Samantha Jones
Kultur

Samantha vendte tilbage i "And Just Like That" med den mest geniale reference til "Sex and the City"

29. august 2023
Af Christoffer Mygind Juul
Foto: NIPI, Ritzau Scanpix
Nok var hun kun på skærmen i ganske kort tid, men det var mere end nok til at levere en mindeværdig præstation.

Denne artikel indeholder spoilers om ‘And Just Like That’, så læs kun videre, hvis du har set det sidste afsnit af anden sæson.

Endelig kom dagen, hvor Kim Cattrall genoptog sin mest kendte rolle som Samantha Jones i "And Just Like That".

Øjeblikket har fans af den nye spin-off-serie – men særligt den oprindelige "Sex and the City"-fanskare – ventet spændt på, lige siden det kom frem, at Samantha ville vende tilbage i allersidste afsnit af anden sæson.

Og selv om det kun var for en ganske kort stund – 74 sekunder for at være helt præcis – så var det hele ventetiden værd.

For det var et glædeligt gensyn med universets mest savnede karakter, der endda kom med en helt genial reference til "Sex and the City", der siden har fået superfans op at ringe over genistregen – inklusive os.

Det sker, da Samantha ringer til Carrie for at røbe overraskelsen om, at hun havde tænkt at komme til New York fra London for at være med til den allersidste aften i Carries kendte og elskede lejlighed, men er blevet forhindret.

Her stiller Carrie spørgsmålstegn ved Samanthas overraskende britiske accent, hvortil PR-dronningen svarer “Hvem er Samantha? Det her er Annabelle Bronstein”.

En genial reference til sjette sæson af "Sex and the City", som seriens überfans uden tvivl vil have opfanget.

I afsnit 10, sæson 6, der har titlen ‘Boy, Interrupted’, tilsniger Samantha sig nemlig New Yorks eneste pool midt i en hedebølge, ved at bruge et mistet medlemskort til medlemsklubben Soho House, der tilhører Annabelle Bronstein.

Kortet udnytter hun til fulde ved at invitere hele kliken til poolfest lige indtil en medarbejder i Soho House kommenterer, at Annabelle Bronstein er britisk, hvortil Samantha med en tvivlsom britisk accent prøver at undgå offentlig ydmygelse. Det virker ikke for den ellers tjekkede New Yorker, og hun må se sig nødsaget til at flygte fra poolområdet.

Og det er ikke bare en genial reference til et af Samanthas sjoveste øjeblikke i serien – det er også præcis 20 år siden, at ‘Boy, Interrupted’-afsnittet blev sendt.

Så helt tilfældigt er det nok ikke, at Annabelle Bronstein gjorde sit comeback sammen med Samantha Jones.

Nu er der bare tilbage at vente på, om Kim Cattrall mon bliver overtalt til at vende tilbage i den nyligt annoncerede tredje sæson af 'And Just Like That'.

Denne artikel blev første gang bragt af ELLE.dk. Dette er en redigeret version.

Vil du lytte til femina update? Så lyt til vores podcast, hvor vi en gang om ugen dykker ned i en af de største historier fra vores verden og folder den ud for dig. Du kan lytte til podcasten i appen Ally, i Apples podcast-app eller på Spotify:

Læs også