogle af de bedste, fordi du har tid til at give dig hen til de finurlige fortællinger – og fordi du kan nyde læsningen under solens stråler! Har du lyst til at læse endnu flere formidable bøger, så kan du finde mange flere hos Gyldendal. God sommerferie, og god læselyst!

Læs også