https://imgix.femina.dk/media/976bcd44b4dc40e980ff1e6a8b0ccbea.jpg
Rejser

Tokyo - en by der overrasker

10. august 2009
af Sus Falch
Japans hovedstad med en af verdens høfligste befolkninger, ældgamle traditioner og andet, der uvikler sig med hast giver kontraster i en fabelagtig ferie.

Man kan ikke undgå at blive overrasket over Tokyo, der disker op med store og små anderledes oplevelser fra først til sidst. Uanset om man opsøger dem eller ej.


 • Prisniveau
  Japan er ikke dyrere end Danmark, rigtig god mad er billigere, og japanske produkter kan købes billigt.

 • Gratis guide-tur
  www.tourism.metro.tokyo.jp under Self-guided Walking Tour kan du tilmelde dig gratis guide-ture med tema.

 • Spar penge
  Klik ind på www.tourism.metro.tokyo.jp, hvor du under Tokyo Bacisc for Tourists kan se forslag til, hvordan du sparer penge under opholdet. Husk også at have dit pas med ud i byen, så du kan handle toldfrit og spare 15%.

 • Pas og visum
  Danske statsborgere behøver pas, men ikke visum.

 • Sproget
  Japansk, som mange stadig ikke taler, men prøv med papir og kuglepen.

 • Handicappede
  Tokyo er befolkningstæt og det kan være svært at kommer frem som handicappet.

 • Fra fly til by
  Nemt med en af de mange lufthavnsbusser til de fleste af byens store hoteller.

 • El
  100 volt og 50 hertz, adapter er nødvendig.

 • Sikkerhed
  Tokyo er en af verdens sikreste storbyer.

Selv undergrunden, som du vil se dig nødsaget til at køre med p.g.a. byens størrelse, er elegant. Næsten lydløs og en social fornøjelse - også i myldretiden. Selv om man står som sardiner i den berømte dåse, er der ingen som skubber.

Når du vil af, er en svag rømmen nok til at mængden åbner sig, så du kan komme forbi. Lokale vågner ofte med et spjæt, når de vækkes af den lille jingle, der er forskellig fra station til station.

Det gode overblik

Tokyo er tre gange så stor som Paris og består af 23 bydele, så inviter dig selv på en god sightseeing-tur med guide og få overblik over, hvad du vil se nærmere på. Du kan også forberede dig på www.jnto.go.jp og www.tourism.metro.tokyo.jp.

Værd at se

De fleste Tokyo-rejsende vil gerne se kejserens palads, hvor en del af haveanlægget er åbent for publikum, samt et af de store templer. Ét tempel er nok for de fleste, og så begejstrer en te-ceremoni alle.

Haveinteresserede finder nogle af de bedste haver sådan: Tag undergrundslinierne Toei Õedo & Tõzai til Lidabashi og besøg Koishikawa Kõraku-en som er en perle af kinesisk og japansk havedesign fra midten af det 17. Århundrede.

Toglinierne Toei Mita eller Namboku til Shirokanedai går til Nature Study Garden, der har til formål at bevare byens oprindelige fauna med skov og sumpe, fugleliv og andet helt naturligt.

Shopping

Shoppingen er uendelig, men her er vores bedste højdepunkter.

Shibuya er et must, og hvis Paris og Milano er modens højborge, er Shibuya forbrugets højsæde. Her kan feriepengene i den grad få ben at gå på i modeverdenes ypperste butikker, eller du kan nyde det sjove ved bare at kigge. Omotesando Hills er butikscentret over dem alle, så kig ind, hvis det interesserer dig.

En ting, kan du være sikker på, og det er, at alt er originalt.

Gode souvenirs

Vil du have en skæg eller fin og rigtig japansk souvenir med hjem, kan du klare den slags indkøb i Oriental Bazar, 5-9-13 Jingu-mae.

De fleste butikker er åbent 10-19, og mange holder lukket på en hverdag for at have åbent hele weekenden.

Teknik til hurrapris

Er du bare den mindste smule interesseret i teknik, så er bydelen Akihabara eller Electric Town - den elektriske by stedet, hvor du kan spare penge på de japanske produkter, som ofte koster det halve af prisen herhjemme.


Shin-naka-mise er gaden i Tokyo,
hvor du kan købe såvel souvenirs
som flot kunsthåndværk.

De nye tendenser

Nærmest rundt om hjørnet kan du spotte de absolut nyeste tendenser i Harajuku, hvor en tur ad Takeshida-dori og Omotesando-Dori ikke må forbigås, hvis du vil opleve de fantastiske designerbutikker langs nærmest blankpolerede fortove.
Mere luksusshopping venter i Ginza, der er spækket med internationale modehuses butikker.

Spot nye trends

Her kan du finde vej til de nyeste trends, fra tøj du vasker under bruseren til ny mode med traditionelle japanske teknikker.

De bedste spisetips

Det er ikke dyrt at spise i Japan, hvis du tænker dig om. Bl.a. kan du købe fantastiske madpakker, i f.eks. stormagasinernes madafdelinger og på togstationer.

Du kan også være sikker på at kunne spise en flere retters japansk frokost med substans svarende til en middag for bare 60 kr. Det prisniveau finder du også på kinesiske og koreanske restauranter, der giver lige så god kvalitet for pengene som japanske.

Find dig et frokoststed lige før 12, hvor japanerne myldrer ud for at spise frokost, eller kom efter 13, hvor de er på vej tilbage til jobbet. Frokost serveres til 14-14.30.

Drikkepenge og morgenkaffe

Husk, drikkepenge gives ikke, og man tager altid sin restaurant-regning med sig fra bordet, og betaler ved udgangen.

Japansk fastfood er godt og billigt, og mere delikat end vestlig hurtigmad. Du slipper med 30-40 kr. på f.eks. Yoshinoya og Matsuya-kæderne.

Synes du, hotelmorgenmaden er for dyr, så benyt dig i stedet af de japanske cafeers "morning service", med salat, kaffe og brød til mere spiselige priser.

Unikke hoteller

Dit logi kan være en af attrationerne på din rejse, hvis du vælger overnatning på en såkaldt ryokan eller minshuku. Det kræver til gengæld pli og punktlighed, for her er traditioner, som skal følges, men spændende er det.


Der er også loppemarkeder i Tokyo,
hvor du kan finde gamle japanske
ting.

Rejseklare websteder:
www.japanspecialisten.dk
www.sas.dk
www.albatros-travel.dk
www.nyhavn.dk.

Gennemsnitstemperaturer i Tokyo:

Januar 10

Februar 10

Marts 13

April 18

Maj 23

Juni 25

Juli 29

August 31

September 27

Oktober 21

November 17

December 12

Læs også