https://imgix.femina.dk/media/363e4d8e2fd244b7aa28bc4fdc429342.jpg
Rejser

Tokyo – en helt anden verden

13. marts 2010
af Trine Beckett
Foto: Trine Beckett, iStock og All Over Press
Tokyo kan det hele – med både blinkende neonlys og fredfyldte tempelhaver. Der er mere end 80.000 restauranter og 12 millioner mennesker i byen, som er en helt, helt anden verden


Motorvejsnettet snor sig rundt i flere etager og bliver ikke mere overskueligt af, at alle kører i venstre side. Langtfra alle veje har navne, og husnumrene er ikke nødvendigvis i rækkefølge. Folk, der bor i Tokyo, farer også selv vild. Men selv om man kan føle sig totalt lost midt i alt det japanske, er man aldrig utryg. Japanerne er nemlig hjælpsomme ud over alle grænser.

Tokyo

Bor i en kapsel
Tokyo har 12 millioner indbyggere og består af mange forskellige lokalområder med hver deres særlige karakter. Alle bydele har gode hoteller i forskellige prisklasser. De mærkeligste er nok kapselhotellerne, hvor forretningsmændene sover, hvis de ikke når toget hjem om natten. Her ligger de i en lille bitte kasse, hvor der lige er plads til en mappe og et fjernsyn. Det sjoveste er en traditionel ryokan - et japansk gæstehus, hvor man sover på tynde futoner på sivmadrasser på gulvet. Dørene er af rispapir, og når man går ind, skal man tage skoene af. Der er fri grøn te og en kimono at gå rundt i, når man er hjemme.

Tokyo

Billeder af maden
Japansk mad er meget mere end sushi. Vi kastede vores kærlighed på sumobryderretten "chankonabe", hvor man ved bordet koger smukt anrettede bambusskud, salat, kødboller og skaldyr i en misosuppe. Andre vindere er nudelsuppen "udon" eller den traditionelle madpandekage "okonomiyaki". Udfordringen er dog at få forklaret, hvad der står på menukortet - japanerne er nemlig ikke specielt gode til engelsk, og menukortet er langtfra alle steder oversat. Til gengæld har mange restauranter billeder af, hvad de serverer, eller de har simpelthen fået lavet plastikversioner af hele menuer, som de udstiller i vinduet!

Tokyo

Fred i byen, der aldrig sover
I bydelen Roppongi Hills fester man hele natten inde i de skyskrabere, der ved første øjekast bare ligner noget socialt boligbyggeri. Men bag facaden er der jazzklubber, diskoteker eller spillesteder for alt fra Beatles-kopibands til europæiske dj's. Selv om byen nægter at falde til ro, er der dog masser af steder, man kan finde fred, når man har brug for det - i byens templer, zenhaver eller parker. I haven ved kejserpaladset kan man slappe af på græsset sammen med familier med picnickurve, og i Tokyos ældste zenhave ved Hotel New Otani kan man vandre på de fint revne stier over træbroer og søer med karper, eller nyde roen ved en ceremoni i det gamle tehus.

Se også:


Kina - et forunderligt rige


Istanbul


Læs også