https://imgix.femina.dk/media/article/1550-julefilm-prim.png
Se, lyt & oplev

10 film du kun må se i julen

11. december 2015
af Mette Rou Lund
fotos: DR, TV 2, Neflix, HBO og Viaplay
Hvis der er ét tidspunkt på året, hvor det er totalt tilladt at se film, der måske ikke lige topper hos anmelderne, så er det i julen. Hyg dig i sofaen med drivende romantiske, tossede og med garanti ufarlige julefilm.
https://imgix.femina.dk/1550-julefilmfour-christmases.png

Akavet jul

Vince Vaugn og Reese Witherspoon er parret, der forståeligt nok prøver at undgå at fejre jul hos deres fire sæt familier, men det bliver de tvunget til, da deres ferierejse bliver aflyst. Der skal et stærkt parforhold og nerver af stål til at overkomme familierne, der både slås, mobber og er langt ude. Four Christmases er mere en film fyldt med platte jokes og absurde situationer end julestemning, men til gengæld en film, som gør, at ens families småfejl bliver usynlige i sammenligning. Kan ses på TV 2 den 19. december.
https://imgix.femina.dk/1550-julefilm-julefrokosten-kim-bodnia.png

Pivstiv jul

Julefrokosten er det tidspunkt på året, hvor helt almindelige mennesker kan ses angribe kopimaskinen (og hinanden) i snapsebranderter, der er stukket af og gerne iført rensdyrgevir og blinkende næser. I den danske film af samme navn, bliver vi mindet om den massepsykose en julefrokost er, og det kan godt undre lidt, at skuespillere som Kim Bodnia, Thure Lindhardt og Anders W. Bertelsen stiller op til denne her slags løjer, men hvis du ikke vil gå glip af Kim Bodnia, der spanker Anne-Grethe Bjarup Riis og andet snapsespas, så kan den ses 16. december på TV 2 og 21. december TV Zulu.
https://imgix.femina.dk/1550-julefilm-en-juleromance.png

Romantisk jul

En pengeopkræver sner inde hos en kvinde, der står til at miste sit hus på grund af ubetalte regninger. Det er kun i en julefilm, at den slags ender med romantik i stedet for en tvangsaktion. For det gør det selvfølgelig i juleklassikeren, hvor man også bliver mindet om, at 90’erne ikke var noget stort modeårti. Den evigt søde Olivia Newton-John flasher pandehår i rollen som den økonomisk klemte og efterhånden forelskede Julia i En juleromance, der bliver vist 23. december på DR1.
https://imgix.femina.dk/1550-julefilm-sound-of-music.png

Musikalsk jul

Man bliver aldrig for gammel til at synge med på “My Favorite Things” og alle de andre legendariske sange i Sound of Music, som bare hører julen til. Der er kitschet østrisk alpestemning, artige børn, dansetrin og skønsang fra Julie Andrews i filmklassikeren om den dedikerede guvernante Maria, der fortryller både Von Trapp-familien og os seere. Kan ses på DR1 den 26. december.
https://imgix.femina.dk/1550-julefilm-miraklet-paa-manhattan.png

Hallejuljah

Hvis du virkelig vil overgive dig til tacky julestemning, så skal du ikke se den sort-hvide klassiker Miraklet på Manhattan fra 1947 men i stedet remaken fra 1994. Her er den 6-årige Susan ved at miste troen på julemanden, og den ældre herre Kris Kringle bliver slæbt i retten, da han påstår, at han er selveste julemanden. Elisabeth Perkins kan med sit (jule)skeptiske blik og overbevisende skuespil give selv denne film en flig af troværdighed som mor til Susan, men egentlig er det lige meget med troværdighed, for det handler mere om at hylde julen og den amerikanske stormagasinsjulemand, som var det Gud. Kan ses på DR1 den 25. december.
https://imgix.femina.dk/1550-julefilma-very-murray-christmas.png

Crooner-jul

I A Very Murray Christmas har den amerikanske komiker Bill Murray inviteret en masse celebs, blandt andet George Clooney, Chris Rock og Miley Cyrus, til juleshow på et fancy New York-hotel. Da en snestorm bryder ud og afbryder juleshowproduktionen, må Bill Murray gøre, hvad han kan, for at underholde de celebre gæster, der heldigvis både kan danse og synge. Det kan gå galt på underholdende vis i showet, der kan ses på Netflix.
https://imgix.femina.dk/1550-julefilm-12-dates-of-christmas.png

Date night-jul

Hvad nu hvis du var tvunget til at gå til den samme (dårlige) date 12 gange? Det er plottet i 12 Dates of Christmas, hvor Kate bliver ved med at vågne op og skulle på den samme blind date – først går det virkelig dårligt, men for hver gang går det lidt bedre, og den i starten ret usympatiske Kate bliver efterhånden helt sød. Det er sørme svært at gætte, om de får hinanden… En film hvor du kan blunde lidt undervejs og stadig følge med, og det har jo også sine fordele, når man er lidt konfektramt. Kan ses på HBO Nordic.
https://imgix.femina.dk/1550-julefilm-all-about-christmas-eve.png

Solbrændt jul

Hilary Duffs mindre kendte søster, Haylie Duff, spiller hovedrollen Eve i All About Christmas Eve, hvor Eve oplever to forskellige livsforløb; i den ene version når hun sit fly til et vigtig job i Los Angeles, og i den anden version når hun ikke flyet men afslører i stedet kærestens utroskab, og derfra bliver det kun værre. Både karrieren og kærligheden er på spil i denne Beverly Hills-agtige julefilm med palmestemning, stiletter og intriger. Selveste Andrea fra Beverly Hills 90210-serien er faktisk med i en mindre rolle som kontor-bitch. Kan ses på HBO Nordic.
https://imgix.femina.dk/1550-julefilm-oldfashionedchristmas.png

Gammeldags jul

Hvis du synes, at kyser, kjoler med store skørter og hestevogne passer smukt sammen med julen, så er An Oldfashioned Christmas et hit. Her ankommer den unge Tilly til Dublin med sin rige bedstemor Isabella (Jacqueline Bisset, som kan rede selv en Hallmark-produktion). Deres venner på Shannon Castle har det hårdt økonomisk, og det hele bliver kompliceret, da Shannon-familien prøver at charmere Tilly til at ægte deres søn Cameron. Tilly er nemlig allerede forlovet, men ikke upåvirket af den flotte, flirtende Cameron. Kan ses på Viaplay.
https://imgix.femina.dk/1550-julefilm-a-bride-for-christmas.png

Væddemålsjul

I A Bride for Christmas prøver pokerspilleren Mike at få en kvinde til at forelske sig i ham og fri inden jul. Den udkårne bliver Jessie, der allerede har været forlovet tre gange, men plejer at stikke af fra brylluppet. Selvfølgelig bliver Mike forelsket, og det er ikke svært at regne ud, hvad der ellers sker i denne romantiske komedie, men det er ligesom en del af julefilmskonceptet, at de ikke må overraske alt for meget, og at vi får vores happy ending. Kan ses på Viaplay. Visningsdatoer er med forbehold, da der kan ske ændringer i programmerne. SE OGSÅ: 10 film der får dig i julestemning

Læs også