https://imgix.femina.dk/media/article/film_stream_netflix.png
Se, lyt & oplev

10 fede film, du skal streame lige nu

18. oktober 2021
af Louise Kidde Sauntved, Nina Ettrup
Foto: PR
Ender du også med at bruge en halv time på at vælge en film, for så at give op og vende tilbage til dine favoritserier? Drop serierne for en aften og lad os guide dig til de mange gode film, du kan streame lige nu.

The Guilty: Gyllenhaal i dansk thriller

Både anmeldere og publikum elskede den danske thriller “Den skyldige” fra 2018. Og det var der tydeligvis også nogle amerikanske filmfolk, der gjorde.

Det amerikanske remake har fået titlen “The Guilty” og har Jake Gyllenhaal i den altoverskyggende rolle som politimanden, der besvarer et 112-opkald fra en kvinde, men finder ud af, at der er meget mere på spil end det, hun umiddelbart fortæller.

Ethan Hawke, Peter Sarsgaard og Riley Keogh medvirker også.

Du kan streame ”The Guilty” på Netflix.

The Guilty

Britney vs. Spears: Nye detaljer i den vanvittige historie

Den nye Netflix-dokumentar kommer i hælene på New York Times-dokumentaren ”Framing Britney Spears”, der fortæller historien om popstjernens umyndiggørelse.

Selvom ”Britney vs. Spears” har samme omdrejningspunkt, indeholder den alligevel nye detaljer om blandt andet Britneys kamp for hendes egen advokat.

Dokumentaren er blevet kritiseret af blandt andet The Guardian for at give taletid til kontroversielle personer fra Britneys fortid.

På trods af kritikken og det faktum, at Jamie Spears for nylig blev fjernet som Britneys værge, er filmen stadig værd at se. Dens blotlæggelse af et råddent system er en sindssyg historie, uanset om du er Britney-fan eller ej.

Du kan streame ”Britney vs. Spears” på Netflix.

Britney Spears

The Hate U Give: Splittet mellem to verdener

Amandla Stenberg, der spillede den lille pige Rue i ”The Hunger Games”, har rollen som Starr, der lever en splittet tilværelse. Hun bor i et sort nabolag, men går på en primært hvid privatskole.

Da hun ser sin bedste ven blive skudt af politiet, vælter hendes verden, og hun må beslutte sig for, om hun skal tie eller fortælle sin side af historien.

Du kan streame ”The Hate U Give” på Disney+.

The hate u give

Promising Young Woman: Feministisk hævnfantasi

Hvis du ikke nåede at se den oscarvindende film i biografen, må du ikke snyde dig selv for hævndramaet med Carey Mulligan i hovedrollen som Cassie.

Efter Cassies bedsteveninde begår selvmord i kølvandet på en voldtægt, bliver hendes eneste mål i livet at hævne sig på alle de mænd, der udnytter, nedgør og voldtager kvinder.

Det lyder måske umiddelbart voldsomt, men filmen er både komisk, underholdende og tankevækkende.

Du kan streame ”Promising Young Woman” på Blockbuster.

Promising young woman

Queen and Slim: Aktuelt drama om politivold

Filmen, der kun kunne ses i begrænset omfang i biograferne, er stadig mere end aktuel.

Queen og Slims første date tager en uventet drejning, da det afroamerikanske par stoppes af en betjent for en mindre trafikforseelse.

Situationen eskalerer og Slim skyder betjenten i selvforsvar. Sammen tager de to på en flugt a la ”Bonnie and Clyde”, mens de ufrivilligt får status som modstandshelte.

Du kan streame “Queen and Slim” på Viaplay eller på Netflix fra den 27. oktober.

Queen and Slim

Nomadland: Rå, rørende og dybt menneskelig

”Nomadland” pakker en skarp kritik af det politiske landskab i USA ind i en meget menneskelig fortælling om at høre til og vælge sin egen vej.

Den er et både råt og rørende portræt af de seniorfællesskaber, der opstår mellem mennesker, der af den ene eller anden grund har søgt tilflugt på vejene.

Fantastiske Frances McDormand giver Fern liv og sjæl og gør hendes historie både stærk og kompleks. Filmen vandt i år en Oscar for bedste film.

Du kan streame ”Nomadland” på Disney+.

Nomadland

Untold: Caitlyn Jenner: Vejen til olympisk guld og accept

Caitlyn Jenner er nok bedst kendt som en del af Kardashian-familien.

I ”Untold”, en serie af sportsdokumentarer, der fremhæver undervurderede sportshistorier, fortæller Jenner om hendes vej til international anerkendelse og OL-guld i 1976.

Samtidig er det også historien om, hvordan hun brugte sport til at undgå at acceptere sin kønsidentitet og hendes vej til at acceptere sit sande jeg som kvinde.

Du kan streame ”Untold: Caitlyn Jenner” på Netflix.

Caitlyn Jenner

Little Women: Kvinder, kærlighed og søsterskab

”Sisteeeers, are doing it for themseeeelves ...” Okay, vi befinder os i midten af 1800-tallet, men det er svært ikke at høre Eurythmics' megahit for det indre øre, mens man nyder Greta Gerwigs adaption af Louisa May Alcotts ”Little Women”.

For der er helt utroligt meget kvinde-power over historien om de fire March-søstre, med selvstændige Jo i spidsen, der drømmer om at blive forfattere, kunstnere, skuespillere ... noget mere end bare hustruer og husholdersker.

Du kan streame ”Little Women” på Viaplay.

Little women

Håb: Et parforhold I krise

Den norske film skildrer parret Thomas og Anja, der gennemgår en midtlivskrise. Oven i hatten får Anja diagnosticeret uhelbredelig kræft.

De problematiske familie- og parfoldsdynamikker forsvinder selvfølgelig ikke, da sygdommen indtræder. Midt i krisen må de kæmpe for at lære at elske hinanden igen.

Manuskriptet klinger ægte og er baseret på instruktøren Maria Sødahls egne oplevelser.

Du kan streame ”Håb” på Filmstriben.

Håb

Emma: Jane Austen-roman bliver til film, igen

Anya Taylor-Joy, fra “Queens Gambit”, spiller Emma i refilmatiseringen af Jane Austens roman med samme navn.

Emma er en velmenende, men selvisk ung kvinde, der leger Kirsten Giftekniv i sine venners liv, mens hun selv leder efter kærligheden.

Du kan streame ”Emma” på Netflix fra 27. oktober

Emma Netflix

Læs også