https://imgix.femina.dk/media/dad812d4632f4cfea65463b3f1b529ad.jpg
Rejser

Turen går til Irland

10. maj 2011
af Sissel-Jo Gazan & Mette Holbæk
Foto: Dublin Tourism
Tag med forfatter Sissel-Jo Gazan og hendes trofaste rejsekammerat Mette Holbæk på tur til Dublin for at tjekke Sissel-Jos fremtid ud, og om det er her, hun skal rykke teltpælene til. Hendes datter vil nemlig så gerne flytte til et sted med masser af heste

Efter at have boet seks år i Berlin har jeg sådan fået lyst til at flytte - igen. Jeg har boet i Grækenland, i Lissabon, i Rom, i London og i Australien, så hvilket sted skal jeg mon vælge denne gang? Som forfatter er mulighederne uendelige, for jeg kan arbejde overalt. Heldigvis for mine balstyriske teltpæle har jeg imidlertid både en datter og en kæreste, der tvinger mig til at tænke mig om en ekstra gang.

Nyttige www

Fly København - Dublin: mrjet.dk
Hotel: RADISSON BLU DUBLIN: radissonblu.ie/royalhoteldublin THE PORTOBELLO HOTEL: portobellohotel.ie CLERENCE HOTEL: theclarence.ie
Shopping: THE DOLL STORE: dollstore.ie BROWN THOMAS: brownthomas.com THE POWERS - COURT CENTRE: powerscourtcentre.com AVOCA: avoca.ie
Te & Scones: BEWLEYS GRAFTON STREET: bewleys.com/ bewleys-graftonstreet-cafe
Middag: BRASSERIE SIXTY6: brasseriesixty6.com THE WINDING STAIR: windingstair.com
Pub: CAFÉ EN SEINE: cafeenseine.ie THE BRAZEN HEAD: brazenhead.com MOUNT USHER GARDENS: mountushergardens.ie THE CHURCH: thechurch.ie

Hvad med Irland?
Efter seks år i Tysklands hovedstad er min 9-årige datter kommet akut i hestefasen og plager mig dagligt om at bo på landet, så hun kan få en hest. Kunne det være en mulighed? At flytte ud på landet i Tyskland, måske blot uden for Berlin? Jeg var midt i alle dilemmaers allermest hidsige stormvejr, da det pludselig slog mig: Irland! Hvad med Irland? "De har masser af heste," råbte min datter glad, da jeg foreslog det. "De har samme humor som australierne," bemærkede min australske kæreste tilfreds.

Læs også: Tag til Singapore (byen er mere værd end en mellemlanding!)

Et blik på fremtiden
Kort efter ville skæbnen, at jeg havde en hel weekend for mig selv, og jeg besluttede, at den skulle bruges på at udforske Irland. Jeg overtalte min trofaste rejsekammerat, Mette Holbæk, til at tage med for at tjekke min fremtid ud. Dublin er en lillebitte by, fandt vi hurtigt ud af. Der er hovedstrøget, Grafton Street, der er utrolig mange vinde og skæve huse, det imposante Trinity College, National Gallery, Dublin Slot, Skt. Patrick-katedralen, enormt mange hyggelige pubber og tesaloner og ikke mindst Brown Thomas, et stormagasin, der får Magasin du Nord til at ligne en gårdmandsbutik.

Forfatterinden
Når man overvejer at flytte til et nyt land, er det altid godt at undersøge, hvordan éns ligesindede har det i landet, og praktiske Mette havde derfor arrangeret en date med Sinéad Moriarty, som er fuldtidsforfatter og mor til tre små børn. Det blev et brag af et møde. Ikke nok med, at Irland er et pragtfuldt sted at opfostre børn, forsikrede Sinéad, det er også et herligt sted at være forfatter, med massiv opbakning fra biblioteker, litterære foreninger og skrivende kollegaer.

Læs også: Besøg den engelske hovedstad

Ud på landet
Man kan jo ikke have hest inde i Dublin, og det var jo en del af fællesplanen, så søndag lejede vi en bil og kørte til countyet Wicklow, et område syd for Dublin spækket med bosatte kunstnerne, gode skoler og hyggelige små farmers markets (her bor bl.a. skuespilleren Daniel Day-Lewis med sin forfatterhustru Rebecca Miller = mine nye bedste venner, når jeg flytter til Wicklow).

Den sidste aften

https://imgix.femina.dk/legacy/media/8212b0576b4d4795a46bdc39cb9e3b31.jpg

Gør din hud klar til solferien med Imedeen

Den sidste aften inden returrejsen til kontinentet fik vi drinks og snacks i pragtfulde omgivelser, nemlig i bar/restaurant/natklub The Church, den ombyggede Skt. Mary's Church fra 1800-tallet. Maden var ikke noget særligt og heller ikke specielt dyr, men rummet var vidunderligt. Mens vi sad der, gjorde vi status, og helt ærligt: Projekt Irland ser meget lovende ud. Irland har det hele: Sjæl, stemning, overkommeligt modersmål og plads til adskillige heste.

Læs også