https://imgix.femina.dk/madogbolig/media/websites/in-dot-dk/website/2014/februar/uge-9/onsdag/strand300x450.jpg
Rejser

Vi rejser tre generationer sammen

26. februar 2014
af Juliane Olsen
Det sker i større og større stil, at vi tager på rejse flere generationer sammen, viser ny undersøgelse.

Knapt hver fjerde dansker har inden for de seneste fem år været på en tre-generationsrejse. Det viser en spritny undersøgelse, som Kompas Kommunikation i samarbejde med analyseinstituttet YouGov har foretaget for Apollo.

Det er som regel en skøn forening af forældre, børn og bedsteforældre, der tager af sted sammen, viser tallene, og det er oftest den ældre generation, der tager initiativ til denne form for flergenerationsrejse.

Hele 6 ud af 10 af de over 55 årige har taget initiativ til ferien. At de adspurgtes forældre har stor lyst til en flergenerationsrejse, vidner tallene fra undersøgelsen også om, for i 28 procent af tilfældene, er det forældrene, der har taget initiativ til en sådan ferie.

I færre tilfælde er det respondentens partner/ægtefælle, der er den initiativrige med 16 procent.

- Undersøgelsen bekræfter vores salgsstatistik fra de seneste fem år, hvor antallet af flergenerationsrejser er steget støt. Fra at så godt som ingen gjorde det for fem år siden, er der nu sammenlagt flere tusind danskere, der gør det på årsbasis. Man ønsker at dele store oplevelser på tværs af generationer, og herudover er der flere og flere, der foretrækker at fejre en stor begivenhed med en udlandsrejse i fælleskab snarere end at sidde bænket om suppe, steg og is i det, der måske for mange ender med at blive et par halvstressede timer, hvor man lidt krampagtigt skal have festligholdelsen frem, siger kommunikationschef i Apollo, Rikke Koks Andreassen i en pressemeddelelse.

Et mere kildent emne er, hvem der i familien finansierer den store fælles-ferie. Her peger undersøgelsen på, at 62 procent af de adspurgte svarer: "Det gjorde jeg selv", mens det i hele 30 procent af tilfældene var forældrene, der var de glade givere.

Læs også