https://imgix.femina.dk/media/a76e661416d644c898bd7f76759b85b1.jpg
Rejser

Weekend i New York

10. april 2011
af Camilla Lindemann
Foto: Camilla Lindemann
Vi nåede både brunch med mode-frisøren, teater, museum, hyggelige restauranter og musical-bar på vores korte besøg i det store æble

At komme til New York er som at være med i en af de hundredvis af amerikanske film, man har set. Lysreklamerne buldrer derudad med millionvis af watt, de gule taxier, mylderet på gaden, politisirener. Hvert øjeblik venter jeg at se Meg Ryan træde ud af en hotellobby for at fange en taxa og suse ud til nye filmeventyr. Og det med at møde celebrities er ikke urealistisk, men herom senere. Først skal vi bare ud og snuse til byen, som vi skal tilbringe weekenden i.

Hestevogn og musical-bar
Vi slår lige et smut op omkring Central Park med alle hestedroscherne. Du husker nok, at Carrie i "Sex & The City" kørte med mr. Big i en hestevogn på en af deres dates? Om aftenen spiser vi på The Place, hvor indretningen minder lidt om en spansk restaurant. Vi har besluttet, at vi efter middag vil på Marie's Crisis, selvom projektet er dristigt, når man ikke er på omgangshøjde med den lokale tid. Trods krisenavnet er det et muntert sted. Det er en musical-bar, hvor alle synger med. Stemningen er høj, indretningen rustik, folk står rundt om et ramponeret klaver, og pianisten synger for på alle de velkendte musicalnumre fra "Oklahoma", "Mamma Mia", "Chess" osv.

MoMA og SoHo
Lørdag bruges til besøg på MoMA (Museum of Modern Art). Altid et besøg værd. Masser af verdenskunst, skiftende udstillinger. Her finder man også industrielt design, og danskerne er rigt repræsenteret. Lidt shopping bliver det også til. Lukkelov er ikke noget, man bekymrer sig om i New York. Og så er der vandretur til SoHo og Tribecca. Tag de gode gå-sko med, for der skal gås meget. Lørdag aften har vi fået billetter til "American Idiot", en rock-musical. Fabelagtig.

Ud ed René Fris
Søndag formiddag skal jeg mødes med René Fris, den (smukke) danske frisør, der har succes i New York på 12. år med at vejlede og klippe de kendte og lave tv-shows. Vi mødes på The Waverly Inn i Greenwich Village. Det er et charmerende sted med havestue med ild i pejsen og ovenlys, grønne planter og dæmpet snak.
- Det er her, de kendte mødes, siger René.

Spot en kendis
Da vi går ud, passerer vi Gwyneth Paltrow.
- Hun har skrabet sit hår helt tilbage, siger René med kendermine, da vi kommer ud på gaden, hvor der står et par paparazzofotografer med de lange linser og venter på fru Paltrow. Vi vandrer rundt i kvarteret. Und dig selv en tur i Greenwich Village, uanset hvor kort tid du har i N.Y. Her er der mulighed for at købe designervarer fra alle de kendte mærker.

En bid af æblet
Vi lægger også vejen forbi The Standard, der er det nye in-sted for de smukke og kendte i N.Y. Ved brunchtid er det restauranten i bunden af bygningen, der besøges, og denne søndag morgen er der også proppet med mennesker. Om aftenen er det The Sky Bar på 48. etage, der trækker og får folk til at sige åh og neej, når de ser lysene over hele det store, fantastiske æble. Tag en bid.

Læs også