Se, lyt & oplev

10 fede film, du skal streame lige nu

af Louise Kidde Sauntved og Nina Ettrup 1. februar 2021
Foto: PR
Savner du (også) at gå i biografen? Så drop serierne for en aften og sæt dig godt til rette foran en af de mange gode film, du kan streame lige nu.

Pieces of a Woman: En kvinde går i stykker

Har du fået din dosis romantik og krimi, så tag en dyb indånding, og tryk play på Netflix’ ”Pieces of a Woman”. Martha (Vanessa Kirby) og Sean (Shia LaBoeuf) venter deres første barn, men under hjemmefødslen går alt galt, og de mister barnet.

Parret er i dyb sorg, som de håndterer på hver deres måde, og de har svært ved at finde tilbage til hinanden og et meningsfuldt liv efter tragedien.

Vanessa Kirby er fænomenal i rollen som den sørgende mor uden barn, og den britiske skuespiller vandt da også en pris på filmfestivalen i Venedig for sin indsats.

Du kan streame "Pieces of a Woman" på Netflix.

Palmer: Et helt nyt liv

Det er efterhånden noget tid siden, man har set noget til Justin Timberlake, men nu er popcharmøren, som også kan spille skuespil, tilbage i dramaet ”Palmer”.

Her spiller han Eddie, som efter 12 år bag tremmer vender hjem til Louisiana og flytter ind hos sin bedstemor Vivian (June Squibb), som han også er opvokset hos. Han er fast besluttet på at skabe et nyt liv for sig selv, men det er svært, når alle ved, hvem han er.

Umiddelbart bliver hans liv ikke lettere, da naboen Shelly (Juno Temple) går på heftig druk og efterlader sin syvårige søn Sam hos Eddie. Men måske er et barn og den nysgerrighed og uskyldighed, det har med sig, netop vejen til det liv, Eddie drømmer om?

Du kan streame "Palmer" på Apple TV+.

Ma Rainey’s Black Bottom: Swingende og barsk historie

Ma Rainey blev kendt som “The Mother of Blues”. Med sin dybe stemme, kompromisløshed, åbne biseksualitet og stærke tekster om at være kvinde og sort, blev hun en inspiration og et forbillede for mange efter hende.

Men det var ikke lutter lagkage at være sort musiker i 20’ernes USA. Det viser den nye Netflixfilm ”Ma Rainey’s Black Bottom”, der foregår hen over en enkelt eftermiddag i et varmt pladestudie i Chicago, 1927, hvor spændinger, fordomme, fortidens traumer og en evig skygge af diskrimination og racisme får temperaturen til at stige mere end et par grader.

Filmen er ikke diskret i sine pointer, der nærmest hamres ind af Broadwayinstruktøren George C. Wolfe, men Viola Davis er forrygende som Ma Rainey og det samme er Chadwick Boseman (i sin sidste rolle) som en ung trompetist med talent og ambitioner, men også med en nedarvet vrede, der truer med at ødelægge begge dele for ham.

Du kan streame ”Ma Rainey’s Black Bottom” på Netflix.

Malcolm & Marie: En kærlighedserklæring

To af Hollywoods mest efterspurgte skuespillere lige nu spiller hovedrollerne i Netflix’ romantiske kammerspil, “Malcolm & Marie”.

John David Washington, som for nylig kunne opleves i ”Tenet”, og Zendaya, der bliver ved med at imponere i serien ”Euphoria”, spiller et par, som i løbet af en aften får endevendt deres forhold. Malcolm er filminstruktør, og han og hans kone, Marie, har netop været til gallapremiere på hans nyeste film.

LÆS OGSÅ: 8 serier, du skal se lige nu

Hjemme venter de oppe på avisernes anmeldelser, men aftenen udvikler sig i stedet til en udforskning af deres forhold og de hemmeligheder, de hver især skjuler for hinanden. Sam Levinson, som også står bag ”Euphoria”, har instrueret filmen, der spås gode chancer for at hente Oscar-statuetter hjem i år.

Du kan streame "Malcolm & Marie" på Netflix fra 5. februar.

The White Tiger: Bestseller bliver til film

Aravind Adigas roman ”The White Tiger” blev en bestseller, da den udkom i 2008, hvor den også vandt den prestigefyldte Man Booker-pris.

Nu kommer historien om Balram Halwais vej fra fattig landsbyboer til succesfuld entreprenør i det moderne Indien også som Netflixfilm. Priyanka Chopra Jonas spiller Pinky, den ene halvdel af et rigt par, netop hjemvendt fra Amerika, der ansætter Balram, men også prøver at udnytte ham på det groveste.

