teatime london
Rejser

Teatime i London

23. februar 2010
af Susser Feit, foto: Helle Schønning
Til afternoon tea falder der ro over selv den mest forjagede. Mad og Bolig har fundet fire stilfunde tesaloner i London, hvor du kan få tilfredsstillet din tørst efter te.

FEMININ SPA-TE
Den lækreste og mest girly te-oplevelse venter i The Spatisserie: En fin og fnuglet café midt i det elegante femstjernede Hotel Dorchesters bedårende spa. Med sarte pudderpasteller på fl ødefarvet baggrund med chaiselonger og lette fl agrende gulv til loft-gardiner er det som at få serveret teen inde i en fornem æske konfekt. Kagearrangementet, der delikat byder sig til mellem frugtskåle og champagne på køl, tager prisen for elegance og kunstfærdighed. Og det smager! Alle er velkomne også uden behandlinger i spaen. The Spatisserie, The Dorchester Hotel, Park Lane, Mayfair.
www.thedorchester.com

AFTERNOON TEA FOR HERRER
Mandeville Hotel har Mens Afternoon Tea strippet for små brøndkarsesandwicher, som mænd ofte betragter som tidsspilde. I stedet er der roastbeef i foccaciabolle med løg og timian, stegt kylling og oksefilet med grillede grønsager. Dertil en tallerken med Gentlemens' relish, der er chili cremefraiche og ansjos tapenade. Sådan. Selv servicet er styret fri af det pussenussede, og den turkis-lyseblå kant går fl ot igen i tjenerens slips! Sidst, men ikke mindst er der 15 maltwhiskyer at vælge mellem til arrangementet. The Mandeville Hotel, Mandeville Place, W1U.
www.mandeville.co.uk

COOL SHOPPING-TE
Eksklusive New Bond Street er proppet med designernavne i fl otte forretninger, så det er her, man drikker te, mens man shopper med veninderne. I den raffinerede boutique Nicole's serveres modelagtige tevarianter som fedtfattig chokoladekage med Pu Erh Te og en hip Miniature Afternoon Tea: økologisk skotsk laks på blini, krabbe med citronmarmelade og prosciutto med drue/æblechutney. Det søde er naturligvis de trendy små pastelfarvede makroner. Alt er arrangeret på rektangulære tallerkner i sushi-stil. Nicole's, 158 New Bond Street, W1S.
.www.nicolefahri.com

KUNSTFÆRDIG AFTERNOON TEA
På Sotheby's berømte auktionshus serveres teen lige der, hvor gæster, der skal til eftersyn, myldrer ud og ind med kataloger i hånden. Det giver en herlig dynamik, og når der er auktion, kan man følge buddene på store tv-skærme fra de forreste borde. Anretningen er lækker, og Sotheby's erstatter nogle af kagerne med ristet rosinbrød og de sædvanlige sandwicher med små åbne bagels, smurt med fersk røget laks og andet godt. Enkelt hvidt porcelæn, blanke kander og et stramt look understreger det dynamiske sted. Sotheby's, 34-35 New Bond Street, W1A.
www.sothebys.com

Læs mere om te:
Te etikette i London

Læs også