https://imgix.femina.dk/madogbolig/media/2b8c80abbb98423a8f2370dbf297004b.jpg
Rejser

Utraditionelt retro-hotel i Amsterdam

8. marts 2012
af Lene Lykke, foto: Rob't Hart, Inga Powilleit, Allard van der Hoek, m.fl.
Lloyd Hotel i Amsterdam bryder med de fleste vante hotelkonventioner. Besøg det og oplev en unik stemning af historisk vingesus kombineret med råt og imødekommende moderne design.

Hotellet er indrettet i et tidligere pensionat og fængsel. Flere end 50 hollandske designere, kunstnere og arkitekter har bidraget til den kreative og utraditionelle indretning. Ingen af de 116 værelser er ens, og selv den mest garvede rejsende kan ikke undgå at blive overrasket. Der er værelser i forskellige prisklasser med 1 til 5 stjerner. Nogle har fold væk-badeværelser i bedste japanske stil, andre har vinduer med skodder i flere meters højde, en gynge midt i rummet eller loft til kip. Husets historie og oprindelige elementer får lov at skinne igennem mellem de innovative løsninger og retro-cool møbler.

HAVNEMILJØ
Lloyd Hotel ligger på Amsterdams Eastern Docklands, et gammelt industriområde som i de seneste år er blevet bebygget og moderniseret. Huset er bygget i begyndelsen af 1920'erne i en blanding af art deco og Amsterdamskolen, og det har tidligere huset emigranter på deres vej fra Amsterdam med båd til Sydamerika og senere unge kriminelle, indtil stedet blev indtaget af kunstnere, som indrettede værksteder i de rustikke omgivelser. Det kreative drive dannede afsæt, da huset skulle indrettes til hotel, og vægge, lofter og trapper blev revet ned og bygget op på ny. Levn fra husets oprindelige indretning dukker frem i receptionen. Lige inden for svingdøren er klinkerne på både gulv og vægge gamle og patinerede, men de rustikke elementer får modspil af urbant, moderne design. Hævet et par trin op i rummet sidder receptionisten i en karrygul kvadratisk cellebygget i glasfiber. Skranken vender ud imod en lang korridor på modsatte side, hvor gulvene giver associationer til tidligere tiders pensionat, men hvor møblerne langs siderne ligner noget fra et moderne kunstmuseum. Over for receptionen åbner restaurantens store lokale sig med meterhøje vinduer og kig op igennem bygningen i seks etagers højde.

5-STJERNEDE MUSIKRUM
4-5 meter over bordene i restauranten hænger to store kasser med enkelte smalle vinduer i siderne. Det er to af hotellets spektakulære 5-stjernede værelser, musikværelserne. Her finder man verdens to største hotelsenge, der er lige så brede som rummene selv og har plads til hele bandet og groupierne med. Begge værelser er i to etager, de er totalt lydsikre og udstyret med badeværelser bygget som små kokoner i pangfarvet formstøbt glasfiber. I det ene værelse er temaet klassisk med fritstående flygel, kæmpespejl og en moderne lysekrone i form af en favnfuld sammensnurrede glødepærer. Det andet værelse er hard rock-versionen. Her er alt undtagen den sorte læderhjørnesofa lavet i ubehandlet træ og metal. Looket blødes kun op af det hvide dynevår i den enorme seng. Her er der ikke så meget, der kan smadres, hvis bandmedlemmerne går amok.

Læs også