En humoristisk og varm fortælling om at gøre op med et korrupt system og skabe sin egen vej i livet.

Du kan streame "The White Tiger" på Netflix.

One Night in Miami: Fire historiske mænd

Hvad ville der ske, hvis man satte menneskeretsforkæmpere Malcolm X, bokseren Muhammad Ali, fodboldspilleren Jim Brown og musikeren Sam Cooke stævne på det samme hotelværelse?

Det er den tanke, den debuterende instruktør Regina King leger med i filmen ”One Night in Miami”. De fire herrer, som på hver deres måde har skabt historie og forandringer, mødes i Miami i forbindelse med Alis boksekamp mod Sonny Liston i 1964.

Det, som i hvert fald tre af dem tror skal være en drukfest, udvikler sig til en (ædru) samtale og en diskussion, som handler om race, religion, identitet og ambitioner.

Filmen fik premiere på filmfestivalen i Venedig sidste år og skulle siden have haft almindelig biografpremiere. Det fik corona sat en stopper for, og så købte Amazon rettighederne til at vise filmen.

Du kan se "One Night in Miami" på Amazon Prime.

Let Them All Talk: Krydstogt på katastrofekurs

Meryl Streep har ry for at være et af de mest sympatiske mennesker i Hollywood – men hun er også rigtigt godt til at spille en værre strigle. Og ved første øjekast er det præcis, hvad den feterede forfatter Alice er i ”Let Them All Talk”.

Hun lider af skriveblokering og flyskræk, og vælger derfor at sejle til Europa for at modtage en pris. Med på turen inviterer hun sine to tidligere bedste veninder, som hun ikke har set i 30 år. Men det bliver en genforening med forhindringer, for meget kan nå at hobe sig op på tre årtier.

Steven Soderbergh står bag filmen, der med let hånd drysser omkring emner som svigt, tilgivelse, ensomhed, forfatterens fortrædeligheder og meget mere. Måske for meget mere til at den for alvor finder sit fokus. Men Meryl er som altid vidunderlig.

Du kan streame "Let Them All Talk" på HBO Nordic.

Soul: Besjælet ny animation

Elskede du også Pixar-filmene ”Inderst inde” og ”Op”, kan du godt kaste dig over ”Soul”, der også er skabt af Pete Docter og ifølge ham selv undersøger ”det der er virkelig vigtigt i vores liv”.

Jamie Foxx lægger stemme til musiklæreren Joe, der får en unik mulighed for at spille på den bedste jazzklub i New York, men i stedet ved en fejl ender i The Great Before, det magiske sted hvor nye sjæle får deres personlighed, finurlighed og interesser inden ankomsten til jorden.

Fast besluttet på at finde tilbage til sit eget jordliv, slår Joe sig sammen med den gammelkloge sjæl 22 (Tina Fey), der ikke forstår, hvorfor det er så fedt at være menneske. Kan Joe overbevise hende om menneskelivets kvaliteter? Og kan han finde hjem?

Du kan streame "Soul" på Disney+.

Dronningens mand: Gensyn med prins Henrik

Fik du ikke set DR’s helt nye dokumentar om prins Henrik – eller har du lyst til at se den igen? Så husk, at den ligger klar til streaming på DRTV.

Filmen er lavet på baggrund af arkivmateriale og de optagelser, journalist Stéphanie Surrugue lavede med prinsgemalen, da hun skrev bogen “Enegænger”, som blev en bestseller, da den udkom i 2010.

Den fortæller historien om en mand, som gennem hele livet havde svært med at finde sig til rette i den rolle, hans ægteskab havde givet ham i det danske samfund, og det er både ærligt og rørende.

Du kan streame "Dronningens mand" på DRTV.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Til Sama: En mors krig

Indimellem bliver der skabt dokumentarfilm, som ikke bare belyser et emne, men som også rører og underholder publikum på samme måde som en spillefilm.

”Til Sama” er sådan en film. Syriske Waad al-Kateab begyndte at filme sit liv i Aleppo, mens hun læste på universitetet, og hun stod i første række med sit kamera, da byen blev belejret, og den altødelæggende krig brød ud i hendes hjemland.

I samme periode forelskede hun sig i lægen Hamza, og de blev forældre til pigen Sama. Filmen er Waads forsøg på at forklare sin lille datter, hvorfor hun og Hamza blev i Aleppo under krigen og ikke flygtede ligesom tusinder af andre indbyggere.

Det er en barsk og bevægende fortælling om mod, styrke, kærlighed og udholdenhed, og ”Til Sama” har da også vundet en lang række priser, bl.a. på filmfestivalen i Cannes.

Du kan streame "Til Sama" på Filmstriben.