https://imgix.femina.dk/media/6ce23bb025ef43c4b53a6edc9187918c.jpg
Rejser

Vild natur og blå, blå himmel i Florida

2. april 2011
af Anette Kristine Poulsen
Foto: Anette Kristine Poulsen
En ferie i Florida byder på fantastiske naturoplevelser med søkøer, alligatorer og strandskaller, opløftende spa og uventet badefred. For der er masser at smile ad i landet, som med sine 361 solskinsdage har fået kælenavnet The Sunshine State

Fly & hotel

www.mrjet.dk er oplagt til at sammenligne priser og bestille flyrejse - du skal regne med ca. 3.500 kr. for en returbillet København- Orlando. Det firestjernede Buena Vista Spa & Resort Palace i Orlando koster ca. 745 kr. pr. nat for et værelse til fire personer. I Sarasota- området koster en suite på det eksklusive Long Boat Key Club & Resort ca. 2.000 kr., og overnatning i dobbeltværelse på Helmsley Hotel på Lido Key fås fra 850 kr. pr. nat.

Inden afrejsen frygtede jeg, at Florida ville minde om et drivhus overrendt af candyfloss-guffende, Disney-glade turister og ældre mennesker med blåt hår og mange penge. Heldigvis viser det sig hurtigt, at frygtscenariet ikke har fortjent at komme med i kufferten. For der er masser at smile ad i landet, som med sine 361 solskinsdage stortrives med kælenavnet The Sunshine State.

Rejs på det rigtige tidspunkt
Blot er timingen vigtig med maj og november som de bedste rejsemåneder. For her er temperaturen 25 grader, alle priser low season-venlige, og så er der plads, plads og plads. Foregår rejsen med børn - som den gjorde i vores tilfælde - kan et løfte om et par dages Disney-sjov gøre Orlando til et oplagt begyndelsessted. Her er lufthavnen overskuelig, uden vanvittig trængsel og endda pænt indrettet. Selv paskontrolløren er i godt humør og kommenterer ivrigt på vores rute, som er en turné ned langs Den Mexicanske Golf, med en afstikker til Sanibel Island.

Disney som spa-stop
Vi gjorde Disney World til et afslappende spa-stop - både for store og små. Vi fik jetlag og rejsetræthed æltet ud af kroppen Bueno Vista Palace & Spa Resort, for stedet har også en særlig børnespa-menu med behandlinger som "My first facial" og "My first pedicure". Og inden du tænker "bare for meget", så er det sjovere og mindre amerikansk, end det lyder. Emma på seks og Christoffer på otte afprøvede henholdsvis en manicure og en pedicure. Store øjne og en åben mund blev hurtigt afløst af ahhhh-hvor-skønt og kæmpegrin, når der blev opfordret til at kaste kulørte skumkugler i det boblende fodbad.
Sammen med de tempererede pools og den kulinarisk imponerende morgenmadsbuffet, hvor Chip & Chap og Fedtmule dagligt dukker op i mandshøje størrelser og snupper en pandekage, ender med at få hovedattraktionen - selve Disney World - til at blegne.

Sand som sne
Efter tre dage er vi på omgangshøjde med amerikansk tid, og vi tager afsked med Orlando og sætter kurs mod Floridas kystlinje ud til Den Mexicanske Golf. Hvor østkysten med Miami og Fort Lauderdale kan være spækket med turister, er vestkysten anderledes afslappet. Og tilmed på et kulturelt højere niveau, hvis beboerne selv skal sige det. Sådan har de det i hvert fald i Sarasota.
Byen, der i skarp konkurrence med nærliggende Naples opfatter sig som vestkystens kulturelle it-sted med sine mange gallerier og restauranter. Og som ekstra bonus den nærliggende ørække: Lido Key, Longboat Key og Siesta Key, som strækker sig over næsten 100 kilometer ubrudt sandstrand med børnevenlige, stille og lune vande.

Søkøer og alligatorer
Det betaler sig at køre langsomt i og omkring Sarasota, for er man heldig - og det var vi hele tre gange - er det muligt at komme på helt tæt hold af de store søkøer. De ligger i kanalerne og labber varme i sig. Og skal dyreoplevelserne være vildere, ligger fascinerende Everglades National Park tre timers kørsel fra Sarasota. Vi var først og fremmest på udkig efter alligatorer. I begyndelsen talte vi dem, men stoppede ved 159.

Relevante links

Guggenheim-museet i Bilbao

Oplev en ny side af
Spanien, rejs til Bilbao

https://imgix.femina.dk/legacy/media/3b377459ac7b461b847d494267da0299.jpg

Tag på madkursus
i Toscana

Solcreme

Læs også